Vyriausybė dėl augančių COVID-19 skaičių ribojimų nesvarsto

Koronavirusas

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, trečiadienį Lietuvoje koronavirusinė infekcija patvirtinta 1280 žmonių, iš kurių 258 gyventojai užsikrėtė antrą kartą, 43 – trečią. Tarp susirgusiųjų buvo 50 klaipėdiečių: 5 užsikrėtė antrą kartą, du – trečią.

Savaitinis naujų susirgimų skaičius šalyje padidėjo 13,3 proc., uostamiestyje sumažėjo 1,1 proc.

Klaipėdoje atvejų skaičius, per dvi savaites tenkantis 100 tūkst. šalies gyventojų, padidėjo nuo 470,4 iki 472,3 ir uostamiestis tarp blogiausius rodiklius turinčių savivaldybių pagerino savo padėtį, atsidūręs 18-oje vietoje. Šalyje šis rodiklis padidėjo nuo 475,7 iki 490,3.

Blogiausioje situacijoje išlieka Neringos savivaldybė, kurioje šiuo metu serga 36 gyventojai, o geriausioje – Ukmergės rajonas.

Šalyje praėjusią parą sirgo 18 217 žmonių – 689 daugiau nei prieš parą. Klaipėdoje užsikrėtusiųjų skaičius padidėjo nuo 923 iki 944.

Praėjusią parą mirčių nuo COVID-19 nefiksuotas ir bendras tokių netekčių skaičius išlieka 9797. Iš jų 431 sudaro nuo šios infekcijos mirę klaipėdiečiai.

Per parą šalyje nuo COVID-19 paskiepyti 582, nuo gripo – 856 gyventojai.

I. Šimonytė: „Nematome grėsmės sveikatai”

Nepaisant augančio sergamumo COVID-19, nėra planuojama įvesti ribojimų nacionaliniu mastu, sako premjerė Ingrida Šimonytė. Anot jos, dėl sergančiųjų koronavirusu ar kitomis kvėpavimo takų ligomis nėra padidėjusi rizika sveikatos sistemai. „Nematome tikrai grėsmės sveikatos sistemai, dėl ko reikėtų papildomų priemonių, – Elta cituoja žurnalistams Seime kalbėjusią I. Šimonytę. – Šiuo metu COVID-19 atvejų skaičius yra panašus, bet vis dar mažesnis negu per piką 2020-aisiais metais“.

Pasak I. Šimonytės, nepaisant to, kad šiuo metu daugėja ir mirčių nuo COVID-19, rizikos apkrauti sveikatos sistemą – nėra.

„Skaičius lyginant su pandemijos pirmaisiais ir antraisiais metais, jie yra apskritai nepalyginami. Nėra jokios rizikos sveikatos sistemai, nes dabar žmonių, kurie turi COVID-19 diagnozę, bet nebūtinai dėl COVID-19 paguldyti į ligoninę, turbūt yra apie 170. Užimtų reanimacijos lovų skaičius laikosi kažkur apie 10 kiekvieną dieną – kartais pakyla, kartais sumažėja“, – kalbėjo premjerė.

  Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 nusinešė dar vieną gyvybę

Gegužės 1-ąją, nedarbo dieną, Lietuvoje patvirtintas tik vienas pirminis COVID-19 atvejis, nurodo Valstybės duomenų agentūra. Savaitinis naujų susirgimų skaičius šalyje ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

Sveikata

Tarp nusipelniusių medicinos darbuotojų - ir pajūrio atstovai

Vilniuje, Valdovų rūmuose, įvyko tradiciniai Sveikatos apsaugos ministerijos organizuojami Nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai. Už atsidavimą profesijai, sunkų ir pasiaukojantį darbą ...
2024-05-01
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Antradienį Klaipėdoje vėl fiksuotas tik vienas naujas COVID-19 atvejis

Paskutinę balandžio dieną šalyje patvirtinta 12 naujų COVID-19 atvejų (tarp jų – vienas antrinis ir tretinis užsikrėtimai), skelbia Valstybės duomenų ...
2024-05-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This