Teisme – byla dėl neteisėto tarpininkavimo perduodant karinę įrangą ir 91 mln. eurų legalizavimo

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos teismas antradienį pradės nagrinėti uostamiesčio teisėsaugos pareigūnų tirtą baudžiamąją bylą dėl neteisėto tarpininkavimo perduodant karinę įrangą bei galimo pinigų plovimo. Teisėsauga įtaria, kad Klaipėdos verslininkas Vladimir Stefanov galėjo legalizuoti daugiau nei 91 mln. eurų.

Vladimir Stefanov. Martyno Vainoriaus nuotr.

Įtariama, kad klaipėdietis, būdamas Panamos Respublikoje registruotos ir veiklą uostamiestyje vykdžiusios įmonės įgaliotu asmeniu, o vėliau ir vieninteliu akcininku, tarpininkavo parduodant karinę įrangą ir dvejopo naudojimo prekes Pusiaujo Gvinėjos Respublikai, neturėdamas tam leidimo.

Remiantis tyrimo duomenimis, verslininkas šias, kaip įtariama, nusikalstamu būdu gautas pinigines lėšas galimai siekė įteisinti. Surinktų duomenų visuma leidžia įtarti, kad kaltinamasis, vykdydamas įvairias finansines operacijas, per 2008-2012 metus galėjo legalizuoti daugiau nei 91 mln. eurų.

Anot prokuratūros pranešimo, tyrimo metu taip pat gauta duomenų, kad dalis iš minėtos užsienio įmonės galimai nusikalstamu būdu gautų pinigų galėjo būti panaudoti kaltinamojo vadovaujamos bendrovės ūkinėje komercinėje veikloje. Manoma, kad pasinaudojus kaltinamojo Klaipėdoje registruota įmone per nepilnus dvejus metus legalizuota beveik 17 mln. eurų.

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorės teismui perduotoje baudžiamojoje byloje kaltinimai dėl nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo pareikšti klaipėdiečiui ir UAB „Statega“. Vyras taip pat kaltinamas neteisėtu tarpininkavimu dėl karinės įrangos perdavimo.

Iš viso šiame tyrime apribota nuosavybės teisė į kaltinamojo ir juridinio asmens turtą, kurio vertė siekia daugiau nei 9,3 mln. eurų.

2 Comments

  1. Panamoje

    registruoja savo įmones rašistai putlerio agentai, tokie kaip Ralduginas ir kiti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

91 mln. eurų ir Afrikai skirtų ginklų byloje - netikėtas posūkis

Klaipėdos apygardos teismas, nagrinėjantis baudžiamąją bylą dėl esą neteisėto tarpininkavimo perduodant karinę įrangą Pusiaujo Gvinėjai bei galimo dešimčių milijonų eurų ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

„Karo dievo“ byloje prabilo apie advokačių darytą spaudimą

Klaipėdos apygardos teisme tęsiant baudžiamosios bylos dėl esą neteisėto tarpininkavimo perduodant karinę įrangą Pusiaujo Gvinėjai bei galimo pinigų plovimo nagrinėjimą ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Kaltinimai dėl dešimčių milijonų - tik prielaidos?

Klaipėdos apygardos teisme tęsiamas baudžiamosios bylos dėl esą neteisėto tarpininkavimo perduodant karinę įrangą Pusiaujo Gvinėjai bei galimo pinigų plovimo nagrinėjimas. ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This