„Klaipėdos vanduo“ investuoja į „Memelio miestą”

Verslas

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos vanduo” savo lėšomis samdo rangovus magistralinių vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklams, skirtiems „Memelio miesto” reikmėms, tiesti. Bendrovės generalinis direktorius Benitas Jonikas tikisi, kad tai yra atsiperkanti investicija. 

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šie požeminiai tinklai bus tiesiami pagal UAB „Dobi“ parengtą techninį darbo projektą ir techninę užduotį. Iš viso per pirmąjį etapą bus nutiesta 411 metrų vandentiekio ir kanalizacijos tinklų.

B. Jonikas, paklaustas, ar tokia investicija atsipirks, atsakė teigiamai. Pasak jo, kaip ir visiems, taip ir šiems darbams yra rengiami investiciniai projektai, skaičiuojamas jų atsiperkamumas. Jis tikina, kad su „Memelio miestu” negi yra sudaryta sutartis, kurioje numatyti būsimų vandens vartotojų, jų suvartojamo vandens ir kiti parametrai.

Pasak generalinio direktoriaus, tai yra pirmasis šio projekto etapas. Antrojo etapo metu reikės aprūpinti vandeniu ir kanalizacijos tinklais naująjį Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos naująjį pastatą, kuris bus statomas greta „Memelio miesto”. O per paskutinį projekto etapą reikės sužiedinti viso kvartalo požeminius tinklus.

Paskelbtuose viešojo pirkimo dokumentuose nurodoma, kad rangovas vandentiekio tinklų ir buitinių nuotekų tinklų 1-ojo etapo statybos rangos darbus turi baigti baigia ne vėliau kaip per 10 mėnesių nuo sutarties su AB „Klaipėdos vanduo” įsigaliojimo. O darbai pradedami vykdyti kitą darbo dieną po sutarties įsigaliojimo. Pasiūlymų laukiama iki gruodžio 4 d.

Taip pat nurodomas, kad tiesiant požeminius tinklus bus draudžiama uždaryti eismą į Senąją perkėlą. Rangovas privalės užtikrinti transporto ir žmonių judėjimą prie perkėlos įrengiant aplinkkelį per Naujojo Sodo gatvės tęsinį bei įrengiant asfaltuotus privažiavimus. Vandens tiekimas perkėlai negali būti nutrauktas ilgesniam nei 3 valandų laikotarpiui.

Projektas „Memelio miestas“ yra plėtojamas teritorijoje, esančioje dešiniajame Dangės krante. Teritorija apima daugiau kaip 5 hektarų. Šią liepą „Stemma Group” valdoma UAB „Memelio miestas“, ir UAB „Conres LT” pasirašė generalinės statybos rangos sutartį. I etapu statomas 6 aukštų A klasės verslo centras „HANZA” ir 105 prestižinės klasės butai. Projektai sujungti bendra požemine parkavimo aikštele. Bendras abiejų projektų plotas sieks apie 30 tūkst. kv. m., iš jų 10 tūkst. kv. m. sudarys požeminė pastatų dalis. Statybų pabaiga numatoma 2025 m. IV ketvirtį. Pirmasis projekto etapas apima apie ketvirtadalį visos 5 ha teritorijos.

Pasak „Stemma group“ valdybos pirmininkės Ingos Gusiatinos, kitų metų vasarą planuojama startuoti ir su antru projekto etapu, bet pirmiausia norima „pagauti pirmojo etapo dinamiką“, nes nemažai šio projektų dalykų yra nauja bendrovei.

1 Comment

  1. Gal kainas peržiūrėtumėte? Ar taip turi būti?

    Investuos monopolistas uždirbantis iš gyventojams parduodamo vandens kainų. Galvoju ,kad jie turi investuoti į tinklų priežiūrą ir gerinimą. Renka abonimentinius mokesčius, skaitiklių mokesčius…Ar tai normalu tada investuoti į verslo objektus?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Verslas

Pelningiausiai iš savivaldybės įmonių pernai dirbo „Klaipėdos vanduo“

Praėjusiais metais visos savivaldybės įmonės dirbo pelningai. AB „Klaipėdos vanduo“ grynasis ataskaitinių finansinių metų pelnas siekė 5 218 881 eurą. ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This