Herkaus Manto gatvėje privatizavimui ruošiami du pastatai

Miestas

Turto bankas ruošiasi parduoti du pastatus Herkaus Manto gatvėje, Klaipėdoje. Parduoti vėl ruošiami ir buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis”, esančio Taikos prospekte, pastatai. Pradinės turto pardavimo kainos, aukciono datos ir kitos sąlygos bus paskelbti parengus jį parduoti.

Į parduodamų objektų sąrašą įtrauktas administracinis pastatas Herkaus Manto gatvėje, pažymėtas 37 numeriu. Parduodamo objekto plotas – 536,36 kv. m. Kartu bus parduodama ir 2/3 dalis jo kiemo statinių (tvoros, kiemo aikštelės). 

Herkaus Manto g. 37. Turto banko nuotr.

Pastaraisiais metais šio pastato fasadas miesto nepuošia. Tačiau šį rudenį, kai miesto politikai ruošėsi svarstyti sprendimo projektą dėl atminimo lentų, skirtų Jonui Polovinskui-Budriui bei Viliui Gaigalaičiui, pakabinimui ant šio pastato, tokią idėją palaiminęs Turto bankas informavo, jog neketina atnaujinti fasado.

Antrasis į parduodamųjų sąrašą įtrauktas objektas Turto banko portale vadinamas įstaiga. Tai pastatas Herkaus Manto g. 38, kuriame anskčiau veikė Probacijos tarnybos Klaipėdos regiono skyrius. Parduodamo objekto plotas – 838,61 kv. m.

Herkaus Manto g. 38. Turto banko nuotr.

Pardavimui ruošiamų objektų sąraše, be kita ko, yra ir buvęs kino teatras „Jūratė ir Kastytis”, su kino klubu, baru ir lošimų automatų salonu. Jis rengiamas parduoti kartu su kavinės – baro ir prekybinėmis patalpomis, kiemo aikštele (plotas 1687 kv. m) bei 0,5650 ha dalis 0,5735 ha žemės sklypo.

Palmiros Mart nuotr.

Anksčiau buvusį kino teatrą nesėkmingai pardavinėjo Kultūros ministerijos valdoma UAB „Lietuvos kinas“. Iš pradžių jį bandyta parduoti nustačius pradinę 801 tūkst. eurų kainą. Vėliau ji buvo nuleista iki 760 tūkst. eurų.

Kino teatras „Jūratė ir Kastytis“ duris atvėrė apie 1977-uosius. Kino teatre veikė dvi salės ir tai buvo itin pamėgta klaipėdiečių, gyvenusių pietinėje miesto dalyje, vieta. Buvo laikai, kai teatras nė nebepajėgė aptarnauti tokio kiekio žmonių, tad veiklą planuota išplėsti.

5 Comments

  1. Ne lyberalas

    Tureciau laisvu pinigu ka nors nupirkciau…

    Reply
  2. Marijus

    O nupirks, kaip visad, „savi, reikalingi miestui” žmonės?.. 😀

    Reply
    • marijui

      Pardavinėja Turto bankas. Kaip jis su „savais, reikalingais miestui” susijęs? Bet tik logiškai atsakyk, be jokių ten „visi jie vagys”. Svarbu, kad Fisanta apsipirkime nesugalvotų sudalyvauti.

  3. Galvoju

    Mylima muzikos mokykla parduodama. Būtų gerai su tom kvailom kolonomis ir kebabais-beliašais kartu. O va Jūratė ir Kastytis tikrai ne 1977 atidarytas buvo. Tais metais buvo statomas daugiaaukštis priešais Vaikų pasaulį, pati parduotuvė ir namai aplink. Tiek „toli” statybos nebuvo pasistūmėjusios. Jūratė ir Kastytis, manau, kokiais 1979 m. pastatytas buvo.

    Reply
    • Mindaugas

      H. Manto 37 ganėtinai gražus pastatas su galimybe greta atstatyti-atkurti buvusį pastatą. Panaikinus juostą iš kuriuos galima sukti į kairę pusę (perorganizuoti eismą) būtų galima praplėsti šaligatvį taip namas 37 atsitrauktų nuo gatvės kas būtų patogiau ir miestelėnams ir pačiam namui bei pakankamai vietos atstatyti šalia esantį namą.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Vėžaičiuose atsiras senelių namai

Šį pavasarį Turto banko aukcione Klaipėdos ir Kauno rajonuose parduoti nenaudoti pastatai virs senelių ir socialinio užimtumo namais. Abu pirkėjai ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Vardan atvažiuojančių iš Melnragės savivaldybė nori griauti namą

Klaipėdos meras siūlo nurašyti ir nugriauti savivaldybei nuosavybės teise priklausantį nereikalingą bei netinkamą naudoti nekilnojamąjį turtą – administracinį pastatą, esantį ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Sustabdytas dviračių tako po viaduku projektavimas

„Stabdyti sutarties vykdymą nuo 2024 m. sausio 31 d., kol bus išspręstas lietaus nuotekų tinklų įregistravimo klausimas arba priimtas bendras ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This