Visuomenei pristatys trejų metų strateginį veiklos planą

Politika

Klaipėdos savivaldybė pristato suplanuotus savo prioritetinius darbus, kuriuos užsibrėžta atlikti per ateinančius trejus metus. Strateginio 2024-2026 metų veiklos plano projektas netrukus bus pradėtas svarstyti savivaldybės tarybos komitetuose, pasiūlymų laukiama ir iš gyventojų, bendruomenių.

„Pagrindiniai mūsų siekiai – gyvybingas miestas ir deramas dėmesys klaipėdiečių poreikiams. Norime užtikrinti kokybiškus pokyčius – pagaliau atgaivinti senamiestį, užtikrinti miesto vystymąsi, ekonominį ir turistinį patrauklumą, kokybiškų viešųjų paslaugų teikimą bei gyvenimo komfortą. Suplanuoti darbai ir investicijos nukreipiami tiek į infrastruktūros projektus, tiek į paslaugų plėtrą bei reikiamų specialistų pritraukimą“, –  pranešime pažymi Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.  

Martyno Vainoriaus nuotgr.
Tvarkys senamiesčio namus, rekonstruos Atgimimo aikštę

Jame teigiama, jog ypatingas dėmesys bus skiriamas Klaipėdos senamiesčiui bei centrinei daliai, planuojami pokyčiai erdvėse prie vandens.  

„Numatomas senamiesčio fasadų tvarkymas, viešųjų erdvių atnaujinimas, bus sutvarkyta erdvė prie Santuokų rūmų, rekonstruojama Atgimimo aikštė, naujoms funkcijoms pritaikomas centrinio pašto kompleksas, atsiras naujas turistų traukos taškas – atkurtas didysis Pilies bokštas. Taip pat siekiame išnaudoti rekreacinį Danės upės potencialą – aktyvinti pramoginę laivybą bei sukurti patrauklias erdves krante. Tuo metu Smiltynėje, teritorijoje palei marias, nuo Senosios perkėlos iki Jūrų muziejaus planuojama įrengti promenadą, o miesto pusėje numatomas Šiaurės rago teritorijos pertvarkymas. Keisis ir pajūrio erdvės – suplanuota parengti ir įgyvendinti kompleksinio paplūdimių sutvarkymo planą“, –  pagrindinius darbus pristato meras.  

Pokyčiai numatomi švietimo, sveikatos, sporto, socialinės apsaugos srityse – investicijos nukreipiamos ne tik į infrastruktūrą, bet ir paslaugų prieinamumui didinti, specialistams pritraukti.  

„Didinamos lėšos pedagogams pritraukti, mokytojų padėjėjų pareigybėms steigti, taip pat didinamas finansavimas sveikatos priežiūros specialistų pritraukimui, daugiau lėšų skiriama socialinėms paslaugoms, socialinio būsto plėtrai, planuojama pastatyti naują socialinio būsto namą šiaurinėje miesto dalyje. Taip pat bus atnaujinamos švietimo įstaigos, savivaldybės pavaldumo medicinos įstaigos, planuojamas naujas sporto infrastruktūros objektas – ledo arena“, – sako A. Vaitkus.

Daugiau parkavimo vietų

Kultūros srityje planuojama investuoti į Vasaros koncertų estrados modernizavimą, Kalvystės muziejaus vidaus rekonstrukciją, Žvejų rūmų infrastruktūros sutvarkymą.

Bus parengtas ir miesto žalinimo planas, investuojama į apsauginių želdynų sodinimą, įrengtas naujas parkas pietinėje miesto dalyje palei Šilutės plentą. Taršai kontroliuoti planuojama įrengti daugiau taršos matavimo stotelių.

Didžiulis dėmesys bus skiriamas susisiekimo sistemos tobulinimui ir plėtrai, parkavimo vietų įrengimui. Užsibrėžta didinti eismo pralaidumą įvažiavimuose į miestą – planuojamas Lypkių g. tiesimas, siekiama spartinti Pietinio aplinkkelio įrengimo klausimą.

Didinant eismo pralaidumą mieste, gavus ES finansinę paramą, numatomas išmanių šviesoforų valdymo sistemų diegimas, bus siekiama įsteigti miesto stebėsenos bei eismo valdymo centrą. Taip pat numatomos investicijos į pėsčiųjų ir dviračių takų plėtrą.

INFORMACIJA

Klaipėdos savivaldybė kviečia miestiečius susipažinti su Klaipėdos miesto savivaldybės 2024-2026 metų strateginio veiklos plano projektu. Pastabas galima teikti el. p. indre.buteniene@klaipeda.lt iki gruodžio 23 d. 

Viešas pristatymas seniūnaičiams, bendruomenėms bei visiems besidomintiems klaipėdiečiams vyks gruodžio 21 d., ketvirtadienį, 16 val., miesto tarybos posėdžių salėje (Liepų g. 11, III a.).

2 Comments

  1. Česlovas

    Padarykite mieste po darbo ir savaitgaliais nemokamą parkingą, nes dabartinė tvarka skatina visus po darbo atsipalaiduoti Akropolyje.
    Problema kaip su dviračiu nuo banginio patekti į LEZą?
    O kur viešoje vietoje esant reikalui pasikrauti elektrinį dviratį?

    Reply
  2. Joris

    Perskaičiau strategiją ir iškart vienas punktas įstrigo- neišlaidaukim požeminių perėjų sutvarkymui, tuo labiau Vingio rajone. Kažkiek esu netoliese gyvenęs, o ir šiaip niekada nesu ja naudojęsis, kaip absoliuti pėsčiųjų dalis. Ten eismas ne toks jau intensyvus, visi kerta gatvę perėjose. Tikrai bereikalingos išlaidos. Užversti ar užkonservuoti uždarant, ir tiek. Va Senamiesčio ir Naujamiesčio fasadų atnaujinimas Klaipėdai verkiant reikalingas. Ir BŪTINAI numatant jų apšvietimą- nereikės vėl darkyti fasadų jį įrengiant. Kaip ir senamiesčio dangų atnaujinimas, kai kur, kaip šalia būsimo Jono bažnyčios, naujai įrengimas. Detalė, bet Vilniuje jau suprasta, kad atnaujinant šaligatvius, kelio bortai granitiniai- jie kažkiek brangesni, bet tikrai ilgaamžiai, už metų kitų nebus „apkramtyti”, nubyrėję, keistini. Dabar prie Muzikinio teatro atnaujinama granitinė danga, bortus cementinius paliekant. Nedarykime tokios klaidos. Labai jau pasiilgo miestas pokyčių, tikėkim, strategija tik popieriuje neliks.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Kirs 16 geros būklės medžių

Nepaisydamas savivaldybės Tarybos sprendimo meras Arvydas Vaitkus Klaipėdos miesto želdynų ir želdinių apsaugos, priežiūros ir tvarkymo komisijos pirmininku paskyrė ne ...
2024-05-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Savivaldybė slepia savo „herojų”

Per mėnesį – du radikaliai skirtingi atsakymai į tą patį klausimą. Tokią biurokratinę ekvilibristiką pademonstravo Klaipėdos savivaldybė, bandydama pasiaiškinti dėl ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

Miestas

Meras patvirtino Savivaldybės administracijos ataskaitą

Uostamiesčio savivaldybės meras Arvydas Vaitkus balandžio 29 d. patvirtino Klaipėdos miesto savivaldybės administracija 2023 metų ataskaitą: metinę veiklos ataskaitą, metinių ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This