Ačiū, mere!*

Spyglys

Spyglys
2023-12-11

Komentarų: 27

„Iš širdies – ačiū! Tik todėl, kad sniegas nuo Klaipėdos miesto šaligatvių nevalomas arba valomas tik simboliškai vieną kartą šluota brūkštelėjus, mes, jaunos šeimos su mažais vaikais, turime galimybę sportuoti stumdami vežimėlius viduriu gatvės. Nors tai yra nelengva, bet mes jaučiamės dalyvaujantys darniame judume ir taip prisidedantys prie kovos prieš pasaulio atšilimą”, – tokį mielą laišką gavo Spyglys ir buvo paprašytas jį paskelbti.

„Prie mūsų jungiasi ir judėjimo negalią turintys piliečiai, kurie džiaugiasi, jog net antrą savaitę po didžiojo sniego neturi net menkiausios galimybės išeiti ar išvažiuoti į lauką”, – dar rašoma laiške.

Rašoma ir dar daug kitokių dalykų apie merą ir visą valdžią, bet iš to teksto išbraukęs necenzūrinius žodžius, Spyglys pamatė jog liko tik du žodžiai: „meras” ir „valdžia”..

Spyglio moralas: šaligatvių valymas – ne ponų rūpestis.

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

27 Comments

  1. Na taip

    Aciu mere! Taip blogai net prie dudoriaus nebuvo . Niekas nevaloma- ir miesto centre, Manto gatveje, Daukanto, Vytauto. Apie kitus rajonus net nekalbu. Bet nieko- meras dave nurodyma per tris menesius nuvalyti- naujos mokyklos atidarymo proga.

    Reply
  2. Kai sniego iš miesto neišveža

    Kadangi sniegas neišvežamas, tai jis užverčiamas atn šaligatvių (senamiestyje). Jeigu kur ir bandyta valyti ,tai užversta vėl. Gatvės siaurėja.

    Reply
  3. Vau

    Labai gerai niekas musu nepuls

    Reply
  4. Aūūū, mere!

    Tenka, š rizikuojant nusilaužti koją, bristi per nevalomą sniegą ( šaligatvį) nuo Lideikio stotelės iki sankryžos Šiaurės prosp.-Liepojos pl. O kur pašalpiniai? Sakė, kad padeda tvarkyti gatves. Nemačiau nei vieno.

    Reply
  5. Vėtra

    Kaip suprantu iš situacijos senamiestyje , miesto centre gatvių o ypač šaligatvių valymo akcija – baigėsi . Vėl valytojai ir technika – miega žiemos miegu . Nu , ką padarysi . Klaipėdiečiams tai jokia naujiena . Tuoj ir meras užmigs. Pripras . Supras , kad nieko čia nepakeisi .

    Reply
  6. Klaipiedietis

    Šaligatviai nevalomi arba valomi labai ,labai blogai. Yra sakoma žuvis genda nuo galvos.

    Reply
  7. Jolanta

    Šaligatviai neegzistuoja žiemą, gaila senjorų kuriems net šiukšles išsinešti dabar yra iššūkis. Juk konteineriai taip pat yra nutolinti nuo namų ir iki jų dasibrauti ne taip paprasta.

    Reply
    • Anonimas

      Taip tikra tiesa!

  8. Klemka

    Užtat valytojai moka labai gerai pasiteisinti, kad taip gerai valytų šaligatvius kaip teisinasi.,Na o savivaldybės klerkai tik stebi kaip nevalomi kiemai ir šaligatviai, o kas sakė kad apmokestinus už parkavimą dar ir valys…nesulauksit

    Reply
  9. Nuomonė

    Kodėl neišveža sniego iš miesto? Stebėjau, kaip tą daro Monrealyje. Nei druskos, nei tos juodos pliurzos gatvėse .

    Reply
    • Donata

      Nereikia ir Monrealio. Šilutė veža sniegą į laukus iš miesto. Niekur nėra jokių krūvų suverstų mieste….

    • Dov.

      Nereikia nei Monrealio. Sovietinėje Klaipėdoje irgi išveždavo sniegą. Pirma jį tokiais konvejeriais sugriebdavo į sunkvežimius ir išveždavo.

  10. Sveiki,

    Oi,kaip greitai nusivylimas nauja valdžiuke. Daugiabučių kiemai neišbrendami, šaligatviai pusnynuose, ant tilto per geležinkelį (pėsčiųjų) negalima ir įžengti, nes slidus kaip stiklas, ir taip toliau -bevarkė akis bado ir gadina žmonių sveikatą. Paplojam….. ?

    Reply
  11. Vietinis

    Taip šaligatviai nevalyti ir nevalomi! Bet dar vienas DŽIAUGSMAS, autobusų stotelės nuvalytos nu max 1ir2 autobuso durim,o toliau „sniego piliakalniai”!!! Apie kokį malonumą pereiti į valstybinį transportą,kai išlipi ir pilni batai sniego! Bet tikriausiai kaip visada Žiema nelaiku,o biški pakentėti ir Pavasaris!!!

    Reply
  12. Lida

    Tai daugiabučių gyventojams koks mokestis uz kiemo priežiūrą,o nei karto nieks net atėję nebuvo nors laiptų nuvalyti.O paskaičiavus nemenka suma susidaro.Tai kam tie pinigai nueina,jei mes patys sniegą kasam.Nebųtų to mokescio,tai ir pyktis neimtų.

    Reply
  13. Močiutė

    Klaipėdoje kaip visada viskas palikta motulei gamtai. Lietus nuplaus, saulė istirpdys, vėjas nušluos, tik va atlygį gauna kiti…

    Reply
  14. Klaipėdietė

    Nustokim reikalauti iš kitų, imkimės darbų.
    Pasiūlymai Miesto ūkio tarnybai:
    1) Vieną savaitės dieną nuo 8 val. iki 17 val. tam tikroje gatvėje būtų draudžiamas automobilių stovėjimas. Tuo metu būtų galimybė išvalyti gatvę. O metalo laužo savininkai, kurie nejudina savo transporto priemonių mėnesiais, būtų priversti prisiminti, kad turi automobilius. O ir kitiems gyventojams būtų sveikiau gyventi ( vasara – mažiau dulkių, rudenį – lapų, o žiemą – sniego.
    2) Nustokime nuolaidžiauti KET pažeidėjams. Kiekvieną dieną ant perėjų, sankryžose, ant šaligatvių pyktybiškai statomi automobiliai, kurie trukdo valyti gatves ir šaligatvius. Jei kai kurie piliečiai pradeda laikytis taisyklių tik baudžiami, tai reikia bausti. Tavo automobilis neturi būti aukščiau miestiečių gerovės.
    3) Siūlau prisiminti šauniąją akciją „Darom”. Bendrijų pirmininkai galėtų organizuoti sniego kasimo kiemuose talkas, o pavyzdingi gyventojai galėtų ne tik nuo savo mašiniukės nubraukti sniegą, bet ir aplinkui apsikasti.
    4) Mažiau piktinkimės ir reikalaukime iš kitų. Daugiau iniciatyvų. Ir nepamirškime padėkoti tiems, kurie nuo išnaktų rūpinasi mūsų gerbūviu. Nepabuvęs jų kailyje, negali žinoti kaip sunkiai jie dirba.

    Reply
    • Lida

      Taip sunkiai,kad nei karto mūsų kieme nebuvo .

    • Vitalija

      Sutinku100%

  15. šaligatviai nevalomi

    Liepų g. šaligatviai nuvalyti tik nuo savivaldybės iki Karoso g. sankryžos. Toliau – makalynė.

    Reply
  16. Rajono gyventoja.

    Nevalomi šaligatviai Mokyklos gatvėje, neįmanoma išbristi. Kodėl Ekoservisas nesamdo žmonių rankiniam darbui ?Mažas traktoriukas važiuoja gatve ir degina degalus, bet į šaligatvį net nepažiūri, nevalo ir nebarsto druska. Turim eiti važiuojamąja gatvės dalim. Mes mokam miestui už paslaugas, kur atliktas darbas?

    Reply
  17. Česlovas

    Gyvenu kaime daugiabučiame name, pagrindiniai keliai nuvalyti, nei minties nėra , kad kas kiemą valytų, čiumpi kastuvą ir pasidarbuoji, nusikasi takus ir automobilio statymo vietą. Miestiečiai išpindėję, geriau laiškus rašys, bet nei metro prie savo namo nenusivalys.

    Reply
    • V ir Gis

      Česlovas gyvena kaime…

    • T

      Kvailas tamsta visiškas!

    • Anonimas

      ?

  18. Parkingas

    Man idomiau butu paklausti Mero ir savivaldybes, kodel kiemai kurie buvo apmokestinti už parkavima nera sniegas valomas ? Tai gaunasi zmones sumokejo pinigus už visus metus o paslaugos pilnai negauna nes negali pasistatyti automobilio už kurio parkavimasi yra sumoketa.

    Reply
    • T

      Žinoma,juk savivaldybės kiemas nuvalytas,o dvarponiui jūsų nei motais!

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This