A. Buzarovas: „Nemanau, kad Rusija tiesiogiai atakuotų Lietuvą”

Veidai

Andrejus Buzarovas – žurnalistas tarptautininkas, tarptautinių santykių ekspertas. Rinkdamas humanitarinę pagalbą Ukrainai, jis važinėja po įvairias Europos šalis, bendrauja su politikais, visuomeninių organizacijų lyderiais, universitetais.

Klaipėdoje jis susitiko su miesto meru bei jo pavaduotojais, Uosto direkcijos vadovu, Klaipėdos universiteto rektoriumi bei Klaipėdos universiteto ligoninės generaliniu direktoriumi. Klaipėdos universitete jis skaitė paskaitas žurnalistikos specialybės studentams.

Jo įsitikinimu, Lietuva ir toliau lieka patikima Ukrainos partnere.

„Lietuvos politikai išlieka sąžiningi, nesistengia prisitaikyti prie konjunktūros, jų požiūris į Ukrainą nekinta nuo karo pradžios, ko nepasakysi apie Lenkiją ar Slovakiją”, – teigė jis.

Žurnalistas džiaugėsi sėkmingu susitikimu su naujuoju Klaipėdos universiteto ligoninės vadovu Audriumi Šimaičiu bei jo pavaduotoju Sauliumi Raugele.

„Mane labai sujaudino, kad universiteto ligoninės vadovas asmeniškai išgyvena dėl įvykių Ukrainoje, pats ne kartą padėjo mano tautiečiams”, – sakė jis, pasidžiaugęs, jog minėtoje ligoninėje dirba nemažai nuo karo pabėgusių ukrainiečių.

Susitikimo su Klaipėdos meru Arvydu Vaitkumi metu žurnalistas aptarė Ukrainos pabėgėlių Klaipėdoje problemas.

A. Buzarovo nuomone, karas Ukrainoje užsitęs, tačiau jis abejoja, ar Rusija išdrįs pulti Lietuvą.

„Nemanau, kad Rusija tiesiogiai atakuotų Lietuvą. Greičiausiai net ir tęsiantis karui su Ukraina Rusija gali imtis įvairių hibridinių akcijų Baltijos šalių ir konkrečiai Lietuvos atžvilgiu. Pavyzdžiui, panaudoti Vagnerio grupuotę pasienyje, kontroliuojamos migracijos bangas, panaudoti dronus, imtis informacinių atakų ir kt. Mano nuomone, yra didelė tikimybė, jog taip gali atsitikti”, – sakė jis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This