Sėkmė verslumo konkurse paskatino vaikus mokyti golfo pradmenų

Veidai

Šiemet Klaipėdos rajono savivaldybės organizuotame gyventojų verslumo skatinimo konkurse „Verslumo manija“ III vietą pelnęs Tomas Žemgulys tvirtai įsitikinęs, jog sėkmę jam atnešusi idėja – mini golfo būrelių mokyklose ir vaikų darželiuose organizavimas – ne tik taps proveržiu jo verslui, bet dar labiau išpopuliarins šį žaidimą Lietuvoje.

Asmeninio archyvo nuotr.

„Golfas – puiki priemonė valdyti stresą, atsipalaiduoti ir tuo pat metu koncentruoti dėmesį bei fizines jėgas tikslui siekti. Mini golfas, kurį žaisti noriu mokyti vaikus, turi tą patį poveikį ir augančiam žmogui. Būreliuose, kuriuos pirmiausia planuoju pradėti organizuoti Klaipėdos rajono mokyklose, vaikai mokysis golfo žaidimo teorinių pagrindų, taisyklių, praktiniuose užsiėmimuose ugdys taisyklingą stovėseną, kamuoliuko smūgiavimo techniką“,– pasakoja idėjos autorius, golfo takelių verslą Klaipėdoje plėtojantis T. Žemgulys.

Darželių ar mokyklų būrelių vaikams vykti į specialų golfo aikštyną nereikės, nes kiekvieną kartą į įstaigą bus atsivežama visa reikalinga įranga – ir moduliniai golfo takeliai, ir žaidimui reikalingi įrankiai.

„Kadangi modulinius golfo takelius gaminu pats, kaskart juos pritaikau pagal vartotojų poreikius ir vietos ypatybes – įvairios takelių konfigūracijos gali būti sėkmingai sumontuojamos tiek patalpose, tiek lauke. Modulinė sistema leidžia sudaryti vis naujas golfo takelių formas, kurti naujas žaidimo situacijas ir taip palaikyti sportinį azartą“, – pasakoja T. Žemgulys.

Verslininko vizija – vaikų kelionę į golfo pasaulį pradėti nuo būrelių, vėliau įgūdžius tobulinti vasaros stovyklose ir tada jau keliauti į tikrus golfo aikštynus ir čia gilintis į šio žaidimo paslaptis.

Iki šiol pagrindiniai Klaipėdos regione gaminamų golfo takelių klientai buvo Lietuvos įmonės bei įstaigos, besirūpinančios darbuotojų komandos mikroklimatu bei laisvalaikio kokybe.

Modulinė sistema, leidžianti įrenginius pritaikyti turimų patalpų dydžiui, kokybiška ir lengva aliuminio konstrukcija, patogus montavimas – gaminiui atvėrė kelius į šiuolaikinių biurų aplinką.

„Mokyklos taip pat domisi golfo takeliais ir galimybėmis juos įrengti mokymo įstaigų erdvėse, bet Lietuvoje dar gajus stereotipas, jog tai – prabangos dalykas. Mano siekis – keisti nusistovėjusį požiūrį ir parodyti šio pasaulyje mėgiamo ir populiaraus žaidimo vertybes bei grožį. Beje, neseniai golfo takelių komplektą išsiuntėme į Ispaniją. Jį įsigijo privatus koledžas“,– teigia T. Žemgulys.

Golfo žygį į Klaipėdos rajono (ateity – ir miesto bei regiono) ugdymo įstaigas verslininkas planuoja pradėti nuo 2024 m. Tam jis panaudos konkurse „Verslumo manija“ laimėtą prizą – 2000 eurų ir asmenines lėšas. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Sukurtas didžiausias modulinis golfo takelis Lietuvoje

Golfo takelių kūrėjo Tomo Žemgulio sukurtas didžiausias modulinis golfo takelis Lietuvoje jau prieinamas kiekvienam. Šis „dičkis“ golfo takelis yra 65 cm ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Verslas

Pagamino mažiausią modulinį golfo takelį

Mažiausią Lietuvoje modulinį golfo takelį, sudarytą iš 6 segmentų, kurių kiekvieno plotis – 45 cm, o ilgis 75 cm, sukūrė ...
2023-12-19
Skaityti daugiau

Veidai

Karybą iškeitė į nuosavą verslą

Pandemija paveikė verslus, žmonių darbus, o ką jau kalbėti apie startuolius ar tuos, kurie tik planavo pradėti verslą. Vieni atidėjo ...
2023-08-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This