Sudėtingos privažiuojamojo kelio įrengimo peripetijos

Mums rašo

Stasys Miliukas, Klaipėdos savivaldybės nevyriausybinių organizacijų tarybos narys
2023-11-11

Komentarų: 1

Akivaizdus Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių kultūrinės veiklos židinys yra Klaipėdos kultūros centro „Žvejų rūmai“ administruojami Bendruomenės namai. Juose nenuilstamai verda gyvenimas. Čia yra suburta 15 Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių asociacijos mėgėjų meno kolektyvų: kiekvieną dieną repetuoja muzikos, dainos, šokių mėgėjai. Dažnai vyksta proginiai, šventiniai renginiai, koncertai.

Kiekvieną dieną į Bendruomenės namus važiuoja automobiliai, o iš kaimyninių respublikų į renginius dažnai atvyksta ir autobusai. Be to, tame pačiame pastate, Debreceno g. 48, yra įsikūrusios ir kitos organizacijos: „Šeimos ir vaiko gerovės centras“, bendrija „Klaipėdos viltis“ ir kt.

Keista ir apmaudu, jog tinkamo privažiuojamojo kelio nuo Debreceno gatvės iki Bendruomenės namų nėra. Tiesiog – paradoksalu, automobiliai priversti važiuoti daugiabučių namų kiemais siauru pravažiavimu. Namų kiemuose bėgiojantys vaikai gali patekti po automobiliu ir įvykti nelaimingas atsitikimas.

2017 metais šį itin svarbų klausimą pradėjau gvildenti dirbdamas Klaipėdos miesto savivaldybės nevyriausybinių organizacijų taryboje. Daugelį kartų buvo kreiptasi į Klaipėdos m. savivaldybės administracijos tarnybų vadovus, taip pat į buvusį administracijos direktorių Saulių Budiną, buvusį Klaipėdos miesto merą Vytautą Grubliauską. Tačiau vadovai apsiribojo tik pažadais ir priemonės įgyvendinimo vilkinimu, atsirašinėjimais. Pasitaikydavo, jog jų raštai kartais prieštaraudavo vienas kitam.

Nors privažiuojamojo kelio techninis projektas buvo padarytas prieš kelerius metus, spręsti šį opų klausimą iš tikrųjų Klaipėdos miesto valdžia politinės valios neturėjo. Privažiuojamojo kelio įrengimo darbai net nebuvo pradėti.

Dėl privažiuojamojo kelio įrengimo 2023 m. balandžio mėn. raštu kreipiausi į naująjį Klaipėdos miesto merą Arvydą Vaitkų. Atsakymą 2023 m. gegužės mėn. pasirašė l. e. Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas Inga Gelžinytė–Litinskienė.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos vadovo pasirašytu raštu įsipareigojama:

1. „…Patvirtintame 2023 – 2025 m. Klaipėdos miesto savivaldybės strateginiame veiklos plane yra numatyta šiais metais (t. y. 2023 metais)
parengto techninio projekto „Privažiuojamojo kelio įrengimas ir pastato aplinkos sutvarkymas“ atlikti teritorijos želdinių ekspertizę. Želdinių
ekspertizę privaloma atlikti dėl želdinių kirtimo leidimo gavimo…“.

2. „…Klaipėdos miesto savivaldybės administracija ruošiasi parengti 2023 – 2027 metų veiklos prioritetų programą ir, paruošus sprendimo projektą, jis bus teikiamas tvirtinti Klaipėdos miesto savivaldybės tarybai. Jūsų minimą projektą „Privažiuojamojo kelio nuo Debreceno gatvės iki Bendruomenės namų įrengimas ir pastato aplinkos sutvarkymas“ planuojama įtraukti į veiklos prioritetų programą…“

Vadovaujantis Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos vadovo įsipareigojimu ( raštas 2023 m. gegužės mėn.) į artimiausio Nevyriausybinių organizacijų tarybos posėdžio protokolą bus siūloma įtraukti tokias priemones:

1.Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriui Andriui Žukui iki 2023 12 31 pateikti Klaipėdos miesto savivaldybės nevyriausybinių organizacijų tarybai informaciją apie įsipareigotos atlikti 2023 metais „teritorijos želdinių ekspertizės“ priemonės įvykdymą.

2.Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorių Andrių Žuką įpareigoti „Privažiuojamojo kelio iki pastato Debreceno g. 48 įrengimas ir pastato aplinkos sutvarkymas“ projekto įgyvendinimą įtraukti į 2024 – 2025 metų Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos veiklos programą ir galutinį projekto įgyvendinimą užbaigti 2025 metais.

1 Comment

  1. Liko

    Neaišku, ką p. Stasys siūlo rajono gyventojams.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Paskelbta dar viena Kultūros skyriaus vedėjo paieška

Klaipėdos savivaldybės administracija vėl bando rasti kandidatų į Kultūros skyriaus vedėjo pareigas – paskelbtas jau antrasis konkursas. Būsimam vedėjui žadamas ...
2024-02-14
Skaityti daugiau

Kultūra

Iš Kultūros skyriaus traukiasi ir laikinoji jo vedėja

„Informuoju, kad paskutinė mano darbo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriuje diena – sausio 19, jeigu kam nors dar yra ...
2024-01-11
Skaityti daugiau

Mums rašo

Į Naujuosius - tango ritmu

Į Žvejų rūmų administruojamus Bendruomenės namus rinkosi Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių asociacijos nariai. Juk asociacijoje yra suburta apie 14 mėgėjų ...
2023-12-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This