Dėl naujų R. Žemaitaičio pasisakymų – dar vienas kreipimasis į prokuratūrą

ELTA

Elta
2023-12-04

Komentarų: 1

Konservatorių frakcijai priklausantis Bronislovas Matelis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydamas įvertinti Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio viešojoje erdvėje išsakytus pasisakymus dėl galimo kolaboravimo, valstybės išdavystės ir skatinimo susidoroti su jam neįtikusiais asmenimis visuomenei pavojingu būdu.

Kaip teigia B. Matelis, tai padaryti paskatino R. Žemaitaičio retorika socialiniuose tinkluose apie galimą grėsmę Lietuvai ir jos žmonėms. Antisemitizmu kaltinamas R. Žemaitaitis feisbuke pareiškė, kad į Lietuvą įsiveržus agresoriui, jis pats priešui perduotų valdančiosios daugumos namų koordinates.

„Aš pirmas šeimą išgabenčiau ir tų kiaulyčių iš daugumos namus, turtus pirmas koordinates duočiau, kur susprogdinti“, – rašo R. Žemaitis socialiniame tinkle „Facebook“ šių metų gruodžio 1 dieną.

Pasak B. Matelio, tokie R. Žemaitaičio pareiškimai viešoje erdvėje verčia sunerimti, kad jis galimai rengiasi išduoti ir parduoti valstybę, kuriai yra prisiekęs tarnauti. Konservatoriaus nuomone, šiuo atveju Seimo nario pareiškimai gali būti traktuojami ir kaip kvietimas visuomenę susidoroti ne tik su politiniais oponentais, bet ir su visais kitais piliečiais, turinčiais kitokias vertybes.

B. Matelis taip pat papašė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos įvertinti R. Žemaitaičio viešus pasisakymus, skatinančius neapykantą, žeminančius Seimo prestižą bei niekinančius Seimo nario priesaiką.

ELTA primena, kad dėl antisemitinių pasisakymų R. Žemaitaičiui gresia apkalta – Seimas kreipėsi į Konstitucinį Teismą (KT), prašydamas išvados, ar parlamentaro veiksmai ir pareiškimai neprieštarauja Konstitucijai. R. Žemaitaitis kontroversiškais pareiškimais ne kartą papiktino tiek Lietuvos, tiek tarptautinę bendruomenę.  

                                                                                                                                            Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

1 Comment

  1. Anonimas

    Reikia kuo greičiau Žemaitaičiui atimti Lietuvos pilietybe,ir siūsti velniom iš Lietuvos į Rusiją. Dar klaipiediečiai nesuvokdami ,kas per tipas už jį balsavo.Gal ,bent dabar Klaipiediečiai pamatys koks žmogus yra Ž emaitais.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankaus Klaipėdos teismo sprendimo

Į Klaipėdos merus kandidatavęs, dabar prezidento posto siekiantis Seimo narys Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankios teismo nutarties dėl jo paskelbtos ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Remigijui Žemaitaičiui - ir baudžiamoji atsakomybė

Vilniaus apygardos prokuratūra praneša penktadienį baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui pareikšti įtarimai dėl neapykantos skatinimo bei kurstymo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This