Neurografikos instruktorė: grafiniai piešiniai gali padėti išspręsti jūsų problemas (2)

Svarbu, Veidai
Hanna Motorina
2023-11-11

54 metų klaipėdietė Žanna Vovk – psichologė, meno terapeutė ir diplomuota neurografikos instruktorė.

Prieš trejus metus pirmąkart išgirdusi apie neurografiką, ji ėmėsi tuo domėtis, mokėsi iš įvairių pasaulio meistrų ir pati nepajuto, kaip šis pomėgis virto jos viso gyvenimo tikslu.

Dabar Žanna Klaipėdoje jau pati rengia neurografikos mokymus, padėdama susidomėjusiems suvokti šios naujos meno srities, artimos psichologijai, mokslui ir kūrybai, esmę.

Neurografika – naujas būdas, panaudojant piešinius, transformuoti savo vidinę būseną, siekiant pasąmoniniu lygiu surasti kamuojančios problemos sprendimą.

„Vos tik paėmę į rankas markerį ir nubrėžę pirmąją savo gyvenime neurografikos liniją, jūs iškart keičiate įprastą savo gyvenimą, įprastą mąstyseną ir problemos sprendimo būdą. Nuo dabar jūs imsite pats ieškoti resursų, kaip išspręsti naujus, iki šiol jums dar nematytus uždavinius. Neurografika išsprendžia bet kokias problemas: savirealizacijos, karjeros, santykių, sveikatos. Viską, iš ko susideda mūsų gyvenimas. Bet kokią problemą galima išspręsti grafikos pagalba”, – sako Žanna.

Šį metodą 2015 metais sukūrė rusų dailininkas ir psichologas Pavelas Piskariovas, sugebėjęs įrodyti ryšį tarp smegenų neuronų ir paveikslų. Autorius rašė: „Neurogafikos dėka mes savo rankomis, be skalpelio, savo smegenyse atliekame plastinę operaciją. Piešiame ne paveikslus, o atliekame asmenines užduotis, terapijos metu remontuodami psichikos gabalėlį”.

Naudojant neurografinį piešinį, smegenyse prasideda pokyčiai, į kuriuos reaguoja kūnas. Reakcijos gali būti įvairios: vieniems gali pakilti temperatūra, kiti iškart pajunta energijos antplūdį, dar kitiems gali pradėti skaudėti galvą arba kilti pasipriešinimas, nenoras tęsti proceso. Tai – teigiamos reakcijos, kurios rodo, jog neurografika pradeda veikti, kad jūsų kūnas reaguoja ir jūsų gyvenime prasideda pokyčiai.

Neurografiniai piešiniai atliekami nesąmoningai, juos atlieka neuronų jungtys. Svarbu pažymėti, jog neurografija nėra menas, juo nesiekiama sukurti akiai gražių vaizdų. Be to, šių paveikslų nereikia analizuoti bei bandyti suprasti, ką juos piešęs tuo norėjo pasakyti.

 

 

„Neurografinio piešinio nereikia šifruoti bei vertinti jo grožio. Tik pats žmogus žino, kokią prasmę jis suteikė kiekvienai figūrai, kokią energiją perleido per neurografinę liniją ir kaip į tai reagavo jo kūnas”, – sako psichologė.

Norint tapti neurografikos instruktoriumi, reikia baigti kursus Rusijos psichologinės kūrybos institute. Tačiau po to suteikiamas tik „Vartotojo” ir „Specialisto” laipsnis. Norint gauti aukščiausiąjį laipsnį, būtina mokytis pas patį P. Piskariovą. Šiuo metu Lietuvoje jau yra apie 30 diplomuotų neurografikos instruktorių. Keletas iš jų gyvena Klaipėdoje.

„Nors neurografika – nauja kryptis, ji darosi vis populiaresnė pasaulyje. Net nepastebėsime, kaip neurografika taps privalomu dalyku visose mokyklose”, – įsitikinusi moteris.

 

 

Neurografika nėra vien tik abstrakcija – piešiniuose galima naudoti tik apskritimo, trikampio, kvadrato, žvaigždės figūras bei neurografines linijas. Tai susisieja su šveicarų mokslininko Karlo Jungo teorija. Jo nuomone, žmogus, piešiantis ratą, siekia harmonijos, trikampis simbolizuoja aštrius klausimus ir agresiją, kvadratas – patikimumą ir organizuotumą, žvaigždė – tikslą.

Tuo metu neurografinės linijos schemą paverčia piešiniu. Pasak Piskariovo, jos atsikartoja kiekvieno linkio judesyje ir patenka ten, kur jų mes nesitikėjome pamatyti.

Dar neurografikoje leidžiama pridėti pagoniškų runų, o šiuolaikiniame okultizme – magiškų simbolių, pritraukiančių atitinkamas energijas. Pavyzdžiui, lengvumo runa padeda sumažinti gyvenimiškus sunkumus, gynybos runa – atsikratyti priešų. Šią techniką naudoja ir pati Žanna.

„Į piešinį įtraukus runas, pridedama energijos. Jas naudoju ne tik savo darbuose, bet ir padėdama savo klientams runų pagalba išspręsti jiems svarbias problemas”, – sako ji.

Kol kas Žanna nerengia grupinių apmokymų, o savo klientus moko individualiai.

„Daugiausia dirbu gyvai, ne online. Tai suteikia galimybę labiau įsigilinti į klausimo esmę, o klientų pasiekimai mane džiugina kasdien”, – sako mokytoja.

 

 

Pradedantieji su Žanos pagalba vieną piešinį nupiešia per 3-4 val. Vėliau procesas greitėja.

„Kokias klaidas daro pradedantieji? Negalima tikėtis, jog po vieno piešinio pasikeis jūsų situacija, išsispręs problema. Nors taip irgi gana dažnai atsitinka. Svarbu tinkamai piešiniui pateikti užduotį. Jei jūsų problema sudėtinga, geriausia ją išskaidyti dalimis ir kiekvieną dalį piešti atskirai. Be to, negalima piešti, jei neturite energijos ar pavartojus alkoholio”, – patarimais dalinasi Žanna.

Kartu ji kviečia skaitytojus susipažinti su neurografika ir pabandyti sukurti savo piešinį.

„Reikia tik patikėti neurografikos jėga. Leiskite Visatai jums parodyti stebuklą – ir jis išsipildys. Kuo greičiau susipažinsite su šiuo stebuklingu instrumentu, tuo greičiau pajusite savo gyvenimo pokyčius”, – įsitikinusi pašnekovė.

Žymos: | | |

Komentarai (2):

Atsakymai į “Neurografikos instruktorė: grafiniai piešiniai gali padėti išspręsti jūsų problemas”: 2

  1. Klausimas parašė:

    Kiek kainuoja opiumas liaudžiai? Ir kiek dar visokias apsišaukėles reklamuosit?

  2. Jo parašė:

    Juo labiau šį žanrą reklamuoja, tuo labiau šis žanras kelia pasitikėjimo. placebo efektas irgi žinomas: sumokėjai pinigų, kaip dabar prisipažinsi, kad… Nenorint apsikvailinti, žinoma privalu trimituoti, kad padėjo 🙂 Pagal svorio kategoriją, tai yra šalia Taro kortų būrėjų ir turgaus antpirštininkų. Atsiprašau, bet kitokių realių įrodymų, pagrįstų mokslu – tiesiog nėra. Tik kažkokių abejotinų niekam nežinomų „autoritetų” su skambiais pasiskolintais vardais parypavimai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI



Pin It on Pinterest

Share This