Išdavė leidimą rekonstruoti „Naglio“ kino teatrą

Regionas

Palangos savivaldybės administracija praneša išdavusi leidimą kino teatro „Naglis“ rekonstrukcijos darbams. Darbus tikimasi pradėti jau ateinančiais metais.

Kino teatro „Naglis“ vizualizacija

Daugiau nei prieš 60 metų statytas kino teatras „Naglis“, jį rekonstravus, taps regionine filmoteka – Vakarų Lietuvos regiono kino ir medijų traukos, sklaidos ir edukacijos centru. Rekonstruotoje filmotekoje atsiras dvi profesionalų kiną rodančios salės, lauko kinas, audiovizualinių menų kultūros centras su skaitykla ir mediateka, ekspozicijų erdvės, audiovizualinio darbo ir rezidencijų studijos. Čia vyks kino kultūros sklaidos ir edukacijos veiklos, kino menininkų rezidencijos, bus bendradarbiaujama su vietos kultūros žmonėmis ir kūrybininkais.

„Tai reiškia, kad įvykdžius kino teatro „Naglis“ rekonstrukciją, Palangoje turėsime dar vieną šiuolaikę kultūros erdvę, kuri taps dar vienu dideliu ištisus metus veikiančiu traukos centru mūsų kurorte. Šio kino teatro atgimimo labai laukia visi kino mylėtojai – tiek mūsų miesto gyventojai, tiek svečiai. Džiaugiuosi, kad Palangoje kuriasi puikus kultūros parkas, kuris apims greta vienas kito išsidėsčiusius Koncertų salę, Kurhauzą ir naująją „Naglio“ filmoteką “, – pranešime pažymi Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Kino teatro „Naglis“ pritaikymo regioninės filmotekos reikmėms architektūrinio projekto konkursą laimėjo projektas „Atgal į ateitį“, kurį parengė MB „Altitudės“ kartu su  MB „Urbanistinė architektūra“ ir UAB „Inžinerinė mintis“.

Naujasis filmotekos centras iš viso užims apie 1400 kvadratinių metrų. Rekonstrukcijos projekto autoriai pastatą suprojektavo suskirstydami jį į pagrindines funkcines grupes: kino teatrą, edukacines ir ekspozicijų erdves, administraciją ir rezidentūras. Kiekviena pagrindinė funkcija turės autonomišką patekimą ir galės funkcionuoti nepriklausomai nuo likusio pastato.

Esama kino salė bus apsukta 180 laipsnių kampu. Tai leis po salės tūriu sukurti kokybišką, šviesią visuomeninę erdvę ir ją atverti į gamtą  – į Rąžės upės vingį ir prie jo augančius medžius. Mažoji salė ir rezidencijos suprojektuotos buvusios katilinės vietoje.

Pirmajame pastato aukšte numatomas vestibiulis, edukacijų ir ekspozicijų erdvė, didžioji ir mažoji kino salės, kavinė. Antrajame – audiovizualinių menų kultūros centras, administracinės patalpos, rezidencijų korpusas, galerija ir didžiosios salės projektorinė.

Sanitarinių mazgų blokas bei patalpos, skirtos pastatui aptarnauti ir rekvizitui sandėliuoti, atsiras požeminiame aukšte.

Numatoma kūrybiškai pritaikyti ir rekonstruojamo pastato prieigas. Rytinėje kino teatro pastato dalyje numatoma sukurti lauko terasą su kino ekranu – kino kiemelį, vizualiai ir funkciškai apjungtą su naujai įrengiama kino teatro vestibiulio erdve.

Kino kiemelis peraugs į kiemo erdvę – aikštelę, kurioje bus automobilių stovėjimo vietos bei galimybė atviroje erdvėje rengti vasaros kino festivalius pastatant laikiną ekraną.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje - Europos brasbendų čempionatas

Palangoje prasideda ypatinga savaitė: balandžio 27 – gegužės 5 dienomis kurorte vyks Europos brasbendų čempionatas. Gilias tradicijas turintis prestižinis renginys ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Narkotikus nepilnamečiams platino Palangoje

Klaipėdos kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dar 2023 m. gegužės mėn. ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This