Naujųjų išvakarėse – Kalėdinių giesmių festivalis

Kultūra

Gruodžio 30 d., šeštadienį, Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“ kartu su Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčia organizuoja tradicinį Vakarų Lietuvos krašto bažnytinių chorų Kalėdinių giesmių festivalį.

Rietavo šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios choras „Ad Lucem”.

Jau šešiolika metų į Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės šventovę džiaugsmingų Šventų Kalėdų švęsti suvažiuoja chorai ne tik iš Vakarų Lietuvos regiono, o ir iš visos Lietuvos. Pirmasis Kalėdinių giesmių festivalis Klaipėdoje įvyko 2007 metais. Šio festivalio iniciatorė ir įkūrėja yra Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“, kuri kartu su Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčia iki šiol rengia jį.

Festivalis tapo gražia tradicija, vienijančia bažnytinius chorus, kurie yra neatsiejama ir bažnytinės liturgijos, ir chorinio meno dalis.

Festivalyje dalyvaujantys chorai atliks individualią programą, dalyvaus šv. Mišiose bei visi kartu atliks bendrą festivalio programą.

Kalėdinių giesmių festivalio koncertas vyks gruodžio 30 d., šeštadienį, Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje (Rumpiškės g. 6) . Pradžia 16 val.

Jame dalyvaus 9 kolektyvai: Barstyčių Šv. apaštalų Simono ir Judo Tado bažnyčios choras, vadovė ir vargonininkė Birutė Gedminaitė, Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios Sumos choras, choro vadovas ir vargonininkas Petras Katauskis, Kalvarijos asociacijos „Skambėjimas“ choras „Sonantem“, choro vadovė Ausma Sakalauskaitė, Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos mišrus choras „In Vivo Dei“, choro vadovas ir vargonininkas Ramūnas Baranauskas, Klaipėdos universiteto mišrus choras „Pajūrio aidos“, choro meno vadovas doc. Algirdas Šumskis, koncertmeisterė Justė Šilaitė, vokalo pedagogė prof. Valentina Vadoklienė, Plungės Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios sumos choras, choro vadovė ir vargonininkė Irena Bakanauskienė, Rietavo Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios choras „Ad Lucem“, choro vadovė ir vargonininkė Justina Mikniuvienė, Skuodo Švč. Trejybės parapijos choras „Avanti“, choro vadovė ir vargonininkė Živilė Mackevičiūtė, Šilutės kultūros ir pramogų centro sakralinės muzikos mišrus choras „Laudamus“, choro vadovė Irena Šemeklienė.

Festivalis užsibaigs šv. Mišiomis, kurios prasidės 18 val. Mišiose giedos festivalio dalyvių jungtinis choras.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Pirmoji balandžio dekada - šilčiausia per visą stebėjimų istoriją

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, balandžio pirmasis dešimtadienis buvo rekordiškai šiltas. Dekados vidutinė oro temperatūra Lietuvoje buvo 10,4 °C (teigiama 5,6° ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Per parą - vos 15 susirgusiųjų COVID-19

Trečiadienį Lietuvoje buvo patvirtinta 15 naujų susirgimų COVID-19, iš kurių du žmonės užsikrėtė antrą kartą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Palanga kopia link blogiausius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinta vos 13 naujų susirgimų koronavirusine infekcija: du žmonės užsikrėtė antrą kartą, vienas – trečią, skelbia Valstybės duomenų ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This