Prokuratūra: buvusiai Tauragės rajono vicemerei neteisėtai buvo išmokėta beveik 20 tūkst. eurų

Konsultacijos

Penktadienį Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorė kreipėsi į teismą su civiliniu ieškiniu dėl 19,6 tūkst. eurų, kaip nepagrįstai išmokėtų buvusiai vicemerei Virginijai Eičienei grąžinimo į Tauragės rajono savivaldybės biudžetą.

Atlikto tyrimo duomenimis, V. Eičienė 2019-2023 m. dirbo vicemerės pareigose ir gaudavo su šiomis pareigomis susijusių išlaidų kompensavimą iš savivaldybės biudžeto.

Pasak prokuratūros pranešimo, buvusi vicemerė teikė savo išlaidų, susijusių su jos, kaip tarybos narės veikla, ataskaitas ir kuro įsigijimo dokumentus. Iš jų matyti, kad tam tikrais laikotarpiais degalai buvo perkami kasdien, kas antrą dieną ar net du kartus per dieną, vicemerei išvykus į komandiruotes bei karantino laikotarpiu (nuo 2020 m. lapkričio mėn. iki 2021 m. balandžio mėn.), kai tarybos ir komitetų posėdžiai vyko nuotoliniu būdu ir kontaktinis bendravimas buvo apribotas. Taip pat iš šių duomenų matyti, kad tam tikrais atvejais įsigytų degalų kiekis buvo gerokai didesnis nei lengvojo automobilio kuro bako talpa.

„Tyrimo metu nustatyti šie bei kiti duomenys leidžia daryti pagrįstą išvadą, kad remdamasi tokiais dokumentais Tauragės rajono savivaldybė minėtas kompensacijas Virginijai Eičienei išmokėjo nepagrįstai, todėl prokuratūra siekia visą išmokėtą sumą grąžinti į savivaldybės biudžetą”, – rašoma prokuratūros pranešime.

INFORMACIJA

Šiuo metu Lietuvos Respublikos prokuratūra atlieka dar 19 viešojo intereso gynimo prokurorų iniciatyva pradėtų tyrimų dėl galimai neteisėtai išmokėtų lėšų sugrąžinimo į Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Neringos miestų bei Kauno, Jonavos, Lazdijų, Alytaus, Marijampolės, Varėnos, Druskininkų, Ukmergės, Ignalinos, Utenos, Pasvalio Tauragės, Kretingos, Mažeikių, Radviliškio, Telšių rajonų savivaldybių biudžetus. Prokurorai vertina, ar pinigų sumos tarybos nariui yra išmokėtos teisėtai, o nustatę teisės aktų pažeidimus – kreipiasi su ieškiniu dėl konkrečios sumos grąžinimo į biudžetą civilinio proceso tvarka. Teismams jau pateikti trys civiliniai ieškiniai dėl neteisėtų išmokų savivaldybėse. Bendra jų suma – beveik 66 tūkst. eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Prokuratūra prašo Ričardą Piniką nuteisti ir dėl smurtavimo bei poveikio liudytojui darymo

Prokuratūra praneša antradienį pateikusi kasacinį skundą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT), prašydama grąžinti apeliacinei instancijai iš naujo nagrinėti iš daugiaaukščio viešbučio ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Du gimnazistai ir studentas kaltinami psichotropinių medžiagų platinimu

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša baigusi ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje du gimnazistai ir vienas studentas kaltinami neteisėtu ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Narkotikus nepilnamečiams platino Palangoje

Klaipėdos kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dar 2023 m. gegužės mėn. ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This