Eligijus Masiulis planuoja prašyti stabdyti teismo sprendimo vykdymą

ELTA

Gytis Pankūnas (ELTA)
2023-11-24

Komentarų: 0

Vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje nuteistas buvęs Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis planuoja prašyti Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) stabdyti apkaltinamojo teismo sprendimo vykdymą iki kol jis priims galutinį verdiktą byloje.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Yra atvejų, kai prašoma stabdyti Apeliacinio teismo sprendimo vykdymą tol, kol Aukščiausiasis Teismas, jei priims skundą, išspręs bylą ir priims kažkokią nutartį. Tai šiuo atveju mes su advokatu tokią galimybę svarstome, tai yra šalia kasacinio skundo pateikti tokį prašymą“, – Eltai penktadienį sakė E. Masiulis.

Jei LAT patenkintų tokį planuojamą nuteistojo prašymą, šiam būtų sustabdytas ir Apeliacinio teismo skirtas laisvės atėmimo bausmės vykdymas.

„Taip“, – sakė E. Masiulis, paklaustas, ar ruošiamu prašymu siekia ir to, kad LAT sprendimo lauktų laisvėje.

Jis teigė negavęs jokios informacijos apie tai, kada jam galėtų būti pradėti vykdyti teismo skirta laisvės atėmimo bausmė.

„Apeliacinis teismas turėjo supažindinti (su laisvės atėmimo bausmės vykdymu – ELTA), pagal įstatymą, bet ne, nebuvo įvykdyta ši procedūra“, – dėstė E. Masiulis.

Nuteistasis, kalbėdamas apie kitas Apeliacinio teismo jam skirtas bausmes, nurodė, kad pas jį rasti 241 tūkst. eurų yra konfiskuoti dar nuo 2016 m., kai teisėsauga pradėjo ikiteisminį tyrimą „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje.

ELTA primena, kad Apeliacinis teismas šią savaitę pripažino kaltais visus anksčiau „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje išteisintus asmenis.

E. Masiulis teismo pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo, prekybos poveikiu ir neteisėto praturtėjimo. Buvusiam Liberalų sąjūdžio lyderiui skirtas laisvės atėmimas 5 metams 6 mėnesiams, taip pat 5 metams atimta teisė būti išrinktam ar paskirtam į visas valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas bei konfiskuota 241 tūkst. eurų.

Teismas dėl korupcinių nusikaltimų kaltu pripažino buvusį koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) Raimondą Kurlianskį, jam skyrė 6 metų laisvės atėmimo bausmę.

Darbo partijos atstovui, Seimo nariui Vytautui Gapšiui teismas skyrė 4 su puse metų nelaisvės, o eksparlamantarams Šarūnui Gustainiui ir Gintarui Steponavičiui teismo sprendimu skirtos piniginės baudos.

Teismas taip pat kaltais dėl nusikalstamų veikų pripažino ir anksčiau išteisintus juridinius asmenis byloje – „MG Grupę“, Liberalų sąjūdį ir Darbo partiją. Juridiniams asmenims skirtos piniginės baudos.

Apeliacinio teismo sprendimas gali būti skundžiamas LAT.

Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Eligijus Masiulis: ilgas teisminis procesas jau savaime žmogui yra bausmė

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) pirmadienį toliau nagrinėjo nuteistųjų vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje kasacinius skundus. Buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

ELTA

Aukščiausiasis Teismas atvertė „MG Baltic“ politinės korupcijos bylą

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) trečiadienį pradėjo nagrinėti kasacinius skundus vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje. LAT pradėjus posėdį, vienas iš ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

ELTA

Eligijus Masiulis: „Teisėjai galėjo būti šališki"

Vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje nuteisti buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis ir parlamentaras Vytautas Gapšys mano, kad buvo ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This