Traukiasi Jonas Sąlyga

Sveikata

„Šiandien Klaipėdos universiteto ligoninės generaliniam direktoriui įteikiau prašymą atleisti mane iš filialo „Jūrininkų ligoninė” direktoriaus pareigų. Nors mano kadencija dar nesibaigė, toliau vadovauti filialui nebematau prasmės. Užteks, nenoriu savęs apgaudinėti, neslėpsiu, kad norisi ieškoti pozityvesnių pokyčių panaudojant sukauptas žinias“, – pirmadienį savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ parašė Klaipėdos universiteto profesorius, biomedicinos mokslų daktaras Jonas Sąlyga.

Jonas Sąlyga. Martyno Vainoriaus nuotr.

Jis buvusiai Klaipėdos jūrininkų ligoninei vadovavo nuo 1992 metų. Iki paskiriant naują Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinį direktorių Audrių Šimaitį J. Sąlyga iki šio spalio buvo laikinuoju naujosios įstaigos vadovu.

A. Šimaičiui dirbant Klaipėdos jūrininkų ligoninėje jo ir įstaigos vadovo J. Sąlygos santykiai buvo gana įtempti. Paklaustas, ar mato galimybę dirbti su J. Sąlyga, naujasis įstaigos vadovas spalį sakė „į tą dalyką žiūrintis paprastai“.

„Mes esame abu profesionalai, aš manau, kad šiuo atveju, kai esi profesionalas, pats svarbiausia dalykas yra pacientas, kad mes visas savo pajėgas ir savo požiūrį, jėgas turime skirti pacientui drauge“, – sakė A. Šimaitis, patikinęs, kad ryte jau kalbėjosi su visais filialų vadovais ir kvietė dirbti juos kaip vieningą darnią komandą.

„Aš manau, kad tai reikėtų palikti istorijai. Žinoma, tai buvo labai daug žiežirbų vienu metu. Na, bet dabar mes gyvenam šiais laikais, manyčiau, pamirškime, gal kada nors į knygą sudėsiu šiuos motyvus“, – tada šypsojosi J. Sąlyga.

KUL vėliau pranešė, kad paskutinė J. Sąlygos darbo diena bus gruodžio 20-oji.

„Jono Sąlygos dėka Jūrininkų ligoninė, kuriai jis vadovavo nuo pat ligoninės įsteigimo, išvystė itin aukštą lygį. Ypač tokiose srityse kaip širdies chirurgija, onkohematologija, kurios iki šiol tebėra vienintelės Vakarų Lietuvos regione. Išskirtinė ši ligoninė ir kardiologijos srityje. Dėkojame daktarui Jonui Sąlygai ir linkime sėkmės“, – pranešime cituojamas A. Šimaitis, taip pat dėkojantis „už didžiulį indėlį steigiant Jūrininkų ligoninę ir visus darbus, kuriuos jis nuveikė įstaigai bei Vakarų Lietuvos gyventojams“.

22 Comments

  1. Nuomonė

    O ištikimiausia Sąlygai, visada labai susireikšminusi slaugytoja, Aida Smagurienė sako, kasdien verkia krokodilo ašaromis. Matyt perspektyva ne kokia. Posto, matomai, niekas nesiūlo, o dirbti eiline ne prestižas…

    Reply
  2. Klaipėdietė Rūta

    Sėkmės jums, daktare, ir sveikatos. Dėkui už tarnystę miesto žmonėms. Ir dar – atsiprašau už tuos kurie, dėl nenusisekusio savo gyvenimo ir nevisavertiškumo kompleksų lieja tulžį. Toks gyvenimas!

    Reply
  3. Raimundas

    Kažin kodėl niekas nenori eiti į pensiją kai jau yra laikas eiti?

    Reply
    • Ilgamečių vadovų godos

      Sunku bus be aruodo… Bet juk yra privati žmonelės klinika? Beje, o kur garsusis profesorius Vinsas, vadovavęs savo ligoninei per 40 metelių? Kaip jis save realizuoja naujoje veikloje?

  4. Žemaitaičio IP: 90.131.49.95

    Žemaitaitis rašinėja komentarus anonimiškai, galvoja, kad niekas nesuseks. IP: 90.131.49.95

    Reply
  5. Anonimas

    Galės skirti dėmesį kūrybiniai veiklai ir grįžti prie dainavimo.. 😀

    Reply
  6. Talonėliai pas gydytojus

    Per LRT rodė, ar kartais ne Jūrininkų ligoninėje stovėjo žmonės iš anksto ryto talonėlių pas gydytojų pasiimti. Stovėjo lauke ilgiausiai. Toks tas ir vadovas buvo … iki LRT reportažo net talonėlių išdavimo negalėjo pradėti tvarkyti.

    Reply
    • O dabar kur talonėlius

      dalina ? Istorija buvo iš karto po naujo darinio atsiradimo . Dėkokite konservatoriams , ypač Petrošiui , liberalui Gentvilui ir kitiems liberaliems seimo nariams ” už rūpestį ” .

    • Stasė

      Ten buvo perdėti reportazai. Paziurekit rytais iki atsidaro poliklinikos Vilniuje irgi pamatysite eilutę. Nieko ten blogiau negu visoj Lietuvoje nebuvo

  7. Natūralu

    Kai vadovauji 30 metų, o paskui staiga reikia būti pavaldiniu, klausytis kitų komandos. Neįmanoma, smegenys nepriima.

    Reply
  8. Nuomonė

    Visaip būna, Dieve , duok, kad pas mus taip nebūtų. Lietuviai prieš buvusius užsienyje kompleksuoja iki kvailumo. Nepriklausomybės pradžioje viena moteriškė pobūvyje energingai mokė patriotizmo, ji buvo iš Kanados. Visi klausėmės, man pasirodė, kad ji apsirūkiusi… Išdrįsau paklausti apie jos darbą Kanadoje, pasirodo ji vadovavo restorano indų plovyklai. …, bet Kanadopje. Vienas veikėjas, pasigarsinęs , kad jis iš Kembridžo, Klaipėdoje aukštas pareigas buvo užėmęs, bet pabėgo nesibaigus kadencijai. Galimai būna ir išimčių, tačiau mesijo buriama komanda pasitikėjimo nekelia, jei žmogus yra ištvirkęs asmeniniame gyvenime, vargu, ar galima ko nors gero tikėtis darbe. Vaikigaliai spjaudosi ugnimi, kažko nori, bet dar nežino ko… Gal į Kauną, , laikui bėgant?

    Reply
  9. Klaipēdietē

    Gerb.ponas Jonas Salyga ,labai geras vadovas,geras specialistas ,kaip medikas.Principingas,teisingas ,doras žmogus.Daug metu vadovavo ligoninei ir dar galējo vadovauti,bet gal žmogus nori ramybēs poilsio,gal dētu ir atsisako vadovo pareigu.O jus liežuvautojai ,jei neturit ka rašyt ,geriau kvailu komentaru nerašykit.Sveikatos,ramybēs ,gerb .buvusiai vadovui.

    Reply
  10. Joe

    Nieko nera amzino. Tai pamirsta visi buvusio sovietinio lagerio,visu rangu vadovai…Nzn,bet matau konfusa; – bus problemos pas buvusi partini ir tarybini aktyva,Klp.verslo rykliukus ir aplinkiniu kaimu elita. Kam reikes skambinti,kai reikes paslaugos?. O siaip,tai viskas norma. Gyvenimas tesiasi.

    Reply
  11. Tomas

    Tik ant kyšių ir sėdi tokie Jonai palik plika atlyginimą kaži kiek jis nenorės dirbti

    Reply
    • gyioofhj

      Namus pasistatė
      kai statė IR VISKAS

  12. Vava

    Visus klaipėdiškius ligoninės vadovus išėdė Vilnius,pastatys savus,provincija tapome.

    Reply
  13. Įdomu aišku

    Dar parašykite kur „traukiasi” Eligijus Masiulis. Ir nepamirškit kuo daugiau nuotraukų įdėti!

    Reply
    • :)

      dabar galės ramiai laukti pensijos 🙂 Apsidirbo . Liberaliesiems nepakeliama žinia , jei žmogus DIRBA . Padugnės .

  14. Ypatingai bukiems , pamiršote skaityti tekstą ?

    KADENCIJA dar nesibaigė 🙂 Tik ” labiau išsilavinusiems ” liber patryyyyjotams žodis negirdėtas :)) Vargetos jūs vargetos , bemoksliai …

    Reply
  15. Paprastas

    Nu laiks žiemos miegui pencininkui

    Reply
  16. T

    Pamiršo kad pensininkas

    Reply
  17. Pagaliau.

    Pagaliau.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Sveikata

Universiteto ligoninei talkina tarptautinis ekspertas

Klaipėdos universiteto ligoninė (KUL) ieško sprendimų, kaip trumpinti eiles ne tik gydytojų konsultacijoms, bet ir operacijoms. Siekdama maksimaliai išnaudoti operacines ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This