Jūrų muziejuje – kalėdiniai delfinų pasirodymai

Miestas

Nuo trečiadienio Lietuvos jūrų muziejaus delfinariume pradedama rodyti Kalėdinė pasaka su delfinais. Jį parengė delfinų treneriai kartu su žinomu režisieriumi Mykolu Vildžiūnu.

Pasirodymas ne tik nuotaikingas, spalvingas, praturtintas animaciniu pasakojimu, demonstruojamu ant didžiausio Baltijos šalyse 123 m2 ekrano, bet ir jautriai kalbantis apie ekologiją.

Kalėdinė pasaka su delfinais priverčia užmiršti rūpesčių pilną realybę ir leistis į stebuklingą kelionę kartu su išmintingais delfinais ir linksmaisiais kaliforniniais jūrų liūtais.

„Jautriai buvo labai, – sakė po pasirodymo žiūrovai. – Buvo toks įspūdis, kad kartu gelbėjame gamtą. Negi negirdėjote, kad tirpsta ledynai! Delfinai mums dar kartą priminė tai, apie ką per šventes dažniausiai pamirštame“.

Šylant klimatui, tirpstant ledynams, realus pavojus kyla ne tik gamtai, bet ir … Kalėdoms, nes jas gali ištirpdyti kylanti oro temperatūra ir nuskandinti pasaulinis vandenynas. Kalėdų senelis labai sunerimęs!

Pasaulis be Kalėdų praras savo prasmę ir grožį, o mažieji liks visus metus nelaimingi, nes negaus dovanų. O juk dovanos turi ne tik materialinę prasmę, jomis matuojami geri darbai. Tad pasaulis 2024-iaisiais gali likti be gerų darbų…

Tik nepailstantys optimistai delfinai nenori su tuo susitaikyti ir atskuba į pagalbą Kalėdų seneliui ir, nieko nelaukdami, pradeda Kalėdų ir pasaulio gelbėjimo operaciją! Jie apiplauks visas pasaulio jūras ir vandenynus, perduos Kalėdų senelio prašymą kiekvienam banginiui, ruoniui ir net rykliui, įspės visas žuvis, medūzas, jūros žvaigždutes ir arkliukus. Viskas bus gerai!

Ar tikrai delfinams pavyks iki Kalėdų apiplaukti visą pasaulį, ar nesušals jie nuožmiuose Šiaurės jūros vandenyse, ar neperkaitins jų karštoji Golfo srovė, ar nepraras budrumo pasiekę Ramųjį vandenyną ir ar neįvilios į pasalą jų Karibų jūros piratai?

Visa tai sužinosite Lietuvos jūrų muziejaus Kalėdiniame delfinų pasirodyme.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Kopgalio forto krantinę pritaikys edukacinėms reikmėms

Lietuvos jūrų muziejaus užsakymu parengti ir visuomenei pristatomi projektiniai pasiūlymai, numatantys pritaikyti Kopgalio forto krantinę edukacinėms reikmėms, kuriuos parengė UAB ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kultūra

Jūrų muziejus pradeda naują sezoną

Nuo šio trečiadienio – balandžio 17 dienos – Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgalį, o nuo ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Miestas

Atidarys parodą, skirtą narytės NATO 20-mečiui

Balandžio 5-ąją, penktadienį, 16 val., šalia laivo-muziejaus M52 ,,Sūduvis“ Lietuvos jūrų muziejus atidarys lauko parodą ,,NATO jūroje saugo“, skirtą Lietuvos ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This