„Limarko Grupės“ dovana Klaipėdos universitetui – akademinio miestelio investicinis projektas

Švietimas

„Limarko“, šiemet švenčianti veiklos 30-metį, jubiliejinę sukaktį įprasmins labdaringu veiksmu. Kompanija finansuos Klaipėdos universiteto (KU) valdomos teritorijos išvystymo investicinio projekto parengimą.

Tai numatantį Ketinimų protokolą pasirašė „Limarko laivininkystės kompanijos“ generalinis direktorius Vytautas Lygnugaris ir KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas. Dokumento, kuris vadinamas reikšmingu ne tik KU, bet ir viso miesto plėtrai,  pasirašyme dalyvavo Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus.

Iniciatyva rengti KU akademinio miestelio investicinį planą gimė KU ateities paramos fonde. „Limarko Grupės“ įmonė, viena iš šio Fondo steigėjų, išreiškė norą padovanoti Universitetui 30 tūkst. vertės dovaną, kuri turėtų išliekamąją vertę bei kurtų ateities perspektyvą.

KU panaudos teise valdo beveik 23 ha žemės sklypą Herkaus Manto g. 84. Daugiau nei prieš dešimtmetį šiai teritorijai buvo parengtas detalusis planas. Pagal jo sprendinius KU miestelyje iškilo Jūros tyrimų institutas, KU verslo inkubatorius, netrukus bus pradėtos jau antrojo bendrabučio statybos. Investicinio plano poreikį padiktavo šiame dokumente numatytos, bet nedetalizuotos KU miestelio galimo užstatymo perspektyvos. Profesionaliai parengta studija turėtų pateikti atsakymus į klausimus, kokie galimi KU akademinio miestelio plėtros scenarijai būtų maksimaliai efektyvūs ir teiktų naudą ne tik Universiteto, bet ir viso miesto bendruomenei.

Pasak KU ateities paramos fondo vadovo Vytauto Adomaičio, drauge su šią studiją Universitetui dovanojančia „Limarko Grupe“ aptarta, jog dokumentas bus parengtas iki ateinančių metų gegužės. Prie jo rengimo pakviesti prisidėti ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos atsakingi pareigūnai, taip užsitikrinant, jog plane bus atspindėtas miesto interesas, dokumentas derės su esama Klaipėdos ateities vizija.  

KU rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas dėkojo mecenatams už parodytą iniciatyvą prisidėti prie KU akademinio miestelio perspektyvos kūrimo. „Mums svarbu, kad ši erdvė būtų patraukli ne tik būsimiems studentams iš Klaipėdos ir iš Vakarų Lietuvos. Norime, kad čia atvyktų studijuoti žmonės iš visos Lietuvos ir būtent mūsų mieste sėkmingai realizuotų save, čia kurtų karjerą. Tai, kad prie šių planų rengimo prisideda verslas ir miesto Savivaldybė, rodo bendrą matymą ir gebėjimą dirbti drauge miesto labui“,– po dokumento pasirašymo sakė KU vadovas.

„Limarko Grupės“ vadovas Vytautas Lygnugaris teigė, jog pažymėti įmonės sukaktis darant prasmingus darbus jau tapo kompanijos braižu ir gražia tradicija. „Švęsdami 25–metį Klaipėdos „Medeinės“ mokyklai padovanojome lauko muzikos instrumentus, skirtus vaikams su negalia. Šiuo metu daug bendraujame su Universitetu ir matome poreikį prisidėti prie jo plėtros. Kas daugiau, jei ne mes visi? Aš, kaip klaipėdietis, džiaugiuosi, kad priimate tokią mūsų dovaną“,– pabrėžė iniciatyvos autorius.

Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus pozityviai įvertino Ketinimų protokolą pasirašiusių šalių ketinimus. Jis užtikrino Savivaldybės specialistų pagalbą rengiant studiją. „Savivaldybės specialistai tikrai talkins ir padės įgyvendinant tiek Universiteto, tiek miesto bendruomenėms svarbų projektą. Bendradarbiauti svarbu tam, kad nepadarytume klaidų, dėl kurių būtų prarastas ir laikas, ir pinigai“,– sakė Klaipėdos vadovas.

1 Comment

  1. manau

    kad KU miestelio detaliajame plane užstatymo perspektyvos netgi labai detalizuotos ir jokia studija negali pakeisti detaliojo plano sprendinių – tik naujas detalus. Geriau skirkite lėšas per KU miestelį einančios orinės elektros linijos sukabeliavimui, nes šiame 40 m pločio ruože ne tik kad jokia statyba, bet ir automobilių parkavimas negalimas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Švietimas

Pradeda veikti universiteto STEAM centras

Klaipėdos universitete (KU) oficialiai atidarytas metodinis STEAM centras. Tai pirmasis iš trijų Lietuvoje numatytų sukurti metodinių centrų. Jo komanda veiklą ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Iš Žardės tvenkinio dingusią salą žada grąžinti atgal

„Ši sala, atkeliavusi į Žardės parko tvenkinį, tegul bus Klaipėdos universiteto dovana miestui artėjančio gimtadienio proga. Mums, kaip mokslo įstaigai, ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This