Universiteto ligoninei – dar vienas skaudus palikimas

Svarbu, Sveikata

Nuo šių metų sausio pradėjusi egzistuoti Klaipėdos universiteto ligoninė perėmė ir nemenką bylų kraitį, kurias inicijavo uostamiesčio savivaldybės pavaldume tuo metu buvusi Klaipėdos universitetinė ligoninė.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas priėmė galutinį sprendimą vienoje iš bylų su Centrine projektų valdymo agentūra (CVPA), skyrusia ligoninei įvairaus dydžio finansines sankcijas už jos vykdytus viešuosius pirkimus.

Neskundžiamame sprendime konstatuojama, jog ligoninė pati turės padengti dešimtis tūkstančių iš savo biudžeto už vieną iš tokių europinėmis lėšomis remtų sandorių.

Visą tekstą gali skaityti „Atviros Klaipėdos“ rėmėjai „Contribee“ platformoje.

14 Comments

  1. Vytautas

    Prof. V. Janušonis kelis dešimtmečius sėkmingai vadovavo Klaipėdos Universitetinei Ligoninei ir nebuvo nustatyta jokių rimtų finansinių pažeidimų. Be to, darbuotojų atlyginimai buvo vieni didžiausių tarp didelių šalies medicininių įstaigų. Tai kodėl jis taip blogai bandomas vertinti šiuo metu?

    Reply
    • M

      Eik, eik. Geriausia ligoninė, nuo tarybinių laikų remontų tos ligoninės nematė, nebent esi užsienio šalies kalaborantas Lietuvoje, turintis omenyje, kad šiuolaikinių ar renovuotų ligoninių Lietuvoje lietuviams nereikia.

    • Nuomonė

      Man ligoninėje svarbu gydymas, o ne pavalgymas ar sienų spalva. Remontu reikia rūpintis savo bute, ligoninėje reikia gydytis. Pas Janušonį buvo tvarka, nežinau kaip kitur.

  2. Antanas

    Man visai nejuokinga, kai tie sprendimai buvo priiminėjami skubos tvarka, ligoniai šaukėsi pagalbos , covidas siautėjo negailestingai. Nemanau, kad derėjo atlikinėti klerkų sukurtas apeigas ir marinti žmones. Klerkų marazmai mirties akivaizdoje yra nusikaltimas. Pagarba Vinsui Janušoniui ir jo komandai, kad jiems pirmiausia ėmėsi gelbėti žmonių gyvybes, o neklupėti prieš biurokratų taisykles. Dabar jau visi vaikigaliai mandrūs, o kur jūs buvote tada, kai sdiautėjo mirtis?

    Reply
  3. Kl

    Va juk Izraelis mėto bombas ant Gazos. Kiek ten žmonių žūsta? –
    Padugne , brudas !!!

    Reply
  4. Anonimas

    Gerai pasidarbavo Janušonis!
    Va, iš kur Lietuvoje tiek milijardierių!

    Reply
    • Ir kur

      taip suskaičiavote tuos Janušonio milijardierius ? Kukūūū ? 🙂 Pavardes ar taip ir liksite anonimu pletkininku ?

  5. Kaip čia liberaliau atsakius ...

    Palikimo galima atsisakyti 🙂 Deja liberalūs konservatoriai labai jau to ” palikimo ” norėjo 🙂 Palikimą priėmus pasidarai atsakingas . Elementaru . Nustokite inkšti .

    Reply
  6. Teisininkas

    Dar vienas sprendimas, o darbuotojai, vykdę tuos viešuosius pirkimus ir laiminę pagal juos sudarytas sutartis, ligoninėje dirba tą patį darbą iki šiol.

    Reply
    • Čia smulkmė

      Kokius fokusus išdarinėja ESO su 160 milijonų eurų permokos gražinimu vartotojams? Ką išdarinėja ministrai. Ką išdarinėja IGNITIS? Kreivys juokiasi išvertęs akis ir iš vartotojų ir iš seimo narių. Ir taip be galo, be krašto. Čia smulkmė, gėlytės. O Litexpo fokusai su pirkimais per NATO viršūnių susitikimą Vilniuje 2023 liepos 11-12d. Kaip ten! Buvo su pirkimais? Kaip? Parašykite, ar kinkos dreba? Parašykite kur ir ką veikia galimai jūsų „globėjas” Liberalų sąjūdžio „Pirmininkas” Eligijus Masiulis

    • Smulkmenytė

      Pagal jūsų logika:

      Tai ir išmestas vaikas per langą tik smulkmena. Va juk Izraelis mėto bombas ant Gazos. Kiek ten žmonių žūsta?

      Gal laikas suprasti, kad kito daromi nusikaltimai, nepateisina tavo paties padarytų nusikaltimų.

  7. Klausimėlis

    Teismai, teismai, teismai. Rašo ponulis : „Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas priėmė galutinį sprendimą vienoje iš bylų su Centrine projektų valdymo agentūra (CVPA), skyrusia ligoninei įvairaus dydžio finansines sankcijas už jos vykdytus viešuosius pirkimus.” Darosi įdomu, kokį teisinį išsilavinimą turi šis ponulis? Prokuroras? Advokatas? Teisėjas? Aukščiausio teismo teisėjas? Galimai. O gal šis ponas pasaulio viešpats ir gali nuteisti, apkaltinti bet ką, kas jam nepatinka? Amžiną atilsį….. Gelbėk mus nuo pikto… Pasigailėk mūsų Viešpatie. Garbė Dievui: Tėvui, ir sūnui, ir Šventajai Dvasiai, ir šiam AK ponuliui.

    Reply
    • O kuom kaltas šis ponulis?

      Kad pacitavo administracinio teismo sprendimą? Gal prieš rašant komentarą,vertėtų pagalvoti?

  8. Ir mieste ir ligonineje

    Va ka pridaro nukvake perdylos….

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Užkalkėjusias kraujagysles plės nauju metodu 

Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) pradėtas taikyti naujas metodas užkalkėjusioms kraujagyslėms plėsti. Įstaiga įsigijo intravaskulinės litotripsijos aparatą, kuris bus pagalbininkas atkuriant ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Déjà vu: vėl kalbama apie mobingą ligoninėje (dar atnaujinta)

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pradėjo tyrimą dėl skundo, kad Klaipėdos universiteto ligoninėje (KUL) galimai vykdomas mobingas.  Šios įstaigos vadovas dr. ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This