Opozicijos valanda išmušė iš vėžių Klaipėdos merą (27)

Politika, Svarbu
Avatar photoArtūras Šulcas
2023-11-30

„Akcentuojate, kad daugelį metų buvo nesprendžiami daugelis klausimų, bet dviem pagrindiniams komitetams dabar vadovauja buvę merai, kurie valdė miestą beveik 30 metų”, – tokią repliką Arvydui Vaitkui ketvirtadienį Klaipėdos miesto savivaldybės mažumos valandos metu metė liberalas Saulius Budinas.

„Su abiem šiais merais jūs dirbote visą gyvenimą, – skolingas jam neliko A. Vaitkus. – Tai gerbkime tuos žmones, juos rinko žmonės, klaipėdiečiai”.

Arvydas Vaitkus. Martyno Vainoriaus nuotr.

Meras ramiai beveik valandą skaitė atsakymus į opozicijos narių iš anksto užduotus klausimus bei aiškino, jog visa, kas blogai uostamiestyje, yra paveldėta iš ankstesnės valdžios ir tradiciškai ją nuoširdžiai kritikavo. Tada jau iš opozicijos jis sulaukė klausimo, kaip rengiasi pritraukti gyventojus, jei savivaldybė didina žmonėms mokesčius.

„Labai trūksta pinigų, – atsakė meras. – Ačiū už užduotą klausimą – jisai yra geras”.

Ir pradėjo vardyti šiais metais užbaigtus atnaujinti ugdymo įstaigų objektus, kurie buvo pradėti renovuoti prieš keletą metų. Prisiminė meras ir naująją mokyklą, statomą Senvagės gatvėje: „Tokio sakralinio dalyko nemačiau niekur pasaulyje”…

„Tėvas grįžo paryčiais išgėręs – Vatikanas sunerimęs”, – tokia įžanga savo klausimą apie bendradarbiavimą su antisemitiniais pareiškimas išsišokusio Seimo nario Remigijaus Žemaičio bendražygiais Klaipėdoje pradėjo Edmundas Kvederis. „Nemuno aušra”, pasak jo, turi geras pozicija šalia mero – vicemerę, administracijos direktorių.

„O kaip jūs atrodote, gerbiamas Edmundai, šiandien kalbant apie Šventąjį tėvą? – pratrūko A. Vaitkus. – Tai aš esu tikintis žmogus, rekomenduoju ir jums karts nuo karto ateiti į bažnyčią”.

R. Žemaitaičio pasisakymą meras priminė dar gegužę įvardinęs kaip klaidą ir teigė turėjęs diskusijas su jo bendražygiais savivaldybėje, bet jų turinio neatskleidė.

Nors meras tikina dar gegužę įvardijęs antisemitinius Remigijaus Žemaitaičio pareiškimus kaip klaidą, tai jam netrukdė rugsėjo pradžioje dalyvauti kartu su juo Rusnėje vykusioje šventėje ir pozuoti nuotraukai šalia šio politiko. „Facebook“ nuotr.

Mero buvo daug klausinėjama ir apie viešųjų įstaigų Klaipėdos miesto poliklinikos, Socialinės paramos centro, Visuomenės sveikatos biuro, „Klaipėda ID” patalpas bei likimus. Klausinėta ir apie visuomeninių tarybų naikinimo prasmę. Nemažai opozicijos klausimų sukosi ir apie naujų sporto objektų mieste statybą. 

Nors dėl reglamento nebuvo galima užduoti klausimo dėl nevalyto nuo gatvių sniego susidariusias neįveikiamas spūstis, A. Vaitkus tvirtino, kad „daugiau tokia situacija nepasikartos”.

Į daugelį iš jų meras teigė dar neturintis atsakymų, tačiau džiaugėsi esą darniai ir skaidriai dirbančia valdančiąja dauguma, apibūdinęs ją mįslinga fraze: „Mes esam politinė jėga, kurioje mes neskirstome žmonių į poziciją ir opoziciją”.

Žymos: | | | | |

Komentarai (27):

Atsakymai į “Opozicijos valanda išmušė iš vėžių Klaipėdos merą”: 24

  1. ??? parašė:

    Ką, ką , bet vieną „gerą” darbą buvusios valdžios tai beveik visa šiaurinė miesto dalis prisimena, aš linkęs manyti, kad čia staigiai turtėjančių berniukų darbai. O tas darbas- tai automobilių plovyklos prie Žemynos gimnazijos stadijono tvoros statyba. Žinomas ir pagrindinis veikėjas, vieno mokinio mama jam palinkėjo, kad jį tupintį sutrauktų. Vejas šampūnų daleles ir brudno vandens daleles neš tiesiog į stadijono teritoriją, jai nuodijami vaikai. Tai lėtinė žmogžudystė, nejaugi už tai nebaudžiama.

  2. Nepatinka opozijai parašė:

    Nu ką padarysi. Ne tam atėjo, kad patiktų. Jis pratęs priimti sprendimus, o ne „derinti klausimą” 3 metus.

  3. Trumpai parašė:

    Koks autoriaus „intelektas” , tokie ir komentarai. Onanimiški! Nuo žodžio ONO!
    🙂

  4. Anonimas parašė:

    liberalu ir konservu ziurkes piktinasi kad vagysciu projektai atsaukiami. vaje vaje kaip blogai kad ledo arena stato dabar uz 16 milijonu o ne 55 kaip petrosius norejo

  5. Na taip parašė:

    beviltiškas tas Vaitkus. Jokio intelekto ir tas pats kaltinimas kitų. Budinas gerai pastebėjo – abu buvę merai (pensininkai) pozicijoje sėdi ir dar Žemaitaičio publika.
    Kokio čioa norite proveržio su tokia komanda ?

    • Anonimas parašė:

      Tiokrai, bent jau vagystėse proveržio nėra, bent kol kas nevagia tas Vaitkus, nors pasiusk.O jau galėjo pradėti, bijau, kad nevogs. Negana to ,kad nevagia, brt ir automobilių plovyklų mokyklų stadijono teritorijose nestato.. Jei budys plovyklą prie stadijono tvoros pastatė, tai Vaitkus turėtų bent stadijono viduryje pastatyti. Nestato ir negana to , beveik visus korupcinius projektus sustabdė. Sužlugo vagių biznis.

  6. Anonimas parašė:

    Meras nei į viena klausima neatsakė, visi atsakymai bus apsvarstyti su pakalikais Troliais ir ištransliuoti raštu.

  7. išverstaskuris. parašė:

    Meras vartosi kaip naudingiau

  8. Razinka parašė:

    Gerai „paspirgino” meras jus,opoziciją, taip ir bandote įgelti, žinoma, kas pridaryta per 8 metus,sunku bus atitaisyti, bet su klaipėdiečių pagalba ir palaikymu, tvarka bus,jau dabar ženkliai jaučiasi,kad išjudinta klampynė

    • Nuotrauka Rusijos vėliavos fone parašė:

      Nuo kada tie, kuriuos renka menkesnio intelekto ir išsilavinimo, ką nors sutvarko teigiama linkme? To dar niekada pasaulio istorijoje nėra buvę. O ir samdyti troliai nepadės

    • Liūdna parašė:

      Nėra – neklystančių. Bet kaip visada užlipame ant grėblio- politikuojame, bet nuo to gyvenimas nepagerėja. Jeigu yra problemos – jas reikia spręsti, o ne užsiminėti demagogija ir įrodynėti , kokie visi blogi, o mes geriausi. Naivu. Laikas pradėti dirbti, kad žmonės galėtų įvertinti naujos valdžios konkrečius darbus!

  9. Anonimas parašė:

    Aiškiai matosi, kad Klaipėda pajudėjo iš vietos, kai kam nepatinka , bet žmonės mato ir džiaugiasi. Kantrybės merui!Ačiū.

    • Nenusišnekekim. parašė:

      Nu ir kas čia matosi,mokesčius pakele,projektus atšauke o europiniu pinigų nepavyksta isissavinti ir taipntoliau.

    • Anonimui parašė:

      Nors vieną judesį įvardinkit. Demagogijos padaugėjo, projektų stabdymas akivaizdus, pinigai lieka kasoje. Tik neaišku kokią „dovanėlę” pateiks kitiems metams

  10. Anonimas parašė:

    Kad priesingai… neissmušė … tvakingi mandagiai ir korektiski atsakymai į užduotus klausimus.

    • Anonimas yra anonimas parašė:

      Iš tuščio į pilną, iš pilno į tuščią. Per aštuonis mėnesius suprato, kad Klaipėdoje trūksta darželių ir mokyklų. Kažin ką supras per keturis metus?

    • to anonimas yra anonimas parašė:

      Kiek jums reiktu laiko susipazinti paliktu ukiu, projektais, finansines situacija ir tt.. ? Nesutinku. Atsakymymai paprasti ir aiskus ne tai kai buvusio mero..aptakus neaiškus ..papilstimai ..be konkretikos.

    • Anonimas parašė:

      Vaitkaus Troliai šėlsta. Pažiūrėkite į postus, jie akivaizdžiai dirbtini.

  11. Rimas parašė:

    Lai meldžiasi ties buve vadovai rotari klubo nariai kad neateitu krachas. Ligonines valosi. Tikiuosi kad ir savivaldybe išsivalys .Mere stiprybes jums ir žinokite klaipeda už jus .Te nugali tiesa

  12. Palinkėjimas parašė:

    Kaskart kritikuodamas buvusius valdančiuosius , ką norėjo pasakyti dabartinis meras apie buvusius savo kolegas merus ? Ar kad jie nevaldė miesto, o valdė už juos kažkas kitas, ar kad jie gerbtini kad ir valdė blogai, ar kad jie dabar sėdėdami mero dešinėje atgailauja? Kam jau kam, bet pirmiausia pačiam Vaitkui reiktų gerbti buvusius merus ir parodyti savo darbais ko jis yra vertas . Kol kas rezultatų nesimato.

  13. Nikulinas parašė:

    Įdomu ar meras tiki į Dievą ar į popiežių? Ir ar ėjimas į bažnyčią jau yra tikras tikėjimas? Kažkoks keistas tas meras…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Didžiojo pilies bokšto špilis iškils jau rugpjūtį

Užkopti į uostamiesčio piliavietės viršų, pasigrožėti nuo jos Kuršių mariomis ir Kuršių nerija, pasižvalgyti į uostą, laivus, akimis aprėpti miesto ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Ar karilionas tinkamai skambės dujų fabrike?

Nors nuo 1987 metų senojo Klaipėdos kariliono varpais muzikavęs Kęstutis Kačinskas vietos politikus ketvirtadienį įtikinėjo, kad varpai, perkelti į senojo ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Švietimas

Klaipėdos šimtukininkams įteiktos premijos

Klaipėdos abiturientus, sėkmingiausiai išlaikiusius valstybinius brandos, tarptautinio bakalaureato bei tarptautinius užsienio kalbos egzaminus, Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus pakvietė į simbolinį ...
2024-07-25
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This