Nauji savivaldybės rūmai – „Klaipėdos energijos” teritorijoje?

Miestas, Svarbu

Neskelbiamos apklausos būdu Klaipėdos miesto savivaldybė keturiems svarbiausiems architektūriniams konkursams organizuoti pasirinko Neringoje registruotą UAB „Structum projektai”. Ši bendrovė, be kita ko, turės rasti vietą ir naujiems savivaldybės rūmams prie Dangės upės.

Martyno Vainoriaus nuotr.

UAB „Structum projektai” organizuos „Klaipėdos energijos” teritorijos, Kuršių marių kranto Smiltynėje, Melnragės ir Girulių paplūdimių prieigų bei magistralinio Žaliakelio architektūrinių priešprojektinių pasiūlymų konkursus, juos administruos ir viešins.

Visi šie darbai turi būti atlikti per 8 mėnesius nuo sutarties įsigaliojimo, kuri pasirašyta lapkričio 22 dieną. Už tai savivaldybė rangovui įsipareigojo sumokėti 16 940 eurų.

„Konkurse pasiūlyti priešprojektiniai sprendiniai ilgalaikiame periode turėtų generuoti pajamas, prisidėti prie ekonominės aplinkos gerinimo, užimtumo didinimo, socialinių problemų sprendimo”, – taip apibrėžtas būsimų konkursų tikslas.

Senosios Klaipėdos elektrinės teritorijoje Danės gatvėje savivaldybė nurodo savo poreikį naujam savo administraciniam pastatui,  kuriame „dirba visi KMSA  (Klaipėdos miesto savivaldybės administracija) skyriai, ploto poreikis ~5000 kv. m”. Be to, teigiama, kad „čia galėtų prisijungti ir valdomų įmonių administracijos – AB „Klaipėdos vanduo“, AB „Klaipėdos energija“ , UAB „Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras, UAB „Klaipėdos paslaugos“, ploto poreikis iki ~3000-4000 kv. m.”

Tačiau šios teritorijos konversija, planavimas, ką bekalbėti apie realius darbus, gali užtrukti, nes „teritorijos detalusis planas koreguotinas pagal šiuo metu galiojančias teisės aktų nuostatas ir Klaipėdos miesto bendrojo plano sprendinius, išplečiant šios teritorijos panaudojimo galimybes visuomeninės paskirties užstatymo, bendrojo naudojimo erdvių ir atskirųjų želdynų plėtrai”.

Praėjusį pirmadienį vykusio miesto Tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdžio metu „Klaipėdos energijos“ vadovas Rolandas Baltuonis teigė, kad ši teritorija jau yra padalinta į keturis sklypus, rytinėje dalyje jokia veikla jau nebevystoma, palei upę buvusi antžeminė trasa esą jau baigiama pertvarkyti. Anot generalinio direktoriaus, būtų gerai žinoti miesto viziją, nes atlaisvintose teritorijose esą būtų galima organizuoti kokią nors laikiną veiklą, bet turi būti aiškūs terminai, kuriuos būtų galima pristatyti galimiems interesantams.  

R. Baltuonis neslėpė nesuprantantis įmonės valdybos nurodymo organizuoti architektūrinį konkursą dabar nuomojamos teritorijos pakrantės sutvarkymui. Esą pirmiau reikėtų tos pačios miesto vizijos.

„Jei čia miesto dalis bus ateityje, miestas turėtų tai ir daryti“, – sakė jis.  

Šiemet Klaipėdos miesto savivaldybė be atviro viešojo pirkimo konkurso jau buvo sudariusi 5,5 tūkst. eurų vertės sutartį su UAB „Newsec Advisers LT” dėl naujo administracinio pastato statybos galimybių studijos.

Pasak Savivaldybės administracijos, šios studijos pateiktose išvadose ir rekomendacijose nurodoma, kad:

• visų skyrių veikla vienoje lokacijoje leistų užtikrinti patogų ir kokybišką paslaugų miestiečiams teikimą ir gerovės kūrimą, o administracijos darbuotojams būtų užtikrinimas gerbūvis naujose darbo erdvėse produktyviai siekiant bendrų organizacijos tikslų efektyviai bendradarbiaujant visų skyrių lygmenyje;

• rekomenduojama naująjį biurą planuoti apie 5000 kv. m ploto dydžio (sumažinant nuo šiuo metu užimamų 12 500 kv. m), kuomet būtų taikomas hibridinis darbo modelis;

• rekomenduojama nenaudojamus valdomus pastatus parduoti (esamos patalpos yra imlios energijai dėl pastatų žemo energetinio efektyvumo, todėl investicijos į šių patalpų kosmetinį patalpų remontą yra neefektyvios);

• įvertinus kiekvienos iš galimų KMSA naujojo biuro vystymo alternatyvų kaštus, pinigų srautus bei kitus alternatyvų privalumus ir trūkumus, rekomenduojama nuomotis naujojo biuro patalpas (galimas rezultatas po 2-3 metų) arba statyti naują administracinį pastatą (rezultatas po 5-7 m.).

Meras Arvydas Vaitkus spalį buvo sakęs, jog skaičiavimai labai aiškiai rodo, kad po visą miestą išbarstyti atskirti administracijos padaliniai nėra efektyvūs. Kaip galimą naujų statybų vietą jis regėjo būtent „Klaipėdos energijos“ teritoriją Danės gatvėje, kur numatyta vykdyti konversiją.

12 Comments

  1. Anonimas

    Manau,”jei jau taip reikia,butent CIA”,kodel nenupirkus buvusio „telekomo pastato” ,nenugriovus,jis gi baisus … ?

    Reply
  2. Rokas

    Juk galėtų atstatyti biržos pastatą, ir jame įsikurti visą administracija. Kas tam trukdo ? Reikia tik ryžto tam. Tikiuos kada nors atstatys tą pastatą.

    Reply
  3. Viola da Gamba

    idėja gal ir nebloga, bet, kad centre labai jau nėra parkingo. Žmonės apgyvendinę užmiesčius, važinėja su auto, o parkuoti centre nėra kur. Kai atidarys teatrą, tai visi pamatysim kokia bus problema. O, jei dar savivaldybę… O, tai ką darys su dabartiniu savivaldybės pastatu? Kas ten bus? Privatus viešbutis, privati mokykla? Kodėl nei žodelio kas bus ten, senose patalpose Liepų gatvėje? O, tai restauruos, remontuos senas patalpas už visų pinigus ir atiduos už eurą privačiam glėbiui. Tas tai paims :)))

    Reply
  4. Buvusi darbuotoja

    Taip. Ten brangiausia žemė. Bet tai miesto ISTORINĖ vieta. Negi ir šį prisiminimą nušluos. Gali paieškoti investuotojo Klaipėdos energijos teritorijų sutvarkymui, išsaugant istorinius pastatus.
    O savivaldybė te panaudoja krūmynų teritorijas.

    Reply
  5. Anonimas

    O salia „Svyturio” arenos ?Juk ten tiek „dykvieciu”?O dar kiek PARKINGO !?

    Reply
    • Viola da Gamba

      Merui, gyvenančiam Žaliame slėnyje bus per toli važinėti :)))

  6. Anonimas

    ūkiškai žvelgiant akivaizdu, kad žemės kaina šioje vietoje iškėlus įmonę bus bene brangiausia mieste. Todel aiškinimas pigiau statyti naują statinį šioje „auksinėje” vietoje, nei rekonstruoti ir išplėsti senąjį ir/ar papildomai nuomotis, tėra pasakėčios sekimas. Taigi švaistomasi mokesčių mokėtojų pinigais tiek tiesiogiai. tiek netiesiogiai.

    Reply
  7. Anonimas

    Mero kabineta – kamino virsuje, kad viska matytu

    Reply
    • Opa

      Puikiai pasiūlyta tiktų merui nuo kamino stebėti miestą ir gal sušiltų jo veidas

    • Įdomu

      ??

  8. Energetikas

    Aplink tiek tuščių plotų. Ar mažai vietos naujam pastatui?

    Reply
    • T

      Dvarponiui reikia brangiausios miesto žemės.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Verslas

Gegužę - pigesnė šiluma

Klaipėdos ir rajono gyventojams centralizuotą šilumą teikianti AB „Klaipėdos energija“ praneša apie paskaičiuotas gegužės mėnesio šildymo kainas. Teigiama esą jos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This