Klaipėdoje – „Omega 365“ plėtra (1)

Verslas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-11-30

Pasauliniu mastu veikianti IT kompanija „Omega 365“ jungia žalią šviesą savo Lietuvos padalinio augimui. Per ateinančius dvejus metus Klaipėdos mokslo ir technologijų parke įsikūrusių programinės įrangos kūrėjų gretos turėtų padvigubėti.

Strateginis žingsnis priimtas patikėjus lietuviams atsakomybę vystyti naują kompanijos produktą, skirtą infrastruktūros ir turto valdymui. Įmonės „Omega 365 Lithuania“ atstovų teigimu, tai liudija  aukštas šiame padalinyje dirbančių IT specialistų kompetencijas bei įtvirtina užsienio investuotojų ryžtą čia koncentruoti eksperimentinę sprendimų plėtrą.

Įsitvirtino kaip sprendimų kūrėjai

Norvegijos kapitalo kompanija, kuri veiklos pradžioje daugiausiai orientavosi į naftos ir dujų sektorius, ilgainiui sėkmingai adaptavo bei ėmė kurti efektyvaus planavimo ir valdymo sprendimus ir kitiems segmentams. Šiandien  „Omega 365“ vardas puikiai žinomas atsinaujinančios energijos, statybos, kasybos pramonės, sveikatos priežiūros ir kitose srityse visame pasaulyje.

„Omega 365“ padaliniuose skirtingose šalyse ir kontinentuose dirba virš 2 000 specialistų. Komandą Klaipėdoje sudaro apie 60 darbuotojų. Nors šis skaičius iš pirmo žvilgsnio gali neatrodyti įspūdingai, įmonės direktorius Vadimas Narožnij pažymi, jog visame kompanijos kontekste Lietuvai ir Klaipėdai tenka  išskirtinis vaidmuo. „Mūsų padalinio veikos kryptis ir esminiai šuoliai susiję su gebėjimu ne vien pademonstruoti iniciatyvą, bet ir prisiimti atsakomybę vystant produktus, kurie gali būti sėkmingai pritaikomi ir naudojami visame pasaulyje. Kaip ir pagrindinėje būstinėje Norvegijoje dirbantys mūsų kolegos, esame tie, kurie kuria sprendimus“, –  akcentavo V.Narožnij.

Sėkmę garantuoja imlumas

Nors reikalingų talentų pritraukimas IT sektoriuje kupinas konkurencijos ir iššūkių, „Omega 365 Lithuania“ personalo vadovė Adrijana Pavilionytė teigia, jog įmonė turi jau pasiteisinusį veiksmų planą: „Aukštos kvalifikacijos ir daug patirties sukaupę kolegų vaidmuo yra išties svarbus – jie padeda apmokyti naujus darbuotojus, padeda kandidatams įgyti reikiamą kvalifikaciją. Čia įsijungia ir mūsų speciali „AppframeCertification Program“, kurią sėkmingai užbaigę pretendentai gali sklandžiai įsilieti į įgyvendinamus projektus. Savaime suprantama, toks modelis reikalauja tam tikrų resursų ir turi savo rizikų, tačiau tikime, kad jis tinkamas identifikuojant talentus ir užsiauginant mūsų projektams reikalingus specialistus“.

„Omega 365 Lithuania” atstovai tikina nesyk tapę unikalių sėkmės istorijų liudininkais. „Vienas naujesnių pavyzdžių – dvejus metus į medicinos studijas gilinęsis jaunas žmogus, kuris mūsų įmonėje per maždaug dvi savaites baigė minėtą programą ir tapo programuotoju. Jo profesinis posūkis puikiai iliustruoja, koks svarbus yra gebėjimas greitai mokytis, adaptuotis, mąstymo aštrumas. Nors žvalgydamiesi talentų domimės jų išsilavinimu ir jau įgyta patirtimi, tuo neapsiribojame.  Šiandien pirmiausiai ieškome naujoms žinioms labai imlių žmonių. Konkretūs specifinių gebėjimų rinkiniai neabejotinai yra raktas į sėkmingą karjerą – tai galioja kalbant ne vien apie IT sferą“, – įsitikinusi A.Pavilionytė.

Justi pasaulio ir verslo pulsą

Programinės įrangos kūrėjai teigia turintys praktinėmis įžvalgomis grįstų pasiūlymų ir kitiems inovacijų ekosistemos dalyviams siekiant Vakarų Lietuvoje kurti daugiau aukštos pridėtinės vertės. Progresyvaus miesto ir regiono dėlionė, anot V.Narožnij, prasideda nuo gebėjimo žvelgti ta pačia kryptimi ir susitarti, kas yra svarbu. „Studijų turinys ir formatas bei šiandienos kontekstas, kurį veikia milžiniški technologijų šuoliai – tai turėtų būti neatsiejama. Tam reikalingas nuolatinis ir įsiklausymo kupinas mokslo dialogas su verslu“, – pabrėžia V.Narožnij.

„Omega 365 Lithuania” vadovas pastebi, kad darbuotojo portretas drastiškai kinta: „Mūsų padaliniui Lietuvoje prieš 17 metų pradėjus veiklą anuometinį specialistų branduolį sudarė magistro laipsnį turintys universitetų absolventai. Tuo tarpu šiandien stebime visiškai kitokią situaciją. Kita vertus, ji nereiškia, jog žemėja reikalingų įgūdžių kartelė ar kad mažiau vertinamos aplikuojančiųjų žinios. „Ar taip jau reikalingas tas diplomas?“, – iš jauno žmogaus lūpų tai gali nuskambėti gan įžūliai, tačiau toks klausimas yra skatinantis susimąstyti, ką galima patobulinti norint geriau paruošti specialistus būsimam darbui“.

Anot personalo vadovės  A.Pavilionytės, pozityvias tendencijas siekiant atliepti šiandienos darbo rinkos iššūkius gerai atspindi „Inverstors‘ Spotlight“ įvertinimas sėkmingoms studijų programoms, tačiau labai svarbu, kad šios sinergijos tarp mokslo ir verslo būtų tvarios, skatinančios nuolat dalintis mintimis apie tai, kokių specialistų reikia regiono augimui ir kaip efektyviai juos paruošti.

Klaipėda patraukli mesti šeimos inkarą

Lietuvoje šiuo metu trūkstant bene 13 000 IT sferos specialistų, „Omega 365 Lithuania“ visgi linkę pozityviai vertinti Klaipėdos perspektyvas netgi su pašėlusia spirale atlyginimų augimą įsukusiu Vilniumi.

„Puikiam savo srities specialistui sostinė šiandien turbūt gali pasiūlyti daugiau, tačiau ilgainiui skaičiuojame ne vien, kiek pinigų įkrenta mums į sąskaitą, bet ir kiek kainuoja kokybiškas pragyvenimas, patrauklaus būsto įsigijimas ar nuoma. Galiausiai, laikas irgi turi vertę: yra skirtumas, ar esame priversti jį deginti transporto spūstyse, skubėdami įveikti didelius atstumus iki vaiko būrelių, mokyklos – ar galime valandas po darbo leisti gamtoje, skirti daugiau dėmesio sau ir artimiesiems. Šiuo atžvilgiu svarstyklės gali išties nusverti Klaipėdos pusėn, nes gyvenimo kokybė čia yra aukšta. Šeimos kūrimą planuojantiems ar mažų vaikų turinčioms šeimoms Klaipėda yra idealus variantas. Būtų išmintinga miesto ir regiono rinkodaros strategijas aktyviau nukreipti į šį visuomenės segmentą“, – siūlo pašnekovai.

Verslo nuomone, Klaipėdai svarbu kurti glaudesnius ryšius su kitomis Vakarų ir Vidurio Lietuvos savivaldybėmis ir drąsinti ten gyvenančius jaunus gabius žmones rinktis studijas ir karjerą prie jūros, kur konkurencijos mažiau, o galimybių neretai – daugiau.

Žymos: | | |

Komentarai (1):

Atsakymų į “Klaipėdoje – „Omega 365“ plėtra”: 0

  1. Šaunuoliai parašė:

    Visiškai pritariu Jūsų nuomonei. Šaunuoliai, kad priemėte tokį sprendimą ir manau, kad nepasigailėsite.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI



Pin It on Pinterest

Share This