Savivaldybė planuoja darželių plėtrą

Švietimas

Klaipėdos valdžia ieško sprendimų, kaip padidinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo vietų skaičių mieste, ypač ten, kur jų labiausiai trūksta – arčiau miesto centro esančiose teritorijose, rašoma išplatintame pranešime spaudai.

Būtent čia įsikūrusiose vaikų priežiūros ir ugdymo įstaigose labiausiai trūksta  vietų mažiesiems klaipėdiečiams. Nors šiais metais buvo atvertas lopšelis-darželis „Svirpliukas“, kuriame po rekonstrukcijos atsirado beveik šimtas papildomų ugdymo vietų, jų neužtenka patenkinti poreikį visų, norinčiųjų leisti vaikus į savivaldybės pavaldumo darželius. Uostamiestyje plečiantis esamiems ir kuriantis naujiems gyvenamųjų namų mikrorajonams, vaikų ugdymo vietų poreikis dar labiau augs. Įvertindama tai, uostamiesčio mero Arvydo Vaitkaus vadovaujama savivaldybės specialistų darbo grupė išnagrinėjo darželių plėtros centrinėje – šiaurinėje miesto dalyje galimybes.

Atlikus analizę nustatyta, kad papildomos ikimokyklinio ugdymo vietos yra labiausiai reikalingos Tauralaukio, Luizės, Sendvario ir Centro gyvenamuosiuose kvartaluose. Pranešime teigiama, kad 2024-2026 m. planuojama ugdymo paslaugų plėtra Tauralaukyje. Rekonstravus vieną iš dabartinės Tauralaukio progimnazijos  (Klaipėdos g. 31)  pastatų į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigą, atsirastų 130 papildomų vietų mažųjų klaipėdiečių ugdymui. Preliminari projekto vertė – 8,3 mln. Eur. Taip pat svarstoma galimybė po to, kai progimnazijos mokinių ugdymas bus perkeltas į Senvagės gatvėje baigiamą statyti naują mokyklą, rekonstruoti antrąjį Tauralaukio progimnazijos pastatą ir jame įkurti papildomas ikimokyklinio ugdymo vietas. Projektinius sprendinius tikimasi parengti per 2024 m.

Miesto centrinėje dalyje ugdymo paslaugų prieinamumą didinti numatyta, iš ES lėšų modernizuojant lopšelio-darželio „Traukinukas“ skyriaus „Boružėlė“ pastatą (Danės g. 29). Tikimasi įrengti ne mažiau kaip 80 papildomų ugdymo vietų. Planuojama projekto vertė – apie 6 mln. Eur.

Švietimo paslaugų plėtrą Klaipėdos mieste savivaldybė planuoja vykdyti ir pasitelkusi modulinius priestatus. Numatyta juos pastatyti prie lopšelio-darželio „Atžalynas“ (Panevėžio g. 3) bei prie lopšelio-darželio „Šaltinėlis“ (Bangų g. 14). Prie kiekvieno darželio atsirastų apie 60 papildomų vietų. Skaičiuojama, kad preliminariai du moduliniai priestatai kainuotų per 1 mln. Eur.

Miestas taip pat svarsto galimybę statyti darželį Paupių gyvenamajame kvartale, adresu Jaunystės g. 32. Projektinius jo sprendinius numatyta rengti 2025 m., tuomet ir paaiškėtų pastato dydis, kaina ir kt.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Švietimas

„Boružėlės” prakeiksmas: atsisakius vieno rangovo, kiti darbų nesiima

Šiais metais Klaipėdos savivaldybei jau net du kartus teko viešai paskelbti karčią žinią: nė vienas projektuotojas neatsiliepė į kvietimą dalyvauti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This