Savivaldybė ir toliau nori remti apleistų teniso kortų savininkus (atnaujinta)

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Nors per metus Igorio Udovickio valdomos UAB „Ferteksos transportas“ šalia Skulptūrų parko esančių teniso kortų būklė nepasikeitė, Klaipėdos meras siūlo įmonę paremti tokia pačia suma, kaip ir pernai – 1 648,12 Eur.

Artūro Šulco nuotr.
Artūro Šulco nuotr.

„Atleisti savivaldybės biudžeto sąskaita UAB „Ferteksos transportas“ (kodas 141039755) nuo 1 648,12 Eur žemės nuomos mokesčio už valstybinės žemės sklypo dalį K. Donelaičio g. 6A, Klaipėdoje, mokėjimo už 2023 metus”, – siūloma savivaldybės tarybai pateiktame sprendimo projekte.

Sprendimo projektas grindžiamas ir tuo, kad šiuose „pavargusiuose” kortuose rugsėjo 4-12 d. treniravosi Lietuvos rinktinės narys Edas Butvilas. 

Artūro Šulco nuotr.

Be to, aiškinamajame rašte teigiama, jog atleidus UAB „Ferteksos transportas“ už sporto reikmėms naudojamo 0,419 ha valstybinės žemės sklypo dalį (valstybinės žemės nuomos mokestis sudaro 1648,12 Eur), už likusią 0,4647 ha dalį ši bendrovė Klaipėdos miesto savivaldybės biudžetą sumokės 1827,88 Eur.

UAB „Ferteksos transportas“ savo prašyme nurodė, kad keturios teniso aikštelės pagal 2019 m. gegužę sudarytą nuomos sutartį yra perduotos Klaipėdos teniso trenerių federacijai.

Pastaroji čia esą „vykdo sportinę veiklą teniso aikštelių nuomos sutarties pagrindu, pagal kurią yra nustatytas fiksuotas nuomos mokestis už išnuomojamą sporto organizacijos veiklai vykdyti turtą ir nustatytas papildomas mokestis, lygus valstybinės žemės nuomos mokesčiui“. 

Artūro Šulco nuotr.

Federacija savo prašyme nurodė, kad valstybinės žemės sklype įrengtame teniso aikštyne (teniso kortuose) treniruojasi ikimokyklinio amžiaus vaikai, moksleiviai, teniso mėgėjai, organizuojamos įvairios vaikų ir senjorų teniso varžybos. 2023 m. birželio – rugpjūčio mėnesiais čia esą vyko teniso stovyklos vaikams, rugsėjo 16-17 dienomis – sezono uždarymo turnyras vaikams, kasmet organizuojama komandinė Klaipėdos miesto lyga.

Atnaujinti senuosius teniso kortus Skulptūrų parko pašonėje žadama jau seniai. Tačiau pažadai liko pažadais, o tos 4 teniso aikštelės yra apverktinos būklės. Ką bekalbėti apie visą buvusį sporto kompleksą, kurio teritorijoje  auga piktžolės, krūmai, renkasi valkatos.

Kortų vaizdas šį rugpjūtį. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Ferteksos transporto” savininkas Igoris Udovickis 2021 metų vasarį kalbėdamas su „Atviros Klaipėdos” žurnalistu buvo priminęs istoriją, kaip naujų statybų projektas buvo sustabdytas dėl parlamentarės, konservatorės Agnės Bilotaitės skundų.

„Padarėme puikų projektą, kad būtų galima vykdyti respublikinio ar net tarptautinio lygio varžybas. Pernai sausį jau turėjo prasidėti statybos, bet ponia Bilotaitė nusiuntė prašymą, kad reikia viską tikrinti – visus mano projektus, taip pat ir mano nuosavo namo. Taip buvo nutraukta teniso kortų statyba, į kurią planavome investuoti apie 1,5 milijono eurų, jau buvome gavę statybų leidimą. Ir tai buvo skirta ne man. Kam man penki kortai, nors ir mėgstu tenisą? Tai turėjo būti skirta miestui, norėjau, kad vaikai užsiiminėtų, nes čia tų 1,5 milijono niekada neatidirbsi. Ką dabar turi miestas? Turėjome perdaryti visus dokumentus, padarėme tai, bet nebeturiu noro statyti tuos kortus, nes akivaizdus juodas nedėkingumas”,  – tada dėstė verslininkas.

ATNAUJINTA. Trečiadienį svarstant šį klausimą miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komitete paaiškėjo, kad UAB „Ferteksos transportas“ atleidimas savivaldybės biudžeto sąskaita yra vienetinis atvejis. Mat daugiau paraiškų iš kitų fizinių ar juridinių asmenų, kurie galėtų naudotis tokia lengvata, pastaraisiais metais negaunama. O tarybos sprendimu, priimtu dar 2015 metais, buvo siekiama skatinti asmenis, investuojančius į sporto infrastruktūros kūrimą, kūno kultūros propagavimą, sportininkų rengimą, kūno kultūros ir sporto renginių organizavimą ir sąlygų miestiečiams praktikuoti kūno kultūrą ir sportą sudarymą.

Komitetas pritarė pateiktam sprendimo projektui. Tačiau du jo nariai balsuojant susilaikė, nes nesulaukė atsakymo, ar federacija naudojasi „Ferteksos transportas“ teniso aikštynais komerciniais tikslais.

34 Comments

  1. KLAIPĖDOS M. SAVIVALDYBĖS TARYBOS NARIAMS

    Pasiūlymas, kurį skubiai reikia priimti taryboje:
    1. Udovickį reikia paremti. Ar tai bus krepšinio aikštelė parke, ar pats parkas, ar teniso kortai parke – nesvarbu, bet Udovickį reikia paremti.
    2. Prie Udovickio namo sklypo prie parko būtinai reikia, kol nevėlu, prijungti biškį Klaipėdos iki Žaliojo slėnio šiaurės kryptimi ir kitą biškį iki Priekulės pietų kryptimi. Garždai su Kretinga yra antras Udovickio valdos plėtros etapas, tad kol kas tai neaktualu.
    3. Nepamirštam pirmo punkto dėl visiško ir visokeriopo visų Udovickio veiklų ir sumanymų parėmimo.
    4. Bet kokia šių trijų punktų pasiūlymo kritika atmetama išsyk.
    Tam kartui tiek.

    Reply
    • Žmonės sako

      Tai Udovockis pusę Skulptūrų parko jau turi, jo dvaras stovi, teniso kortai jo, o tie namai, kur šone parko už buvusio Universiteto stadiono link Liepų g. ir tas stadionas, nuolat saugomas apsaugos, kuri sako: čia privati valda. Žmonės sako jog čia viskas to paties Udovickio.

  2. Darosi baisu

    Gal jau Udovickis ruošiasi prichvatizuoti parką? Jei taip, kas ir kaip pasipriešins?

    Reply
  3. Petras

    Viskas pagal ologarchų norus. Tur būt kai rėmė rinkimuose ir suderino visus veiksmus.Taigi dabar atidirbinėja kiekvieną gautą griviną įvairiausiais būdais..Kaip žemai puolė …

    Reply
    • Na ką jūs :)

      Gentviliuką į seimą liberalai išrinko kaip miško Girulių ” gelbėtoją” ? Dalyvavo akcijose – atrakcijose su parašų rinkimu . Dabar ponas liberalas Aplinkos ministras ir atsipūtę kerta miškus iki plynių .

  4. Vincas

    Na, taip Artūrai, būtų Jūsų draugai, bičiuliai ir žigančikai liberalai valdžioje, remtų tikriausiai tik liberalų partiją. Nieko asmeniško, tik biznis ,,…… Artūrčikai.. Be liberalų valdžioje, Klaipėda atgims!!!!!

    Reply
    • Juze

      Matosi kaip atgims. Visi savo asmeninius reikalus tvarkosi, miestui reikalingi projektai stabdomi, paslaugų gyventojams laikas ilgėja…

    • Juzei , pletkinate ?

      O pletkininkų vieta žinote kur ? ?

    • Pletkininkui.

      Oho jau net grasininimai iš Vaitkustų prasideda.

    • I

      ?

    • Anonimas

      Baisu Vaitkų gauja ne vien visus “cinikais” vadina bet jau ir grasina. Tokius uždaro, ir valgyti duoda ir dubenio.

  5. Husky

    Toje savibliadybėje 1/3 „tautos tarnų” tenisininkai ir padelininkai,tai kaip kitaip,juk neatims iš savęs,beje,tuose kortuose ir reikaliukai sprendžiami…

    Reply
  6. Anonimas

    Paziuresim kaip Taryboje balsuos! Ne tie vaitkininkai ir vatnikai is Nemuno ausru, o Grubliauskas su Cesiuliu:)

    Reply
  7. O kaip konservai 4vnt vaikščioja po parka?

    Ir klykė :,,kirsti medžius skūlpturų parkė”
    Vienas Petrauskis, ir kt. NENIŠKIO PATIKĖTINIAI. GAZDINO VISUOMENININKUS KARTU SU KĘSTUČIŲ ALIA DIZAINERIŲ. KLYKĖ :KIRSTI VISUS MEDŽIUS …”

    Reply
    • Tam o konservai..

      Bet neiškirto! Ir dabar turime puikų parką!

  8. Klaipėdietė

    Šulco desperatiškos neapykantos dėka, sužinome visas jo draugelių anksčiau suplanuotas aferas.Tik nesustok…

    Reply
  9. Hmm

    Ar aš teisingai tekstą supratau? Rašoma, kad „Pastaroji čia esą „vykdo sportinę veiklą teniso aikštelių nuomos sutarties pagrindu, pagal kurią yra nustatytas fiksuotas nuomos mokestis už išnuomojamą sporto organizacijos veiklai vykdyti turtą ir nustatytas papildomas mokestis, lygus valstybinės žemės nuomos mokesčiui“. ”
    Tai reiškia, kad Udovickis išnuomavo kortus ir už tai gauna ne tik kortų nuomos mokestį, bet ir papildomą mokestį, kuris lygus žemės nuomos mokesčiui. Ir jis dar prašo savivaldybės atleisti nuo žemės nuomos mokesčio, kurį jam nuomininkai sumoka prie kortų nuomos mokesčio. Jėga! Nori gyventi, mokėk suktis ?

    Reply
    • Ir ką ?

      Buvę liberalieji su konservatoriais atleido nuo mokesčio dar nuo 2019 m ? ____Be to, aiškinamajame rašte teigiama, jog atleidus UAB „Ferteksos transportas“ už sporto reikmėms naudojamo 0,419 ha valstybinės žemės sklypo dalį (valstybinės žemės nuomos mokestis sudaro 1648,12 Eur), už likusią 0,4647 ha dalį ši bendrovė Klaipėdos miesto savivaldybės biudžetą sumokės 1827,88 Eur.

  10. Cha, cha, cha

    Būtų juokinga, jei nebūtų graudu…. Tai ten teniso kortai kur galima treniruotis? Gi ir arkliui aišku, kodėl ir už ką remiama.

    Reply
    • Rimtai žinai ?

      Ir už ką nuo 2019 m remia liberalieji su konservatoriais ?

    • Tai jog Neniškis

      Ir atleido

    • O kas buvo Neniškio

      pavaduotojai ? Ar ne konservatorius Barbšys ir konservatorius Dobranskis , kuris ir dabar dirba miesto taryboje tarp konservatorių ?

  11. Vytautas

    Jeiguten nebūtų teniso kortu , tai ponas Šulcas galėtų karves ganyt ir dėkoti Bilotaitės iuž tai. Tegul dar žiemą ateina pažiūrėt.Kur buvo vasarą. Savivaldybe šaunuolė, kad paremia teniso trenerių federaciją, nes vyksta ten veikla ir bomžai nesirenka .

    Reply
  12. Tenisistas

    Kodel ponas Šulcas ateina ir fotografuoja kortus tada kai sezonas pasibaigęs? Ir dar po audros? Kortai siaip jau nuo spalio 1d nebedirba ?

    Reply
  13. Liberalus cinizmas ...

    Ypatingai bukiems liberaliems patryyyyjotams klausimas iš TEKSTO ? Kokia tarybos dauguma buvo pernai , užpernai , na nuo 2019 m ? Ypatingai bukiems sufleruoju – liberalieji su konservatoriais . Meras liberalusis , vicemerai – konservatoriai . ______Klaipėdos meras siūlo įmonę paremti tokia pačia suma, KAIP IR PERNAI – 1 648,12 Eur. ________P.S. kur buvo patryyyjotų aimanos ? ? Nevykėliai , toksiški nevykėliai ….Klaipėdos nekentėjai ….

    Reply
  14. Va tep tata

    Myliu kacapus,ui myliu.Ir govorit davai po ruski.

    Reply
  15. Tikrai taip

    Nu ką Vaitkau? Reikia paremti Udovickį kokiais varganais 1800 euriukų? O kur krepšinio aikštelė buvusi? Udovickio ponia nenori ar ką? Aušta Dangės ir Nemuno aušra, oj aušta…

    Reply
    • Bukumas įgimtas ?

      Skaitom tekstą skaitom . Jei dėl ” liberaliai aukštesnio ” išsilavinimo nepavyko suprasti , bandykite dar kartą ? Šiaip , aikštelės istorija jau ne kartą buvo aprašyta kas kodėl po kiek ir kam 🙂 Ir ne Vaitkui , jei ką 🙂 Nevykėliai iki šiol neršia ?

  16. Liberalus cinizmas ...

    Ypatingai bukiems patryyyyjotams su liberaliu ” aukštesniu ” išsilavinimu , kuriems kritinio mąstymo net užuomazgų nėra ? Analfabetai ? _____ UAB „Ferteksos transportas“ savo prašyme nurodė, kad keturios teniso aikštelės PAGAL 2019 m. GEGUŽĘ SUDARYTĄ NUOMOS SUTARTĮ PERDUOTOS KLAIPĖDOS TENISO TRENERIŲ FEDERACIJAI . Pastaroji čia esą „vykdo sportinę veiklą teniso aikštelių nuomos sutarties pagrindu, pagal kurią yra nustatytas fiksuotas nuomos mokestis už išnuomojamą sporto organizacijos veiklai vykdyti turtą ir nustatytas papildomas mokestis, lygus valstybinės žemės nuomos mokesčiui“.  _________ P.S. skaitant savininko komentarą , liko ” padėkoti ” klaipėdietei seimo narei ” konservatorei ” Bilotaitei už šabakštyną Klaipėdos centre ? Fui….su tokiu patriotizmu mums ir priešų nereikia …..seniai galvoju dėl tokių liberaliųjų „patriotų ” Klaipėda ir tapo „sovietsko” priemiesčiu ….

    Reply
    • Dar vienas

      Ką tu pats supranti. Udovickis turi reikalų su Baltarusiškomis trąšomis. Tai nieko nuostabaus, kad šios personos veiklą įsakyta tikrinti. Įsivesk į Google ir paskaityk.

    • Ypatingai bukam liberaliam cinizmui

      Udovickis nenorėjo, kad šalia jo namo nebūtų krepšinio aikštelės. Įvyko stebuklas – ji „išgaravo”. Vienas burtininkų – Vaitkus&Co. Turbūt panašūs burtai turėjo vykti ir su teniso kortais.

    • Liberaliam cinikui

      Klaipėda puikus miestas ir gera jame gyventi ir nėra ko lyginti su okupantų miestu Sovietsku. Tai kaip diena ir naktis. Dažnai bekomentuodamas perlenki!

  17. Anonimas

    Eina Vaitkus su Udovickiu po parkelį vakarais pasivaikščioti ir prendžia klausimus 🙂

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This