Klaipėdos universitetui nori vadovauti ir buvęs, ir esamas rektorius (3)

Švietimas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-11-10

Penktadienį baigėsi laikas, iki kurio buvo galima pateikti dokumentus dalyvauti Klaipėdos universiteto (KU) rektoriaus rinkimuose. Iki konkurso sąlygose nustatyto termino rinkimų komisijai pateikti dviejų pretendentų dokumentai – posto panoro siekti uostamiesčio alma mater jau vadovavęs Fizinių ir technologijos mokslų centro vyriausiasis mokslo darbuotojas prof. habil. dr. Eimutis Juzeliūnas ir dabartinis rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas.

Artūras Razbadauskas ir Eimutis Juzeliūnas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pagal konkurso sąlygas asmuo, pretenduojantis į KU vadovo pareigas, turi būti nepriekaištingos reputacijos, turėti mokslo (meno) daktaro laipsnį arba būti pripažintas menininkas, turėti pedagoginės ir vadybinės patirties, žinoti KU statutą, mokėti valstybinę kalbą. Drauge su mokslines ir vadybines kvalifikacijas liudijančiais dokumentais pretendentai turėjo pateikti universiteto viziją bei ateinančių 5-erių metų veiklos programą.

Rinkimams patvirtinti pretendentai turės galimybę savąją Universiteto viziją pristatyti viešai lapkričio 30 d. 14 val. KU tarybos rengiamame atvirame posėdyje, į kurį kviečiami ne tik Tarybos ir Senato nariai, bet ir visa KU bendruomenė.

Pagal rinkimų reglamentą Tarybos posėdis, kuriame bus renkamas KU rektorius, bus uždaras. Jis turi būti šaukiamas ne vėliau kaip per 30 darbo dienų nuo dokumentų priėmimo pabaigos. Universiteto vadovas renkamas slaptu balsavimu ir bus laikomas išrinktu, jeigu kandidatūrą palaikys ne mažiau kaip šeši Tarybos nariai. Jei per pirmąjį balsavimą nei vienas iš kandidatų į rektoriaus pareigas nebus išrinktas, bus rengiamas pakartotinis balsavimas. Jei ir per antrąjį balsavimą nei vienas kandidatas nesurinks šešių Tarybos narių balsų, bus skelbiami nauji rinkimai.

Su išrinktuoju rektoriumi darbo sutartis pasirašoma per 10 darbo dienų po rinkimų rezultatų paskelbimo.

Artūro Razbadausko kadencija baigiasi 2024 m. kovo 4 d.

E. Juzeliūnas iš KU rektoriaus pareigų buvo pasitraukęs savo noru 2018-ųjų balandį. Savo sprendimą jis tada argumentavo siekiu suteikti naujajai universiteto tarybai galimybę atnaujinti universiteto vadovybę.

Žymos: | |

Komentarai (3):

Atsakymai į “Klaipėdos universitetui nori vadovauti ir buvęs, ir esamas rektorius”: 3

  1. Piktai parašė:

    Nesulaukiu jokio paneigimo, nejaugi tas veikėjas tikisi tapti rektoriumi? Skamba kaip anekdotas, nors tada buvęs Tarybos pirmininkas jo savotišką sabotažą toleravo. Kita vertus, nereikėtų universiteto reikalų patikėti proletarams, turiu mintyje Tarybų sudėtį. Proletarinė kultūra ir universitetinis ugdymas vienas nuo kito labai toli.

  2. Juzeliutopija parašė:

    Ateinu sunaikinti Klaipedos universiteta iki galo.

  3. Nuomonė parašė:

    Aš įtariu, kad dėl E. Juzeliūno čia kažkoks bajeriukas. Man atrodo, kad jo rektoriavimas buvo kažkoks nesusipratimas…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

„Brabander" jau startavo „The Tall Ships Races" lenktynėse

Sekmadienį „The Tall Ships Races 2024“ lenktynėse su kitais burlaiviais išlydėtas Klaipėdos universitetui (KU) priklausantis mokomasis tiriamasis burlaivis „Brabander“ iš ...
2024-07-01
Skaityti daugiau

Švietimas

Rektoriui - apdovanojimas iš Ukrainos

Ketvirtadienį Klaipėdos universitete (KU) apsilankęs Ukrainos ambasadorius Petro Beshta už pagalbą šiai šaliai rektoriui prof. dr. Artūrui Razbadauskui įteikė Kijevo ...
2024-06-28
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Švietimas

Klaipėdos universitete - bendradarbystės erdvė 

Antradienį Klaipėdos universiteto (KU) Senato pastate duris atvėrė EU-CONEXUS bendradarbystės erdvė, pritaikyta tiek darbui, tiek poilsiui. Nauja erdvė KU universiteto ...
2024-06-04
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This