Čekiukų byla: buvęs Tauragės tarybos narys turėtų sumokėti beveik 29 tūkst. eurų

Regionas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-11-10

Gindama viešąjį interesą Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorė kreipėsi į teismą su ieškiniu, kuriuo prašoma pripažinti negaliojančia sutartį, pagal kurią buvęs Tauragės rajono savivaldybės tarybos narys neteisėtai panaudojo jo kaip tarybos nario veiklai skirtas lėšas. Prokuratūra prašo Tauragės rajono savivaldybės naudai priteisti beveik 29 tūkst. eurų. Tai jau antras prokuratūros ieškinys dėl, įtariama, neteisėtų praėjusios kadencijos Tauragės tarybos narių veiksmų.

Tyrimo metu nustatyta, kad buvęs Tauragės rajono savivaldybės tarybos narys Vilmantas Liorančas sudarė su jo paties valdoma bendrove automobilių nuomos sutartį, pagal kurią nuo 2017 metų iki 2023 metų jis nuomojosi automobilius. Šios sutarties pagrindu V. Liorančas Tauragės rajono savivaldybei teikė sąskaitas ir išlaidų ataskaitas, kaip tarybos nario veiklos išlaidas pagrindžiančius dokumentus. Pagal juos savivaldybė buvusio tarybos nario veiklai apmokėti per 6,5 metų automobilių nuomos mokesčiui skyrė 28 848 eurų.

Prokuratūros ieškinyje atkreiptas dėmesys į tai, jog karantino metu (2020 m. lapkričio mėn. iki 2021 m. balandžio mėn.), kai tarybos ir komitetų posėdžiai vyko nuotoliniu būdu ir bendravimas buvo apribotas, V. Liorančas savivaldybei teikė dokumentus dėl maksimalaus dydžio išlaidų už automobilio nuomą. Turimais duomenimis, karantino metu V. Liorančui iš viso buvo pervesta 2580 eurų.

„Įvertinus visus tyrimui reikšmingus duomenis bei faktines aplinkybes, darytina išvada, jog automobilio nuomos sutartis yra sudaryta neketinant sukurti realių civilinių teisinių santykių, laikytina tariamu sandoriu, bei prieštarauja civilinių santykių dalyvių elgesio principams ir, tokiu būdu, pažeidžia viešosios tvarkos ir geros moralės nuostatas. Konstatavus, jog buvęs tarybos narys sudarė niekinius ir negaliojančius sandorius, laikytina, kad jis nepagrindė savo kaip tarybos nario veikloje patirtų išlaidų, t. y. nepagrįstai praturtėjo”, – rašoma pranešime.

Prokurorė su ieškiniu kreipėsi į Tauragės tesimą ir jo prašo pripažinti niekine ir negaliojančia automobilių nuomos sutartį bei priteisti iš buvusio tarybos nario 28 848 eurus Tauragės rajono savivaldybės naudai.

Spalio 30 dieną prokuratūra kreipėsi į teismą su civiliniu ieškiniu dėl beveik 17 tūkst. eurų priteisimo iš kito buvusio Tauragės rajono savivaldybės tarybos nario Tomo Alijošiaus.

Informuojama, jog tyrimas dėl kitiems tarybos nariams veiklai skirtų išmokų panaudojimo Tauragės rajono savivaldybėje teisėtumo tęsiamas toliau.

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Buvusi bibliotekos vadovė baudos išsimokėtinai siekė nutylėdama savo turtus 

Dėl piktnaudžiavimo tarnyba nuteista buvusi Klaipėdos rajono savivaldybės bibliotekos vadovė Indra Tamašauskienė bandė pasiekti, kad teismas leistų jai paskirtą 7500 ...
2024-07-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Baltijos ir Taikos prospektų sankryža: nėra ir kriminalo

Dabartinės miesto valdžios, nutraukusios pernai vasarį pradėtą Baltijos ir Taikos prospekto sankryžos projektavimą, bandymai surasti kabliukų ar kriminalą baigėsi fiasko. ...
2024-07-17
Skaityti daugiau

Regionas

Telekomunikacijų salono vadovė išmaniosios įrangos pasisavino už beveik 125 tūkst. eurų

Klaipėdos apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 59-erių metų Šilutės rajono gyventoja kaltinama telekomunikacinės įrangos pasisavinimu iš salono, kuriam ...
2024-06-13
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This