2023-ieji: kuo giriasi Klaipėdos meras? (20)

Politika
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-12-29

2023-ieji buvo intensyvaus darbo ir ryžtingų sprendimų metai, Klaipėdos savivaldybės išplatintame pranešime tvirtina meras Arvydas Vaitkus. Anot jo, metai buvo nelengvi, „tačiau nuoširdžiai paskirti klaipėdiečiams ir Klaipėdos miestui“.

Meras tikina, kad „nuosekli savivaldybės vykdomų darbų ir suplanuotų projektų peržiūra jau duoda rezultatų ir brėžia ateities kryptį“.

Arvydas Vaitkus. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atėjome dirbti tam, kad Klaipėda būtų gyvybingas miestas – geidžiamas investuotojų, viliojantis kaip gyvenimo ir darbo kryptis, mėgstamas turistų, mylimas gyventojų ir ypač jaunimo. Užbaigėme jau įsibėgėjusius projektus ir vykdome naujus – sutvarkytos senamiesčio gatvės, kurias prieš pat vasaros sezoną radome išraustas, baigtas Malūno parko sutvarkymas, Sakurų parko įrengimas, finišavo Skulptūrų parko rekonstrukcija. Šiuo metu vyksta didžiojo Pilies bokšto atkūrimas, bendradarbiaujame su Kultūros ministerija siekiant atgaivinti centrinio pašto kompleksą – tikiu, kad netolimoje ateityje tai bus nauji objektai, keisiantys miesto turistinį veidą“ – cituojamas A. Vaitkus.

Toliau vardijant darbus minimas finansavimo mechanizmas, kuris esą atveria kelią į savivaldybės pagalbą pretenduoti visų senamiesčio pastatų savininkams, numatantiems tvarkyti savo pastatų fasadus.

„Užbaigta Baltijos prospekto estakados statyba ir atidarytas eismas, užbaigta Klemiškės gatvės rekonstrukcija, daug dėmesio skirta siekiant sumažinti spūstis gatvėse – perreguliuoti šviesoforų ciklai, atlikta analizė ir inicijuotas procesas dėl žalių rodyklių grąžinimo, planuojamas išmanių sistemų diegimas. Keitėsi ir daugiabučių kiemai. Iki 2027 pabaigos užsibrėžta klaipėdiečiams užtikrinti 10 tūkst. automobilių parkavimo vietų. 2023 metais pradėti nauji projektai Kauno gatvės gyvenamajame mikrorajone, baigti projektai Statybininkų prospekte, atlikta 70 procentų darbų Sportininkų mikrorajone, naujos vietos įrengtos sutvarkius įvažiuojamuosius kelius į Taikos pr. 101 ir 109, pradėti pilotiniai projektai parkavimo vietas įrengiant paprastesnėmis priemonėmis – ažūrinėmis trinkelėmis. Permainas pajuto ir švietimo bendruomenė – investuota tiek į infrastruktūros atnaujinimą, tiek į ugdymo kokybės užtikrinimą. Švietimo įstaigose vyko atnaujinimo darbai, baigta lopšelio-darželio „Svirpliukas“ rekonstrukcija, čia atsirado beveik 100 naujų vietų vaikams, įsteigta beveik 100 naujų mokytojo padėjėjo etatų, siekiant pritraukti ir išlaikyti mokytojus, skiriama parama pedagoginėms studijoms, kompensuojamos kelionės į darbą išlaidos, skirtas finansavimas kanceliarinėms priemonėms“, – rašoma pranešime.

„Didžiausia motyvacija mūsų komandai – grįžtamasis ryšys iš švietimo bendruomenės, sulaukiame atsiliepimų, kad tiek dėmesio, kiek yra dabar, nebuvo 10 metų“, – tikina A. Vaitkus.

Jis taip pat tvirtina, kad rado bendrą kalbą tarp visų 35 gydymo įstaigų ir Klaipėda pirmoji tarp didmiesčių sukūrė sveikatos centrą, kuris esą  padidins paslaugų prieinamumą, sudarys sąlygas ES finansavimui gauti.

„Taip pat vykdėme parengiamuosius darbus siekdami atnaujinti Klaipėdos miesto polikliniką – sutvarkius pastatą ir racionaliai išnaudojus erdves čia galima sukurti stiprią, daug reikalingų paslaugų po vienu stogu talpinančią gydymo įstaigą. Socialinėje srityje padidintas finansavimas paslaugoms, skirtoms žmonėms su negalia, išaugo socialinių paslaugų prieinamumas – daugiau žmonių sulaukė pagalbos į namus, socialinės globos“, – apie šių metų naujoves kalba meras.

Anot pranešimo, Klaipėdos miesto savivaldybė pirmoji Lietuvoje kartu su Klaipėdos rajonu parengė ir miesto taryboje patvirtino Tvarios plėtros strategiją, kurios pagrindu esą bus galima gauti Europos Sąjungos finansavimą svarbiems projektams įgyvendinti.

Žymos: |

Komentarai (20):

Atsakymų į “2023-ieji: kuo giriasi Klaipėdos meras?”: 20

  1. gyventojas parašė:

    Kolkas naujo mero darbu beveik apvalus nulis, bet tik metus dirba, tai tikekimes, kad kitamet pasipils ir paties darbai…

  2. Erlandas parašė:

    Gėda girtis svetimais darbais, savo nieko nepadarė. Viskas kas išvardinta yra ne mero nuopelnas. Kiesta, kad nesupranta, kad kiti supranta.
    Karalius nuogas.

  3. Pipiras Macnas parašė:

    Nematau nieko blogo, jei valdžios žmogus truputį pasipiarina. Juk dauguma norėtų tik pasikandžioti, o ne pagirti žmogų, jei yra už ką. Beje, kol padarys tą 10000 stovėjimo vietų, praeis ne vieneri metai, užtat kelis šimtus „padaryti” galima momentaliai ir nieko nedarant – liepti pakelti VISŲ prekybcentrių aikštelių užtvarus ir padaryti jas nemokamas. Tiktai bijau, kad tokiam darbui tiek mero, tiek jo komandos kinkos per skystos.

  4. Grinčas parašė:

    Girtis praėjusios valdžios darbais yra žema ir niekinga.
    Viadukas, skulptūrų parkas, Sakurų parkas – tai praėjusios valdžios darbai. Memelio miestas – taip pat privataus kapitalo ir praėjusios valdžios bendro darbo rezultatas. Šviesoforus sureguliavo? Tai gi ne meras juos reguliuoja, o aptarnaujanti įmonė. Parengė tvarios plėtros strategiją?? Tai ji irgi buvo parengta – Mėlynasis proveržis vadinosi.
    Meras vienintelį darbą padarė, tai nusisamdė internetinių piarščikų ir komentatorių gaują.
    Ir visa tai ką sako tėra pigi propaganda, kuri bliūkšta sulig kiekvienu mero komentaru.

  5. Klaipėda kultūriškai nepatraukli parašė:

    Ką nuveikė kultūros, meno srityje? Juk miestas gyvas, patrauklus jaunimui, mielas pagyvenusiems žmonėms, turistams tik savo kultūra. Pasaulio miestai garsūs ne dėl sujungtų sveikatos centrų, ne dėl užbaigtos tiesti gatvės ir pan., o savo kultūrine aura, meniniu gyvenimu.

  6. Paslaptis parašė:

    Baikit varyti ant mero jūs patys esate tinginiai nieko nedarome dėl Klaipėdos jums tik lot ir lot esate sunys

  7. Jonas parašė:

    Labiau matosi stačiakampiams daugiabučiams atiduotos prestižinės miesto erdvės (Bastionų namų chruščiofkės), nors idėja sutvarkyti senamiesčio fasadus – sveikintina. Norėtųsi girdėti ir apie aplinkosaugines iniciatyvas (pvz. čiurlių perimviečių išsaugojimą daugiabučius renovuojant), įveiklinimą Kruizinio laivų terminalo krantinės, kur tiesiog pobaisė krepšinio aikštelė arba idėjos atiduoti Tiltų gatvės pėstiesiems ir kavinėms įgyvendinimą (nereikėtų nė Biržos tilto remontuoti).

  8. Indrė parašė:

    „Atėjome dirbti tam, kad Klaipėdos miestą mylėtų gyventojai ir ypač jaunimas, todėl Klaipėdos futbolo mokyklos jaunimui treniruočių kainą pakėlėme dvigubai. ”
    Kai vadovavimo talentas lygus nuliui, tai problemos sprendžiamos sugrūdant rankas iki alkūnių į vaikų pinigines.

  9. Klaipėdietė tik kita parašė:

    Valio Merui už kiškilmingas anų valdžios darbų užbaigtuves,valio Merui ,kad nori pritraukti į miestą jaunus žmones(seni ir be Mero pagalbos išeis)Bet Meras giriasi ir nebūtais dalykais,t.y.kad Klaipėda vienintelė įkūrusi sveikatos centrą tiksliau surinkusi parašus dėl vuenokio ar kitokio dalyvavimo to stebuklo veikloje iš 38 įstaigų.Tikėkim kad iki tų pranašingų 2028 tą miesto polikliniką kažkiek aptampys ,jei į valdžią neatęeis tokie pat revizoriai ir stabdžiai.Būtų gerai jei nors vadovą tam centro koordinatoriui susirastų.Tik kažin kokia tikimybė ambulatorinės sveikatis priežiūros sistemos optimizavimu,jei Meras vadovausis visažinės vicemerės Raugelės ar kaimyno V.Žalimo patarimais.Girtis reikia savais darbais!

  10. Klaipėdietė parašė:

    Pagarba miesto merui A. Vaitkui, sėkmės, tvirtybės ir geros sveikatos Jūsų darbuose , tvarkant ir gražinant mūsų Klaipėdą.

  11. Galvoju, kad... parašė:

    Galvoju, kad meras trupučiuką pasigyrė, visi išvardinti darbai jau buvo pradėti ir bebaiginėjami iš anksčiau. O meras tik juosteles perkitpo. Tai ko prisiimti svetimus nuopelnus?

  12. Amsius parašė:

    Tarp kitų neatliktų darbų ir apsivogusio smagurio ispasolvoninimas iš Kl Energijos, nebent smaguris turi kokį kompromata ant Mero ir tas bijo šūdą užkliūti

  13. T parašė:

    Nemanau kad tai pasiekimai,eilinio diletanto pasvaikčiojimai.

  14. Viva parašė:

    Ir kuo čia giriamasi? Gaudyklė išliko, tiltas dreba, gstvės murzinos. O jau kad “pasipuošė” šventėms perdegusiaus papuošimais – tai verkt norisi po Kauno ir Vilniaus. O topas -LENGVATŲ transportui atėmimas iš Ukrainiečių! “Valio” bestuburei tarybsi

  15. Klaipėdietis parašė:

    Šaunuolis meras. Linkiu jam stiprybės ir nemažėjančio ryžto, įgyvendinant numatomus darbus ir tikintis, kad mero komanda bus labai aktyvi mero pagalbininkė ir šių objektų įgyvendinimo vykdytoja.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teritorijai, kur regimi ir nauji savivaldybės rūmai - architektūros konkursas

„Šiais metais numatytas ir architektūrinis konkursas, – pasakojo bendrovės „Klaipėdos energija” generalinis direktorius Rolandas Baltuonis apie įmonei priklausančių teritorijų Dangės gatvėje, ...
2024-05-15
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

„Viesulo“ vadovui - kontrolierių kirčiai

Nors Klaipėdos savivaldybės meras Arvydas Vaitkus neseniai „Viesulo” sporto centro vadovo Vaclovo Gedvilo darbą įvertino gerai, Kontrolės komitetas antradienį rekomendavo ...
2024-05-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Kolektyvas nepadėjo: Slaugos ligoninei vadovaus Aušra Nikolajevienė  

Nors Klaipėdos medicininės slaugos ligoninės kolektyvas dar balandžio pradžioje raštu kreipėsi į Klaipėdos miesto tarybą bei merą, prašydami jų įstaigos ...
2024-05-15
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This