Eligijus Masiulis ir Raimondas Kurlianskis skundžia apeliacinio teismo sprendimą

Kriminalai ir nelaimės

Trečiadienį Lietuvos Aukščiausiajame Teisme (LAT) gauti Eligijaus Masiulio ir Raimondo Kurlianskio kasaciniai skundai.

Raimondas Kurlianskis ir Eligijus Masiulis teisme. Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.

Kaip teigiama LAT pranešime spaudai, teismas gavo E. Masiulio skundą, kuriuo teikiami trys alternatyvūs prašymai: panaikinti apeliacinės instancijos teismo nuosprendį ir palikti galioti pirmosios instancijos išteisinamąjį nuosprendį arba panaikinti apeliacinės instancijos teismo nuosprendį ir palikti galioti pirmos instancijos teismo nuosprendį su pakeitimais – konstatuoti, kad kriminalinės žvalgybos veiksmai buvo atliekami neteisėtai, arba panaikinti apeliacinės instancijos teismo nuosprendį ir perduoti bylą iš naujo nagrinėti apeliacine tvarka. Kasaciniame skunde taip pat prašoma stabdyti apeliacinės instancijos nuosprendžio vykdymą iki byla bus išnagrinėta LAT.

Trečiadienį taip pat gautas R. Kurlianskio kasacinis skundas, kuriuo prašoma panaikinti apeliacinės instancijos teismo nuosprendžio dalį, kuria R. Kurlianskis pripažintas kaltu ir nuteistas, bei palikti galioti pirmos instancijos teismo išteisinamąjį nuosprendį. Kartu su kasaciniu skundu pateiktas ir prašymas dėl nuosprendžio vykdymo sustabdymo.

INFORMACIJA

Lietuvos apeliacinis teismas lapkričio 22 d. nuosprendžiu E. Masiuliui už kyšininkavimą skyrė 5,5 metų laisvės atėmimo bausmę, uždraudė 5 metams būti išrinktam ar paskirtam į visas valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas bei iš jo konfiskavo 241 490 eurų. R. Kurlianskiui skirta 6 metų laisvės atėmimo bausmė.

1 Comment

  1. Antanas

    Nieko čia ypatingo, žmonės gelbstisi taip, kaip gali. geriausia buvo į tokią situaciją nepapulti. Manau, kad viskas surežisuota ir LAT vaikinus išsuks. Gaila, kad taip susireikšmino ir manė, kad jau jie valdo valstybę, nors panašiai ir buvo kaip ir dabar yra. Plėnčikų partija valdo valstybę.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Laiku nesumokėjus transporto draudimo įmokos, gali tekti grąžinti dalį draudiko išmokų

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) išnagrinėjo bylą, kurioje buvo sprendžiama dėl draudimo bendrovės teisės reikalauti iš draudėjo grąžinti dalį išmokėtos sumos, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

ELTA

Eligijus Masiulis: ilgas teisminis procesas jau savaime žmogui yra bausmė

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) pirmadienį toliau nagrinėjo nuteistųjų vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje kasacinius skundus. Buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

ELTA

Aukščiausiasis Teismas atvertė „MG Baltic“ politinės korupcijos bylą

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) trečiadienį pradėjo nagrinėti kasacinius skundus vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje. LAT pradėjus posėdį, vienas iš ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This