„Klaipėdos vanduo“ skolinasi 25 mln. eurų investicijoms

Verslas

Europos investicijų bankas (EIB), remdamas „Klaipėdos vanduo“ 2023–2026 m. investicijų programą, su įmone pasirašė 25 mln. eurų paskolos sutartį. Investicijomis siekiama vandens tiekimo ir nuotekų bei paviršinių nuotekų tvarkymo sistemas pritaikyti ateities poreikiams.

Šiomis lėšomis bus skatinama vandens tiekimo, paviršinių ir buitinių nuotekų tinklų statyba bei rekonstrukcija. Taip pat  vandens tiekimo, buitinių nuotekų ir paviršinių nuotekų valymo įrenginių bei su jais susijusios infrastruktūros plėtra, modernizavimas. Numatoma įsigyti vandens skaitiklių, eksploatavimo ir techninės priežiūros įrangos bei investuoti į informacinių ir ryšių technologijų procesų tobulinimą.

„Įmonės „Klaipėdos vanduo“ investicijos yra įgyvendinamos laiku ir būtinos, ypač kai dėl ekstremalių meteorologinių reiškinių didėja rizika, kad pasaulio, taip pat ES gyventojai neteks galimybės turėti pakankamai kokybiško vandens, – aiškina EIB vicepirmininkas Thomas Östros. – EIB džiaugiasi galėdamas tęsti partnerystę su bendrove „Klaipėdos vanduo“ ir šiuo finansavimu plėsti paramą Lietuvos vandentvarkos sektoriui. Tai, kaip tvarkome ir valome savo vandenį, gali turėti didelę reikšmę pirmiausia mūsų sveikatai, bet neabejotinai ir vietos ekonomikai.“

„Europos investicijų banko (EIB) finansavimas padės mums įgyvendinti užsibrėžtus tikslus, taip pat atitikti aplinkosaugos reikalavimus.Tai tvarūs ilgalaikiai projektai, o kartu ir investicija į ateitį “– teigė AB „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Projektu siekiama gerinti vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų patikimumą ir prieinamumą. Tai turės teigiamą poveikį Klaipėdos mieste ir rajone gyvenantiems žmonėms. Be to, investicijos padės prisitaikyti prie klimato kaitos, ją švelninti bei didins aplinkos tvarumą, nes įmonė „Klaipėdos vanduo“ galės gaminti atsinaujinančiąją energiją, sumažinti energijos suvartojimą, geriau susidoroti su klimato kaitos nulemtų dažnesnių ir intensyvesnių liūčių padariniais, sumažinti požeminio ir paviršinio vandens taršą. Finansuojant vandens infrastruktūrą, kuri sukuria teigiamą išorinį poveikį aplinkai, visuomenės sveikatai ir klimatui, projektu siekiama pagerinti vietos gyventojų gyvenimo kokybę.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdiečiams ir rajono gyventojams atpigs vanduo

Valstybinės energetikos reguliavimo tarnyba (VERT) patvirtino naujas uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos vanduo“ kainas. Nauji, mažesni įkainiai Klaipėdos miesto ir ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This