Nežinioje užšalo dubliuojančios gatvės tiesimas

Miestas, Svarbu

Greta Liepojos gatvės tiesiamos dar vienos – dubliuojančios gatvės – darbai eilinį kartą nutrūko. Kada jie bus atnaujinti – nežinia.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvirą Klaipėdą” pasiekė ir toks netoliese gyvenančios moters laiškas: „Noriu informuoti apie atidarytus kanalizacijos šulinius naujai įrenginėjamoje gatvėje, paraleliai Liepojos gatvės. Įmonė, atliekanti naujos gatveles darbus, bankrutavo ir paliko visus šulinius neuždarytus. Aš galvoju, kad gali atsitikti nelaimė, įkris koks vaikas…”

Žinia šią problemą jau dalinamasi ir Dragūnų kvartalo „Facebook“ grupėje.

„Atviras šulinys, apie 2 m gylyje matosi vanduo. Tamsoj gali būti nematomas, saugokit save ir vaikus. Tarnyboms pranešta, kažkada gal sutvarkys“, – rašo klaipėdietė Jolanta, pridėjusi ir nuotraukas.

Jolanta Lith nuotr.

Vietos gyventojai būgštauja ir dėl to, kad įšalus žemei, gruodui sukausčius provėžas, kalnelius ir balas, bus gadinami jų automobiliai. Nes į savo kiemus jie gali įvažiuoti tik per kelininkų apleistus „apkasus”.

Inesa Gustaitienė, Savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus patarėja, tikina, kad su vietos gyventojais yra nuolat bendraujama. Tačiau ji buvo santūri kalbėdama apie rangovo – bendrovės „Kavesta” – situaciją, nes, esą, „neturima pilnos informacijos”. Kaip ir apie  objekto užbaigimo perspektyvas.

Vicemeras Algirdas Kamarauskas buvo viešai prasitaręs, kad ši bendrovė padavė prašymą dėl restruktūrizacijos. Interneto portalo rekvizitai.vz.lt  duomenimis, „Kavesta” vis neišbrenda iš skolų „Sodrai”.

Šios gatvės tiesimas turėjo būti baigtas dar gegužę. Baigiantis kovui savivaldybė buvo pasirašiusi papildomą susitarimą prie sutarties – buvo sutarta atlikti papildomų, sutartyje nenumatytų darbų už 9,9 tūkst. eurų. Po šio susitarimo sutarties vertė išaugo iki 957 tūkst. eurų.

Gegužės viduryje paklaustas, kodėl darbai sustojo, Valdas Švedas, Savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas, teigė, jog yra būtinybė patikslinti projektinius sprendinius, susijusius su geologija. O papildomų darbų užsakyta esą dėl AB „Klaipėdos vanduo” poreikio ateityje čia nutiesti savo požeminius tinklus.

Darbai vidurvasaryje. Artūro Šulco nuotr.

Rugsėjį pasirašytame dar viena papildomame susitarime buvo nurodyta kita darbų pabaigos data – šių metų gruodžio 10 d. O nuo pradinės 947 363 eurų kainos sandorio vertė išaugo iki 1 169 111 eurų.

INFORMACIJA

Šalia Liepojos gatvės, rytinėje pusėje, buvo prastos būklės asfalto ir žvyro dangos pėsčiųjų takas, kuriuo naudojosi ir automobilių vairuotojai. Prasidėjus darbams, kai kuriems gyventojams teko nusikelti tvoras, pastatytas valstybinėje žemėje.

Savivaldybė čia, nuo Šiltnamių iki Klaipėdos gatvės, užsakė nutiesti D2 kategorijos gatvę. Važiuojamosios dalies plotis sieks 5,5 metro, ilgis – 800 metrų, bus trys sankryžos. Numatyta įrengti dvi eismo juostas skirtingomis kryptimis, 2,75 m pločio šaligatvį, gatvėje numatytas 50 km/h leistinas greitis.

22 Comments

  1. Klausimas klerkams

    O šuliniai – jų ne vienas- tebėra atviri ir nieko savivaldybėje nejaudina. Gatvė neaptverta, šuliniai nepažymėti. Kiek truks iki nelaimės?

    Reply
  2. Linas

    Girdėjau, kad pinigai už darbus yra pilnai apmokėti, savivaldybė apmokėjo avansu …

    Reply
  3. Anonimas

    Beje koks tos gatves tikslas?

    Reply
  4. Po žinomų trijų veikėjų

    uždarymo į kaliūzę, atgimė viltis, kad, pagaliau, prasidės kova su korupcija.Kol ši piktžaizdė bus atvira jokių pokyčių miesto tvarkyme nelaukime.Neseniai STT paskelbtame tyrime minima, kad korupcija labiausiai klesti savivaldybėse. Manote, kad tik Kaune klerkai ima šimtatūkstantinius kyšius ? Čekiukai tik žiedeliai, menkniekis , tikrieji pinigai sukasi žymiai giliau.

    Reply
    • Anita

      100%

    • P.S.

      Minėtame STT tyrime pažymima, kad didžiausia korupcijos grėsmė viešuosiuose pirkimuose.

  5. Klaipėdietė

    Konkursus laimi tos pačios firmos,manau,kad ne be konjako dėžučių pagalbos.Pasiūlo mažiausią kainą,nes žino, kad gaus kiek tik norės…O savi nereikalauja nei kokybės,nei atsakomybės ,nei terminų.Tik reikės pasidalinti…Juk nepagautas,ne vagis.

    Reply
  6. V

    Visi kas pasirase tuos projektus kai buvo valdzioje turi vardus ir pavardes! Isvardinkite.

    Reply
  7. Mąstantis

    Manau ,kad Klaipėdos meras apie tos gatvelės tiesimą nieko nežino .Aš galvojau ,kad šis meras bus vykesnis ,negu jo pirmtakas , bet pasirodo ,kad gali būti dar blogesnis .

    Reply
    • T

      Taip ir yra, visiškai niekam tikęs.

  8. Marijus

    Laimi konkursus tie, kurie storiausią voką ar sunkiausią „brendžio dėžutę” atneša konkurso vertintojui. Šūdą ištinko laimėtiju – tai tegu ir dengia savo ASMENINĖM lėšom visus trūkumus – iškart bus kitas požiūris. Priprato, šikniai, ja iž nieką ir niekada neatsako…. Grynas anekdotas – viešnamio valdytoja nauja, bet kurvos tos pačios liko…..

    Reply
    • Ne ne :)

      Valdytoja dar turi su senomis dirbti 🙂 Kontraktas taip sakant 🙂 pamiršote jų teises ? 🙂

  9. Birutė

    Labai įdomus dalykai darosi mūsų mieste, kodėl savivaldybė leidžia dalyvauti konkursuose tas firmas, kurios jau turi daug problemų dėl savo atliekamų darbų, neturi net dirbančiųjų ,kas už to slypi, kas juos palaiko. Gal reikėtų sudaryti komisiją, kaip yra gaunami užsakymai ir kas nuo to praturtėja. Čia tik dienų klausimas, kada gali atsitikti nelaimė, kai už lango sniegas, o vandens surinkimo šuliniai atviri ir pilni vandens. Tikiuosi kad naujas meras pažiūrės rimtai į šią artėjančią galimą nelaimę. Kadangi užsakovų darbai jau baigti….., bet vandens surinkimo šuliniai privalo būti uždengti, tegul tai atlieka vandentiekis

    Reply
  10. Šiaip

    tai tas savivaldybės Švedas visiškas profanas ir tinginys. Kaip sudarinėja užduotis projektavimo pirkimams, kokias surašo užduotis tai ir turime. Pamačius „projektus” kyla triukšmas ir tada pradedama reikšti papildomus „norus ir reikalavimus”. Tuomet projektai brangsta. Jei niekas tų projektų nepamato ir nepakelia triukšmo tai dar liūdniau-nevaldomai brangsta statybos procesas.

    Reply
    • Atvežkite užsakovus

      Užsakovas negali prognozuoti kokios bėdos laukia ir tas pats kaip prognozuoti kas laimės savivaldos rinkimus ?

    • to Atvežkite užsakovus

      Kaip negali prognozuotiz netik kad gali bet ir privalo.. gatviu tiesimas yra reglamenuotas. Pozeminiai tinklai sav. Žinomi…

  11. Kas laukia nelaimės?

    Tikrai taip: ne kartą buvo sakoma, kad krapštosi po 3-4 darbininkus. Šuliniai atviri per visą tiesiamos gatvės ilgį. Trimitavome, kai dar kažkas vyko. Dabar – tuščia, tamsa, nebaigti darbai ir atviri šuliniai. Negi merą reikės nuvežti, kad savivaldybės klerkai kaip darbų užsakovai užpakalius nuo kėdžių pakeltų ir rankelėmis mosteltų?

    Reply
    • Atsivežkite užsakovus

      panašu jie dabar ” labai stiprūs opozicijoje ” 🙂 Tegul pasiaiškina ” ką užsakė ” ir kodėl paliko darbus .Taip sakant ” iš lūpų ” į lūpas info 🙂

    • Jo

      Apie darbų užsakymus. Ant Lietuvos galioja toks „Viešųjų pirkimų” įstatymas. Jis byloja, kad kažką įsigyti, atlikti darbus visuomenės interesui, reikalingas konkursas. Konkurso laimėtojas gauna teisę pasirašyti su užsakovu kontraktą. Viena iš to nelaimingo „Viešųjų pirkimų” įstatymo svarbiausių nuostatų – konkursą privalomai laimi tas, kad pasiūlo mažiausią kainą. Mūsyse gausu firmų-firmelių, kurios, neturėdamos įdirbio, pakankamai darbuotojų ir apyvartinių lėšų skverbiasi į tuos konkursus, besitikėdamos nors tam kartu užkamšyti savo finansines skyles ir dempinguoja. Rimtesni rinkos veikėjai net nebebando už santykinai nedidelės apimties projektus be galo mažinti kainas ar dirbti už savikainą. Kai firmos-firmelės išeikvoja avansinius užsakovo mokėjimus, prasideda amžinos istorijos su nevykdomais terminais, kokybe ir t.t., kol pagaliau bankrutuoja. Čia yra mūsų Valstybės bėda, nes ji yra užprogramuota ydingame įstatyme. Norėjo kaip geriau, kaip sutaupyti, o išėjo net ne taip, kaip visada, o gerokai blogiau.

    • I

      Prisiima daug objektų, bet kai reikia priduoti- nespėja, arba pasiskelbia , kad bankrutavo. Statybos ir brokas – nacionalinė problema! Kam neteko susidurti ir nesupras!

  12. ......

    Mano giminės gyvena JK, ir man pareina jausmas kad LT away. Nebus pas mus niekada kad ten tuose vakaruose, kad liečia žmonių gerovę LTU visada viskas stringa.

    Reply
    • Nes " užsako " darbus

      tie , kuriems visada viskas buvo dzin …dzin kaip gyvens klaipėdiečiai , kokius , kada darbus atliks ir pasidomės kiek patikima įmonė ir t.t. Taip sakant liberalumas ant nusikaltimo prieš gyventojus ribos arba pofigizmas …. Manau dar ne greit pavyks naujai išrinktiesiems ” užrišti ” liberalių ir konservatorių paliktus galus .

    • valdao

      bukai kvailas komentas, jeigu jums UK yra tvarkos ir pareigingumo simbolis. Reiskia jus ir jusu gimines yra ne baisiai protingi

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This