Projektas „Savas kiemas“ – saugiam jaunimo laisvalaikiui

Mums rašo

Gintarė Klinkovė
2024-01-03

Komentarų: 0

Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro Atviras jaunimo centras 2023-2024 m.  vykdė projektą  ,,Savas kiemas“, kurio tikslas – mažinti jaunimo, leidžiančio laiką gatvėje, socialinę atskirtį, didinti jo galimybes visaverčiai dalyvauti visuomenės gyvenime bei ugdyti pilnavertės asmenybės savimonę.

 Siekiant įgyvendinti efektyvų darbą gatvėje buvo vykdoma Klaipėdos miesto teritorijų apžvalga, kurios metu registruojamos daugiausiai jaunuolių lankomos teritorijos, įvertinamos rizikos bei vėliau šiuo pagrindu buvo formuojamas darbuotojų grafikas reguliariam teritorijų lankymui. Be miesto teritorijų stebėsenos darbuotojai organizavo įvairius nemokamus renginius (pvz. stalo žaidimus, patyriminius žygius ir kt.), grupinius susitikimus bei sportinius žaidimus, tokius kaip: futbolas, krepšinis, tinklinis, mankštos, kurių metu siekta užmegzti pasitikėjimu grįstą draugišką ryšį, įtraukti jaunuolius į saugias veiklas bei suteikti jiems emocinę ir psichologinę paramą.

Norėdami atliepti jaunuolių poreikius ir spręsti iškilusias problemas jaunimo darbuotojai gatvėje vykdė susitikimus su jaunuolių grupėmis, individualias konsultacijas, suteikė informaciją aktualiais klausimais, vykdė diskusijas, edukacinius užsiėmimus, stalo žaidimus ir kt. Šių veiklų metu buvo užmegztas draugiškas kontaktas su jaunuoliais, skatinama jaunuolių socialinė integracija, ugdomi komunikaciniai ir darbo komandoje įgūdžiai.

Viena iš siekiamybių buvo tarpininkauti tarp jaunimo, leidžiančio laiką gatvėje, ir valstybės bei savivaldybių institucijų, įstaigų ir (ar) organizacijų, atstovauti jaunimo, leidžiančio laiką gatvėje, interesus, sprendžiant klausimus, kurie susiję su jo gyvenimo kokybės gerinimu.

Visos šios veiklos projekte yra nemokamos, nes projektą finansuoja Jaunimo reikalų agentūra prie socialinės apsaugos ir darbo ministerijos. Džiaugiamės, kad projektas „Savas kiemas“ pasiteisino ir suteikė galimybę jaunuoliams save realizuoti jų širdžiai artimose veiklose, atrasti naujus potyrius ir sužinoti apie Atviro jaunimo centro teikiamas galimybes bei jomis naudotis. Projektas bus tęsiamas  2024-2025 metais pavadinimu „Savas kiemas 2“, kuriame bus siekiama užsibrėžtų tikslų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This