Didėja mėgėjų žvejybos leidimų kainos

ELTA

Jadvyga Bieliavska (ELTA)
2024-01-01

Komentarų: 0

Nuo naujųjų metų dvigubai didėja mėgėjų žvejybos leidimų kainos.

Sausio 1 d. įsigaliojus Seimo priimtoms Mėgėjų žvejybos įstatymo pataisoms, už mėgėjų žvejybos leidimą žvejoti valstybiniuose žuvininkystės vandens telkiniuose, kuriuose neorganizuota limituota žvejyba, bus mokama: dviem paroms – 3 eurai; mėnesiui – 10 eurų; metams – 30 eurų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Už mėgėjų žvejybos leidimą žvejoti paleidžiant žuvis valstybiniuose žuvininkystės vandens telkiniuose, kuriuose neorganizuota limituota žvejyba, bus mokama mėnesiui – 10 eurų; metams – 25 eurai.

Už mėgėjų žvejybos leidimą žvejoti valstybiniame žuvininkystės vandens telkinyje, į kurį neišduotas leidimas naudoti žvejybos plotą ir kuriame organizuota limituota žvejyba, išskyrus lašišų ir šlakių limituotą žvejybą, bus mokama: parai – 5 eurai; savaitei – 15 eurų; mėnesiui – 30 eurų.

Už vienos paros mėgėjų žvejybos leidimą lašišų ir šlakių limituotai žvejybai bus mokama 15 eurų, jeigu žvejojama paleidžiant visas sugautas lašišas ir šlakius, – 5 eurai.

Mėgėjų žvejybos leidimas žvejoti vieną parą valstybiniame žuvininkystės vandens telkinyje, į kurį išduotas leidimas naudoti žvejybos plotą ir kuriame organizuota limituota žvejyba, kainuos 15 eurų.

Įstatymo pataisos leidžia privatiems žuvininkystės vandens telkinių savininkams nustatyti mėgėjų žvejybos leidimų kainas jiems nuosavybės teise priklausančiuose žuvininkystės vandens telkiniuose.

Žvejoti nemokamai, be mėgėjų žvejybos leidimų, teisę turės asmenys iki 18 metų (iki šiol – iki 16 metų), valstybinio socialinio draudimo pensininkai ir asmenys su negalia, jeigu turi tokią teisę patvirtinantį dokumentą.

Seimo narys socialdemokratas Linas Jonauskas teigia, kad pokyčiai mėgėjų žvejyboje turėtų ne tik prisidėti prie žuvų išteklių gausinimo, bet ir jaunimo užimtumo bei tvaresnės mėgėjiškos žvejybos skatinimo.

„Labai svarbu tai, kad nuo šiol nemokamai žvejoti galės visi iki 18 metų amžiaus. Iki šiol nemokamas mėgėjiškos žvejybos leidimas galiojo tik asmenims iki 16 metų. 16–17 metų paaugliai dažniausiai dar yra išlaikomi tėvų, neturi savo pajamų, daug laiko leidžia su draugais arba namuose prie kompiuterių. Manau, kad nemokama galimybė mėgėjiškai žvejoti iki pat pilnametystės ne tik turėtų teigiamą poveikį paauglių sveikai gyvensenai, bet ir kokybiškam užimtumui. Taip pat pagaliau Lietuvoje galime aktyviau skatinti daugelyje užsienio valstybių propaguojamą tvarios mėgėjiškos žvejybos praktiką, kai žvejams mėgėjams paleidžiantiems sugautas žuvis bus taikomas gerokai mažesnis žvejybos leidimo įkainis. Mėgėjiškos žvejybos leidimas, nesuteikiantis teisės paimti sugautas žuvis, kainuos 10 eurų mėnesiui ir 25 eurų metams“, – komentuodamas įsigaliojusias įstatymo pataisas Eltai sakė Seimo narys Linas Jonauskas.

Iki šiol žvejo mėgėjo bilietas žvejoti valstybiniuose žuvininkystės vandens telkiniuose kainavo 1 euras 40 centų dviem paroms, 5 eurai mėnesiui ir 14 eurų metams.

Mėgėjų žvejybos įstatymo pataisas Seimui pateikusi Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkė Aistė Gedvilienė yra sakiusi, kad mėgėjų žvejybos leidimų kainos nesikeitė jau 11 metų.

Nuo naujųjų metų įsigaliojusias Mėgėjų žvejybos įstatymo pataisas Seimas priėmė pernai lapkričio 21 d.

                                                                                                      Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Meškeriojimo mokesčiai Lietuvoje ir jų skirstymo planai

Panagrinėkime meškeriotojų lūkesčius iki 2012 metų, kuomet buvo paskutinį kartą pabranginti leidimai. Tuomet kaina keitėsi 4,5 karto: nuo 11 Lt ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Brangs leidimai žvejams mėgėjams

Antradienį Seimas priėmė Mėgėjų žvejybos įstatymo pataisas, kuriomis nuo 2024 m. sausio 1 d. didinamos mėgėjų žvejybos leidimų kainos. Populiariausių ...
2023-11-21
Skaityti daugiau

Mums rašo

Pažvelkime į meškeriotojų mokesčius iš arčiau

Numatomas mokesčių už meškeriojimą kėlimas ir iš to kylančios aršios diskusijos bei žiniasklaidos dėmesys paskatino mane pasisakyti apie meškeriojimo sektoriaus ...
2023-11-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This