KKKC atidaroma jungtinė Klaipėdos tapytojų paroda

Kultūra

Gruodžio 15 d., penktadienį, 17.30 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose atidaroma jungtinė Klaipėdos tapytojų paroda „Dedikacija Klaipėdai“.

Tai ciklo, įprasminančio 2023 metus, skirtus Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečiui, baigiamoji dalis. Paroda taip pat pažymi svarbią uostamiesčio menininkų bendruomenei datą – Lietuvos dailininkų sąjungos (LDS) Klaipėdos skyriaus 50-metį. Meno darbus bus galima pamatyti iki 2024 m. sausio 14 dienos.

Klaipėdoje gyvenantys kūrėjai susitapatina ir susigyvena su miestu, pamažu, centimetras po centimetro išžvalgydami ir išjausdami skirtingas jo teritorijas, stebėdami ir skaitydami tik šiam miestui būdingus ženklus, girdėdami tik jame skambančius garsus ar užuosdami jo kvapus. Kuo ilgiau gyvenama savo mieste, tuo turtingesnis tampa patirčių lobynas. Menininkai miesto viziją kuria iš individualios atminties ir pojūčių fragmentų. Savo vietą šiame mieste suradusių atmintyje susiformuoja subjektyvus miesto vaizdinys, kuriame kiekvienas įaudžia savo prisiminimus, potyrius, išgyventas emocijas, žmonių vardus, girdėtas ir išgalvotas istorijas. Taip gimsta menas.

Minint LDS Klaipėdos skyriaus 50-mečio jubiliejų, paroda „Dedikacija Klaipėdai“ įgauna dar vieną prasmę – tai nusilenkimas savo miestui, ir tuo pat metu pagarbos ženklas išėjusiems menininkams, kurie kūrė Klaipėdos miesto dailės istoriją ir savo darbais garsino uostamiestį. Tuometinių klaipėdiečių menininkų darbuose skleidėsi ne karo nuniokota pramoninė Klaipėda, bet romantizuotas, metaforiškas miesto vaizdinys ir supoetinti pamario gamtos motyvai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Parodų rūmuose - „Vandens veidas“

Kovo 28-ąją, ketvirtadienį, 18 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) bus atidaroma Kristinos Ališauskaitės ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Kultūra

Parodų rūmuose - paroda „NElaimingų Naujųjų metų!“

Vasario 23-iąją, 17.30 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) bus atidaroma Yevhen Titov (Євген Тiтов) ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Parodų rūmuose - Ukrainos menininkų darbai

Vasario 23-iąją, penktadienį, 17.30 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) bus atidaroma tarpdisciplininė aštuonių šiuolaikinių ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This