R. Žemaitaitis skelbia įkūręs naują partiją

Politika

Augustė Lyberytė, Benas Brunalas (ELTA), „Atvira Klaipėda“
2023-11-11

Komentarų: 6

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis, siekęs ir Klaipėdos mero kėdės, skelbia įsteigęs naują politinę partiją „Nemuno aušra“. Apie tai politikas paskelbė savo „Facebook“ paskyroje.

„Super PARTIJA NEMUNO AUŠRA įkurta! Nerealus jausmas“, – socialiniame tinkle rašė politikas, išrinktas ir naujos politinės jėgos pirmininku.

Kaip Eltai teigė R. Žemaitaitis, naujasis darinys ketina dalyvauti visuose 2024 m. vyksiančiuose rinkimuose. Į juos, akcentavo politikas, centro dešinei priklausanti jėga eis raginimais atsigręžti į Lietuvos regionus. Pasak jo, dabartinės parlamentinės partijos pernelyg susikoncentravusios į Vilnių ir atitrūkusios nuo paprasto žmogaus. Dėl to, akcentuoja parlamentaras, naujos politinės jėgos politinė programa bus Lietuvos Konstitucija.

„Pastaruoju metu ji yra laužoma, todėl aš pristačiau, kad politinės partijos programa bus Konstitucija“, – teigė R. Žemaitaitis.

Jo teigimu, naujos partijos populiarumui neturėtų pakenkti jam metami kaltinimai dėl antisemitizmo bei gresianti apkalta. Tą, pasak jo, rodo partijos steigėjų bei šeštadienį suvažiavime dalyvavusių delegatų skaičius.

Naujos partijos iniciatoriaus teigimu, Lietuvos politiniame spektre „Nemuno Aušra“ save mato sąveikaujant su visomis politinėmis jėgomis, išskyrus konservatorius ir Laisvės partiją.

„Dirbtume su visomis partijomis, išskyrus konservatorius ir Laisvės partiją. Mes aiškiai pasisakome, kad jų ideologiniai dalykai yra priešingi Lietuvai. Ypač po Gabrieliaus Landsbergio vienos Kinijos politikos, kuri stebuklingu būdu pasikeitė, – teigė R. Žemaitaitis. – Jų ideologija yra mums nepriimtina“.

Anot jo, naujoji partija nepritartų ir šiuo metu Seime diskusijas keliančiai civilinei sąjungai.

„Mes aiškiai pasisakėme, kad ūkiniai ir civiliniai santykiai turi būti sprendžiami. Bet negalima to prilyginti santuokai“, – sakė R. Žemaitaitis.

Anksčiau R. Žemaitaitis priklausė partijai „Laisvė ir teisingumas“, tačiau po viešų antisemitinių pasisakymų politikas neteko narystės partijoje.  

„Kandidatu į „NEMUNO AUŠRA“ partijos pirmininku delegavo Lina Šukytę- Korsakę ir Remigijų Žemaitaitį. Vienbalsiu balsavimu pirmininku išrinktas Remigijus Žemaitaitis surinkęs 240 balsų, o Lina Šukytė-Korsakė 30. Partijos pirmininko pavaduotojais išrinktas: Tadas Sadauskis, Kęstutis Bilius, Lina Šukytė-Korsakė, Daiva Žebelienė, Robertas Puchovič, Daiva Petkevičienė. Partijos taryboje išrinkti: Julijonas Edvardas, Ingrida Montvydaitė, Marius Bagdonavičius, Tadas Kasparas, Martynas, Gedvilas, Mantas Poškus, Jucius Mantas, Ina Štilienė, Andrius Žukas. Partijos etikos komisijoje: Jucius Vytautas, Žalgevičienė Daiva, Kasparas Tadas, Venckus Rolandas, Simanynienė Lidija, Žvinklienė Indrė“, – rašoma sukurtoje partijos paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“. 

A. Žukas buvo partijos „Laisvė ir teisingumas“ deleguotas į Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus postą, L. Šukytė-Korsakė – į vicemeres. 

Iš minėtoje paskyroje paskelbtų suvažiavimo nuotraukų matyti, kad steigiamajame suvažiavime dalyvavo ir pagal „Laisvės ir teisingumo“ sąrašą į Klaipėdos miesto tarybą išrinkti Sergej Mažūga, Vidas Karolis bei Henrikas Galinauskas. 

6 Comments

  1. Klaipediete

    Sveikinimai.Psgarba.

    Reply
  2. Nuomonė

    Šaunuoliai, o pavydas ir pagieža niekam ir niekada nepadėjo.

    Reply
  3. manau

    merui turėtų būti bent truputį gėda dėl artimiausios aplinkos… kompanija garbės nedaro

    Reply
  4. Equalizer

    Pirmoj eilėje pivaso mėgėjai iš Monikos baro?

    Reply
  5. Taip

    Vaitkus ir Grazulis cia labai tiktu! Laukiane labai klaipedieciai!

    Reply
  6. Manau,

    Galėtų ir Vaitkus su bendražygiais prisijungti, būtų puiki kompanija .

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Remigijus Žemaitaitis atsisako Seimo nario mandato

Priesaiką sulaužęs ir šiurkščiai Konstituciją pažeidęs parlamentaras Remigijus Žemaitaitis atsisako Seimo nario mandato. Pirmadienį politikas pateikė prašymą Vyriausiajai rinkimų komisijai ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

ELTA

Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankaus Klaipėdos teismo sprendimo

Į Klaipėdos merus kandidatavęs, dabar prezidento posto siekiantis Seimo narys Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankios teismo nutarties dėl jo paskelbtos ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Remigijui Žemaitaičiui - ir baudžiamoji atsakomybė

Vilniaus apygardos prokuratūra praneša penktadienį baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui pareikšti įtarimai dėl neapykantos skatinimo bei kurstymo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This