Opozicijoje – skirtingos nuomonės dėl R. Žemaitaičio ir P. Gražulio

ELTA

Viktorija Smirnovaitė (ELTA)
2023-11-07

Komentarų: 0

Seimo opozicijoje nuomonės dėl apkaltos procedūros inicijavimo į Klaipėdos mero postą kandidatavusiam Remigijui Žemaitaičiui ir teisinės neliečiamybės Gargžduose išrinktam Petrui Gražuliui išsiskiria. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) frakcija sako nepalaikysianti nei vienos procedūros, nes mano, kad tai – valdančiosios daugumos įrankis dangstyti tikrąsias problemas.

Remigijus Žemaitaitis ir Petras Gražulis. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Kad šitą procesą reikia pradėti yra valdančiosios daugumos sprendimas. Šiuo atveju matome, kad tai jau yra dalykai, kuriais bandoma uždengti visas kitas problemas. Ir šiandien kalbame ne apie tai, kokią pataisą Gintarė Skaistė atneša biudžetui, bet kalbame apie Žemaitaitį ir Gražulį“, – žurnalistams Seime prieš parlamento posėdį kalbėjo LVŽS frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė.

„Frakcija šiandien nusprendė, kad, kaip ir pradžioje, taip ir toliau nedalyvaujame šiame procese ir šiandien balsavime nedalyvausime. (…) Viskas keliaus į Konstitucinį Teismą ir tada, manau, bus rimtas sprendimas šioje temoje“, – pridūrė ji.

Visgi socialdemokratas Gintautas Paluckas pabrėžia, kad atvejai – skirtingi, tačiau pažymi, kad frakcija ketina palaikyti tiek R. Žemaitaičio apkaltos iniciatyvą, tiek P. Gražulio teisinės neliečiamybės panaikinimą.

„Kadangi situacijos šiek tiek skirtingos, dėl Žemaitaičio į apkaltą procedūra eina, tai mes palaikysime šią poziciją. Dėl Petro – kol kas tik neliečiamybę ruošiamasi iš jo atimti, tai irgi tai yra visiškai natūralus procesas, nes jeigu vyksta ikiteisminis tyrimas, ir tą ikiteisminį tyrimą tegu ir atlieka“, – kalbėjo G. Paluckas.

ELTA primena, kad parlamentui antradienį bus teikiamas specialiosios komisijos siūlymas pradėti apkaltos procesą Seimo nariui R. Žemaitaičiui. Sprendimą, kad yra pagrindas pradėti apkaltą R. Žemaitaičiui, Specialioji komisija priėmė pirmadienį.

R. Žemaitaitis savo antisemitiniais pareiškimais ne kartą papiktino tarptautinę bendruomenę. Politikas apkaltino žydus esą vykdžius „lietuvių holokaustą“, viešai dalinosi antisemitiniais pareiškimais. Generalinė prokuratūra dėl parlamentaro antisemitinių pareiškimų yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą.

Seimui antradienį taip pat bus pristatytas pasiūlymas panaikinti parlamentaro P. Gražulio teisinę neliečiamybę ir leisti jį patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Tyrimo komisija pirmadienį nusprendė siūlyti parlamento nariams tenkinti generalinės prokurorės Nidos Grunskienės prašymą naikinti parlamentaro P. Gražulio teisinį imunitetą.

N. Grunskienė kreipėsi į Seimą su prašymu panaikinti parlamentaro P. Gražulio teisinę neliečiamybę kreipėsi spalį. Prokuratūra prašo Seimo panaikinti minėti parlamentaro neliečiamybę, siekiant jį patraukti baudžiamojon atsakomybėn ikiteisminiame tyrime dėl tyčiojimosi ir niekinimo, nukreipti į LGBT bendruomenę.

Šis ikiteisminis tyrimas pradėtas po praėjusių metų gegužę parlamente užfiksuotų Seimo nario P. Gražulio pasisakymų apie homoseksualius asmenis. Seimas tąkart svarstė įstatymų projektus, kuriais siekiama reguliuoti kartu gyvenančių nesusituokusių asmenų santykius.

                                                                                                                Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankaus Klaipėdos teismo sprendimo

Į Klaipėdos merus kandidatavęs, dabar prezidento posto siekiantis Seimo narys Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankios teismo nutarties dėl jo paskelbtos ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Remigijui Žemaitaičiui - ir baudžiamoji atsakomybė

Vilniaus apygardos prokuratūra praneša penktadienį baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui pareikšti įtarimai dėl neapykantos skatinimo bei kurstymo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This