Klaipėdos savivaldybė vis dar nepanaudojo 68 milijonų eurų

Miestas, Svarbu

Nors Klaipėdos savivaldybė dar rugsėjį  neigė, kad yra vis dar nepanaudojusi apie 60 milijonų eurų biudžete įvairiems projektams numatytų lėšų, jos paskelbta šių metų III ketvirčio išlaidų vykdymo ataskaita byloja, kad lėšų likutis biudžete siekia 68,385 mln. eurų.

Artūro Šulco nuotr.

Į „Atviros Klaipėdos” klausimą rugsėjo antroje pusėje, ar tikrai yra nepanaudota 60 milijonų eurų, Savivaldybė administracija atsakė: „Šių metų I pusmečio patikslintas asignavimų planas – 188,1 mln. eurų, iš jų panaudota 151,5 mln., nepanaudota asignavimų suma I pusmetį, kuri bus naudojama II pusmetį kartu su šiam pusmečiui patvirtinta asignavimų plano dalimi, yra 36,6 mln.” 

O paklausta, kokio dydžio šis rodiklis yra prognozuojamas metų pabaigoje, Finansų skyriaus vedėja Kristina Petraitienė sakė, kad „mūsų siekis – toks pat rodiklis, kaip ir praėjusiais metais – 25,5 mln. eurų”.

Spalio 20 d. mero pasirašytoje savivaldybės biudžeto ataskaitoje rašoma, kad patikslintas ataskaitinio laikotarpio asignavimų planas – 268,569 mln. eurų. O rezultatas – 216,263 mln. eurų. Likutis – 68,385 mln. eurų.

Tuo metu pajamų į biudžetą surinkimo planą savivaldybei sekasi vykdyti gerai: per III metų ketvirčius planuota surinkti 282,08 mln., o surinkta 284,648 mln. eurų.

Nepanaudotos biudžeto lėšos yra jau keliolika metų nuolatinė vietos politikų diskusijos tema. Opozicija už nepanaudotas lėšas kritikuoja valdančiuosius, o politiniai aplinkai pasikeitus, pasikeičiama ir vaidmenimis.

Pagal paskutinį pakeitimą iki tol rekordinis (penktadaliu didesnis nei praėjusiais metais) šių metų miesto biudžetas padidėjo dar 10,6 mln. eurų ir prognozuojamos jo pajamos pasiekė 302,8 mln. eurų.

28 Comments

  1. Gitana

    O ko norėti iš uostininkų, pusę savivaldybėje dirbančių turi verslų susijusių su uostu, tai va ten ir pinigai nusės. Gi kai uždraudė vežti iš Baltarusijos siuntas, pelnas smuko, reikia kažkaip atgauti buvusius pinigus.

    Reply
  2. Piktas

    Baisu!!!
    Dar nera buve tokio mero ir daugumos, kurie pasyviuju roleje! Jokie nauji projektai nesiulomi, stabdomi pradeti, pinigu nepanqudota, klausimas ar mums reikia tokios neveikiancios miesto galvos!!!!

    Reply
  3. Hasts

    Suprantu, kad savivaldybė be idėjų, pasikvieskit profus, kurie sukurtų Klaipėdos viziją, paprasčiausiai nudažykit H. Manto gatvės visus pastatus ir, tai bus super!!! O, tai graudu žiūrėti, kažkokie 90-ieji… apgailėtina.

    Reply
  4. Anonimas

    Gal nauja tilta per Danes gales pradeti, kuris jau yra Klaipedos m. detaliajam plane.

    Reply
  5. FAKTAS

    Atiduokit graikams jei neturit fantazijos.O jei rimtai verkiant reiktu sutvarkyti Jaku žieda..

    Reply
  6. Na stai ir musu meras

    Nezino kur pinigus deti, bet VISKA stabdo? lineralieji bent vyste miesta o tie mugyvens ?

    Reply
  7. Miestietis

    Bravo. Aš manau, kad Meras turėtų iš viską kiek įmanoma stabdyti, dar daugiau sutaupytų ir tegul miestas nesivysto, tegul visi norintys investuoti į Klaipėda tegul apeina ją per 30 km. Aš už gęstančią Klaipėda, tegul uostas kuo daugiau auga. Laikas senai įgyvendinti giluminio uosto projektą ir Kiničiams atiduoti Melnragę, dalį Girulių :)…

    Reply
  8. Anonimas

    Manau,”proto”,atimti is musu pinigus uztenka(ziur. nauja nekilnojamojo turto visuotini mokesti)!?Bet kur atimtus(nusavintus)
    pinigus deti „proto” ner (ziur.12 kedzius) !?O gal,jei neina „isisavinti”,tai ir … !?
    P.S Gal, prie gyventoju daugiauksciu normalius a.privaziavimus-parkingus „rekonstruoti”(ant Lietuvos viska „rekonstruoja”,arba uzdraudzia,okupanto paveldas gi)?

    Reply
  9. Vincas

    Artūrai, klaipėdiečiai neabejoja kad Jūsų draugai, bičiuliai ir žigančikai liberalai tikrai rastų kur dėti ???. Čia kaip su permoka už elektrą ten tos milijonus į kišenes įkišo, atiduos per 15 metų ???. Taip dirbti Artūrai reikia, a ne? O ne savivaldybės sąskaitoje laikyti.

    Reply
  10. Algimantas

    Siūlau tartis su Kelių direkcija dėl greitesnės pietinio aplinkkelio statybos pradžios, tuo pačiu savivaldybei prisidedant savais pinigais prie šio objekto. Kitas Klaipėdai svarbus objektas- Jakų sankryžos užbaigimas, padidinant transporto pralaidumą Šilutės kryptimi.

    Reply
    • OMG

      Na baikit svaigti apie tuos Jakų žiedus ir aplinkkelius. Kada pagaliau suvoksite, kad tai ne Klaipėdos žemės, ne Klaipėdos teritorijos ir Klaipėda neturi investuoti į rajono ar valstybės teritorijas miestiečių pinigų

  11. Algimantas

    Siūlau tartis su Kelių direkcija dėl greitesnės pietinio aplinkkelio statybos pradžios, tuo pačiu savivaldybei prisidedant prie šio objekto savais pinigais. Kitas svarbus Klaipėdai objektas – Jakų sankryžos užbaigimas, padidinant transporto pralaidumą Šilutės kryptimi.

    Reply
  12. Ne lyberalas

    Uz atitinkama suma parasau studija del nepanaudotu lesu ir panaudoju lesas. Sprendziu problemas visose ssavivaldybiu lygiuose.

    Reply
  13. Klaipėdskas

    Kaip tik tiek kainuotų tunelis į smiltynę. Galim būtų uždaryti prasmirdusius keltus!

    Reply
    • Rašytojams

      Neišprotėkite. Niekas po tokiom nesąmonėm nepasirašinės.

  14. Anonimas

    Nieko pristatys namu ties pajuriu gražiu kotedžiuku paskui stovės tušti oklaipėdėčei gali giventi nerenuovuotose namuose

    Reply
  15. Vilnietis

    Nieko Vlnius pasiims anksckciau ar veliau ir panaudos savo reikmem. Viskas tvarkoje nepergyvenkit.

    Reply
  16. Praeivis

    Iš vienos pusės atrodytų, kad naujoji miesto valdžia nesugebėjo suorganizuoti ir vykdyti biudžete numatytų projektų ir ženkliai liko nenudirbtų darbų. Iš kitos pusės – ko čia nepakrykštauti, koks nuostabus ir taupus mūsų Meras: neištranžyrino Klaipėdos biudžeto, o sutaupė net 60 milijonų. Galima net pagirti Klaipėdos valdžią dėl gerai renkamų mokesčių: vietoje planuotų 282,08 mln., surinkta 284,648 mln. eurų. Tačiau turint galvoje populiarią ir mass media vis uoliai stimuliuojant nuostatą, kad mokesčiai yra žmonių apiplėšinėjimas, išeitų, kad Klaipėdos valdžia, surinkdama daugiau mokesčių, apiplėšė žmones ir nesugebėdama tinkamai ir laiku investuoti, dabar tupi ant pinigų maišo, kaip šuo ant šieno 🙂 Na, manau, tuoj troliukai visiems išaiškins 🙂

    Reply
    • T

      Juos reiks grąžinti į biudžetą,ko pasekoje, bus mažinamos lėšos,nes jos nenaudojamos.

    • I

      ?

  17. Klaipėda

    Vaitkus taupo miestiečių pinigus, jis taupus meras,tik niekas nepaklausia kur dės mūsų sutaupytus pinigus, tikriausiai investuos į uostą. Klaipėdos žmonės norėjo tokio mero tai dabr turi džiaugtis kaip miesto meras taupo jų pinigus.

    Reply
    • Stebėtojas

      Ne taupo pinigus, bet nesugeba dirbti. Nepradėjo nei vieno projekto, kurį galėtų užbaigti savo kadencijoje.

  18. Opa

    Tikrai keistai atrodo stabdomu projektu fone.

    Reply
  19. Močiutė

    Tai gal taką įrengs nuo namo iki šiukšlių konteinerio? Dabar klampojame per žolėse išminta tako pliure arba brendame per balas važiuojama kelio dalimi… lėktuvai ten neskraido..Baltijos pr 12 B ir 14

    Reply
  20. XM

    Jei neina pasinaudoti, tai geriau gražinti. Kitaip sakant, jei ne man, tai niekam.

    Reply
    • Mama daugiavaikė

      Renovuokit namus, aptriušę Kauno gt.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Nerandi vietos automobiliui? Kreipkis ir gausi špygą*

Senolis Jonas iš Budelkiemio gatvės tapo savivaldybės reklamos auka. Žmogus kankinasi dėl to, kad daugiabučio kieme nėra vietos dviem jo ...
2024-05-04
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Laikraščių paslaugų pirkimo spektaklis baigėsi pagal scenarijų

Klaipėdos savivaldybės konkursus dėl jos informacijos skelbimo „laimėjo” tie, kuriems jų sąlygos ir buvo pritaikytos – dienraščiai „Klaipėda” ir „Vakarų ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Savivaldybė slepia savo „herojų”

Per mėnesį – du radikaliai skirtingi atsakymai į tą patį klausimą. Tokią biurokratinę ekvilibristiką pademonstravo Klaipėdos savivaldybė, bandydama pasiaiškinti dėl ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This