„Belaukiant Godo“ grįžta į Klaipėdos teatro sceną

Kultūra

Gausiai įvertintas teatro kritikų bei pelnęs įvairiausius teatro apdovanojimus, Klaipėdos jaunimo teatro spektaklis „Belaukiant Godo“ grįžta į uostamiesčio sceną. Pauliaus Pinigio režisuotas spektaklis žiūrovų lauks lapkričio 24 d., penktadienį, 19 val. Kultūros fabrike.

Šiemet Varėnoje vykusiame Dalios Tamulevičiūtės profesionalių teatrų festivalyje spektaklis „Belaukiant Godo“ pelnė „Perspektyviausio aktorių ansamblio ir režisieriaus“ bei „Spektaklio muzika“ apdovanojimus.

Na, o pavasarį Rokiškyje vykusiame profesionalių teatrų festivalyje „Vaidiname žemdirbiams“ spektaklis buvo įvertintas piniginėmis premijomis net penkiose kategorijose: Už geriausius vyro vaidmenis abu pagrindinių vaidmenų atlikėjai – KJT aktoriai Simonas Lunevičius ir Donatas Želvys, Geriausiu nepagrindinio vaidmens atlikėju pripažintas aktorius Laurynas Luotė, Už nepriekaištingą darbą festivalyje įvertinti ir spektaklio scenografiją kūrusi Rūta Venskutė bei šviesų dailininkas Justas Bø.

Spektaklis pastatytas pagal žymiąją Samuelio Beketo absurdo pjesę „Belaukiant Godo“. Vienintelis tikrai aiškus dalykas šioje Beketo istorijoje – laukimas. Pagrindiniai herojai Vladimiras ir Estragonas laukia pono Godo, kuriam nori užduoti keletą esminių klausimų ir paprašyti kai ko labai svarbaus. Tačiau laukti reikia taip ilgai, jog Vladimiras ir Estragonas galiausiai pamiršta, ko ir kodėl laukia.

Spektaklis vyksta neapibrėžtoje, sapną primenančioje erdvėje. Čia laikas neturi „krantų“ – nėra jo pradžios ir pabaigos, neaišku, ar laikas eina pirmyn ar atgal, gal jis sustojęs, o gal sukasi ratu. Šis laiko ir erdvės neapibrėžtumas dar labiau sustiprina laukimo absurdiškumą, tačiau jo dėka žiūrovai patenka į siurrealistinį spektaklio pasaulį, kuriame kartu su jais klaidžioja ir Godo atsakymų laukia Vladimiras ir Estragonas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Kultūros fabrikas skelbia paieškų kampaniją

Kūrybinių industrijų inkubatorius „Kultūros fabrikas“ (KUFA) dešimtmečio proga skelbia kampaniją „(pa)ieškomas“. Pagrindinė Kultūros fabriko misija nuo pat jo įkūrimo pradžios ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas

„Šokio pavasaryje“ skleidėsi per 300 talentų

Klaipėda tradiciškai pasveikino kovą sukviesdama jaunuosius baleto ir šiuolaikinio šokio atstovus iš visos Lietuvos į konkursą „Šokio pavasaris“. Šokių mokyklos ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Švietimas

Konferencijoje ieškojo būdų, kaip kovoti su narkotikais mokyklose

Penktadienį Kultūros fabrike vyko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir uostamiesčio savivaldybės surengta konferencija „Mokykla, savivalda, policija – ką mes ...
2023-12-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This