Dangė Klaipėdoje jau semia gatves

Fotoreportažai, Miestas

Dangės vanduo Klaipėdoje, ties Botanikos sodu, Veterinarijos gatve ir kitose vietose, sparčiai semia gatves, pėsčiųjų ir dviračių takus.

Artūro Šulco nuotr.
Artūro Šulco nuotr.

Kai kurios gatvė jau yra nepravažiuojamos, pastatyti eismą draudžiantys ženklai.

Artūro Šulco nuotr.

Apsemtos ir prieplaukos vandens autobusų keleiviams.

Artūro Šulco nuotr.

Sutikti BĮ  „Klaipėdos paplūdimiai” darbuotojai sako, kad apsemti takai ir šalia Botanikos sodo.

Artūro Šulco nuotr.

Tačiau grįžti iš paupio automobiliu jie ryžosi ir per užtvenktą kelią, nes kitos išeities nebebuvo.

Artūro Šulco nuotr.
Artūro Šulco nuotr.
Artūro Šulco nuotr.
Artūro Šulco nuotr.

Anot Klaipėdos savivaldybės, ties uostamiesčiu stichinis vandens lygis Dangėje buvo pasiektas 11.30 val. Jis siekė 289 cm (riba – 280 cm).

Artūro Šulco nuotr.

„Šiuo metu problemos fiksuojamos šiaurinėje miesto dalyje – sunkiai pravažiuojama Veterinarijos ir Baltijos 7-oji g., ties šių gatvių sankirta pastatyti eismą draudžiantys ženklai. Taip pat problemos fiksuojamos Laistų soduose – kelias po viaduku čia nebepravažiuojamas, taip pat apsemta elektros pastotė, apie situaciją informuota ESO“, – rašoma savivaldybės pranešime.

Artūro Šulco nuotr.

„Situacija atidžiai stebima jau nuo vakar dienos, spartesnis vandens kilimas užfiksuotas naktį. Savivaldybės specialistai jau nuo ankstyvo ryto vyko į problematiškiausias vietas ir vertino situaciją. Kol kas ekstremalios situacijos skelbti neskubame, tačiau esame nuolatiniame budėjimo režime“, – pranešime cituojamas Savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas.

Artūro Šulco nuotr.

Dangės šėlsmą su nerimu stebi ir šalia jos esančių Klaipėdos rajono Purmalių kaimo gyventojai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius ketvirtadienį ryte teigė, jog šioje savivaldybėje Akmenos vardą turinčios upės lygis per naktį nukrito 4 cm.

Trečiadienį Kretingos rajono valdžia siekdama išgelbėti nuotekų valyklos įrenginius buvo nusprendusi į Akmenos intaką Tenžę kelias valandas leisti pilnai neišvalytas nuotekas.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, ketvirtadienį šalyje ir toliau stebimas vandens lygio kilimas, 1–111 cm per parą. Stichinio vandens lygio reikšmės pasiektos Minijoje ties Kartena (532 cm) ir Akmenoje-Danėje ties Klaipėda (283 cm). Pavojingi vandens lygiai stebimi Akmenoje-Danėje ties Kretinga (413 cm), Minijoje ties Priekule (505 cm), Šyšoje ties Šilute (271 cm).

13 Comments

  1. Kęstutis

    Kaip sau norit,klaipėdiškiai,turit šiaurinį molą , trečdaliu susiaurinusį visos Lietuvos vandens nutekėjimo kanalą,dabar džiaukitės kad galite skandintis.

    Reply
    • Anonimas

      Matyt tie patys „specai susiaurino iplauka ir Danges ziotis !?

  2. Gamta

    Gamta -visų namai.Reikia prisitaikyti..o ne upes vagas keisti.

    Reply
  3. Kaip kadaise sakė

    vienas Lietuvos politikas, net asilui aišku, kad problemą kelia ne „stichinis lietus” , o bloga inžinerinių nuotekų tinklų būklė.Kai techninius dalykus imasi spręsti politikai, o ne specialistai -lauk nelaimės.Nes politikieriams svarbiausia pinigai , kam juos skirti, kaip įsisavinti , t.y. kad juos gautų „reikalingi”verslininkai .Ar ne todėl naujai priimti objektai sugenda dar nepradėjus jų dorai eksploatuoti?Prisiminkime „Švyturio” areną, skvero fontaną, Rumpiškės bėdas ir t.t.Ir niekur nėra kaltų ! Skandalingas Kauno teismo nuosprendis rekordinio kyšio byloje rodo, kad lietuviškas verslas ir lietuviška politika neatsiejamai susiįję korupciniais ryšiais. Visai kaip M.Puzo knygose, visai kaip pas mus devyniasdešimtaisiais

    Reply
  4. Tikrai taip

    Savivaldybės veikėjai leido ant upės kranto namus statyt. Kiek metrų iki vandens? todėl nenuostabu, kad semia. Tuoj ir Žolynus sems.

    Reply
    • Anonimas

      Zmogau,visi miestai statesi salia upiu,ir simtmecius gyvavo,kol debilai nesulindo i „valdzia”(Kl.pvz.).
      Kas inspiravo si „potvini”,Kr.vandenys,buvusi pries deimt metu,kolchoznikai, …
      Kas vadovauja(konkursuojasi) „tokiom” istaigom,matom -jauciam rezultata …
      P.S Ziur.Kretingos nuotraukas,vienas zmogus dirba-atuoni stebi-„valdo situacija”.

    • Anonimas

      Žmogau, ar tikrai namus statesi upes išsiliejimo zonose, ar vistik aukstwnese vietose..ten kur įsikurdavo arčiau būdavo normalios krantinės įrengiamos.

    • Anonimas

      Zmogeli(zona tu zona),pavartyk „gaubli” kur stovi dauguma pasaulio miestu.Kas MIESTE yra „upes issiliejimo zona” ?Gal gali priminti kiek metru irengta NAUJU krantiniu per 30 metu ?Pasidomek Klaipedos istorija,jos gatviu pavadinimais,pasidomek kaip olandai tvarkosi su „vandeniu”, … (Atstato „salamander” pastata,kiek metru iki upes,kur senamiestis,kur buvo uostas … UPEJE )

    • Tam, kuris apie pasaulį ir visatą

      Kalbam apie Dangę ir namus, atsiradusius vietoje sodų ir šalia jų buvusiuų pievų, upės slėnyje, kuris didesniam vandeniui atėjus visada buvo upės užliejamas. Slėnis ir sodai tapo gyveamuoju kvartalu. Iki upės vagos – mažiau kaip 50 metrų.

    • to 84.15.180.65

      Apsispresk apie ką rašai: miestą kur jau yra krantines įrengtos ir greta ju statomi namai ar užmiestį. Kaip jau rašė komentare – namai pastatyti arti upes bus apsemti. Beje ir mieste ne ka geriau. Tas pats minimas naujas salamander (statomas ant jau esancios krantines) gali buti sekmingai uzlietas pakilis upes lygiui kas Klp senamiesciui daznas reiškinys..

  5. Anonimas

    Ir ka ???
    Negana,”autobusu „g.apsvietimo specai””,vakare 22:30 isjungia gatves apsvietima !
    Vieni „specai” Kretingoje skandina Klaipeda. Kl.A.P „specai” ,matyt nusikalteliu parankiniai(prie tamsos daugiau drasos)?

    Reply
    • I

      Prieš motulės gamtos stichijas esame bejėgiai!

    • to i

      Kad lietaus nebuvo kritinio kiekio, o jau problemos.. gal vistik inžineringas netinkamai buvo vykdomas?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingos įmonėje kilo gaisras

Trečiadienio vakare kilo gaisras Kretingoje įsikūrusioje medienos įmonėje „Imedeksa“. Gavę pranešimą aplinkosaugininkai iš karto išvyko į gaisro vietą. Preliminariais duomenimis, ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This