Kitąmet už šiukšles mokėsime iki 37 proc. daugiau

Miestas, Svarbu

Jei Klaipėdos mero pasiūlymui pritars savivaldybės taryba, nuo sausio 1d. už atliekų tvarkymą visiems reikės mokėti nuo 33 iki 37 proc. daugiau. Šiuo metu galiojantys vietinės rinkliavos dydžiai  už atliekų tvarkymą paskutinį kartą buvo patvirtinti 2020 m. gruodį. 

Martyno Vainoriaus nuotr.

„2024 metais planuojamos būtinosios komunalinių atliekų tvarkymo sąnaudos yra 36,1 proc. didesnės už 2024 m. planuojamus vietinės rinkliavos priskaitymus pagal galiojančius vietinės rinkliavos dydžius“,- rašoma savivaldybės tarybai pateikto sprendimo aiškinamajame rašte.

Siūlomi didinti metiniai vietinės rinkliavos dydžiai buvo pakoreguoti (suapvalinti), todėl vietine rinkliava didinama nuo 33 iki 37 proc. (pvz.: negyvenamosios paskirties objektams – 33,33 proc., deklaruojantiems komunalinių atliekų kiekį – 36,66 proc. gyvenamosios paskirtiems butams – 34,15 proc.).

Individualių namų ir sodo paskirties gyvenamųjų namų, kurie naudojasi individualiais konteineriais, savininkams ar naudotojams, kurių mišrių komunalinių atliekų konteineriai bus ištuštinami tik 13 kartų per metus (kas ketvirtą savaitę), rinkliava didės apie 23,6 proc. Jei šie rinkliavos mokėtojai „perduos tuštinimui” savo konteinerius kas antrą savaitę, jiems metinė vietinės rinkliavos įmoka būtų siektų 98,2 Eur ir atitinkamai didėtų apie 36,4 proc.

„Atvira Klaipėda” rašė, kad prieš savivaldos rinkimus miesto politikai vengė balsuoti už drastišką šiukšlių rinkliavos didinimą. Tuomet buvo teigiama, kad 2023 metais būtinosios sistemos sąnaudos didės 33 proc. – iki 6,5 mln. eurų, o pagal dabartinius tarifus būtų surenkama tik 5,1 mln. eurų. Dėl to esą reikia rinkliavą visų kategorijų mokėtojams reikėjo didinti beveik 25 proc., tačiau toks sprendimas taip ir nebuvo priimtas.

13 Comments

  1. Rušiuja tik individualus namai.

    Nu tada patys ir rušiuokite !!!!

    Reply
  2. Daina

    Siaubas, prie tokių mokesčių pakėlimo neaišku bus, kaip reikės išgyventi.Ir iki kokios ribos visa ko brangimą žmonės toleruos??

    Reply
  3. Andrius

    Rūšiuojam rūšiuojam, turėtų pigti, o jos brangsta

    Reply
    • Marija

      Jeigu jau pabrangs neverta daugiau rūšiuoti, nes patys viską naikina

  4. Miestietis

    Vien tik daugiabučių gyventojai ,mokėdami už plotą, o ne realų atliekų kiekį, sumoka „už orą” siaubingai daug ir nepagrįstai. Bet tokia mūsų Marijos žemėje tvarka. O naujasis meras nepasikuklino, kad dėjo mokestį, tai dėjo. Tik nežinia ar KRATC ne su avansu pasistengė paprašyti, o savivaldybėje „visi savi” ir pirmyn. Smagi nauja mieto valdžiukė.

    Reply
  5. Klaipėdietė

    Pripirko konteinerių,kurių nebėra net kur laikyti.Va tau ir išlaidos…Negi jie tikisi,kad žmonės rūšiuos? Juk kuo labiau rūšiuoji- tuo brangiau mokėsi.Žmonės darykite išvadas.Konteineris komunalinėms atliekoms,konteineris plastmasei,konteineris stiklui,konteineris žalioms atliekoms,konteineris bukagalviams valdininkams

    Reply
  6. Marijus

    A tai čia varžybos buvo tarp šiukšliavežių ir žmogavežių/parkomatininkų – kieno didesnis NORIU ir kuris labiau mielesnis NewMerui? Ar, vėlgi , Polišinelio paslaptis – kieno vokelis storesnis kad užganėdint tą veik pusšimtį „valstybės tarnybos” narių?..

    Reply
  7. Saula22

    O man pilnai pakanka 1 kartą per men išvežti komun.atliekų konteinerį nes neturiu daugiau ko išmesti

    Reply
  8. Anonimas

    Manau,”meras”,galetu?,pritarimus(atseit visu musu vardu),pradeti nuo VIESO Krac/o AUDITO !?
    Ar, is serijos,”noriu” ?

    Reply
  9. Ekspertas

    Įdomų kas sąlygojo būtinųjų komunalinių atliekų tvarkymo sąnaudų augimą 36,1 proc. ir ar KRATC kainodarai jau pritarė VERT-as. Palyginus dabartinę struktūrą su buvusią prie Š. Reikalo, etatų skaičius išaugo keliomis dešimtimis kaip ir atlyginimai. Kyla klausimas ar dabartinė direktorė geba efektyviai valdyti bendrovės finansus?

    Reply
    • Anonimas

      pritariu

  10. Na va

    dar vienas nuėjusios neryžtingos Klaipėdos valdžios palikimas. Pavasarį prieš rinkimus nepadidino, dabar Vaitkus su komanda turės už svetimas nuodėmes raudonuoti.
    O šiaip reiktų ir Vyriausybei „padėkoti”. Per kelis metus padidino valstybinį taršos mokestį nuo 5 iki 50 eurų už toną. O žmonių nepasitenkinimą turės sugerti savivaldybės…

    Reply
    • T

      Nieko, tuoj laimėję rinkimus socdemai įves nekilnojamojo turto mokestį,ir bus labai ryžtinga valdžia.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Laikraščių paslaugų pirkimo spektaklis baigėsi pagal scenarijų

Klaipėdos savivaldybės konkursus dėl jos informacijos skelbimo „laimėjo” tie, kuriems jų sąlygos ir buvo pritaikytos – dienraščiai „Klaipėda” ir „Vakarų ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Savivaldybė slepia savo „herojų”

Per mėnesį – du radikaliai skirtingi atsakymai į tą patį klausimą. Tokią biurokratinę ekvilibristiką pademonstravo Klaipėdos savivaldybė, bandydama pasiaiškinti dėl ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

Miestas

Nutraukta sutartis dėl Medelyno gyvenamojo kvartalo projektavimo

Klaipėdos savivaldybė nutraukė dar 2018 metais pasirašytą sutartį dėl 47,4 hektaro ploto Medelyno gyvenamojo kvartalo infrastruktūros projektavimo. Ši teritorija jau porą ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This