Riebiausios buvo Klaipėdos vandentiekininkų Kalėdos*

Spyglys

Spyglys
2024-01-05

Komentarų: 4

AB „Klaipėdos vanduo” prieš Kalėdas nušluostė nosį AB „Klaipėdos energija”, kuri tradiciškai laikoma turtingiausia savivaldybės įmone. Mat vandentiekininkams ir valdininkams apdovanoti buvo nupirkta dovanų kortelių už 71,2 tūkst. eurų. Ir taip parėmė visus Lietuvos akropolius: būtent tas korteles ten galima realizuoti.

Ir tai yra daugiau nei dvigubai nei dovanoms išleido Klaipėdos energetikai – menkus 27,5 tūkstančio eurų.

Energetikus aplenkė net UAB „Klaipėdos paslaugos”, nusipirkusi dovanų kuponų už 35 tūkstančius eurų. Ką bekalbėti apie skurdžių Klaipėdos universitetą, kuris įsigijo dovanų kortelių tik už 65 tūkstančius eurų.

O tokie skrudžai, kaip AB „Klaipėdos nafta”, savo žmonėms nupirko „Geros dovanos” kuponų tik už 6,5 tūkst., Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija – už 8,5 tūkst. eurų. Gėda džiunglėms!

AB „Klaipėdos vanduo” dirba apie 350 žmonių, tad kiekvienam darbuotojui teko dovanų už daugiau nei 200 eurų! Pagarba. 

Gaila tik, kad ne visiems vienodai buvo atseikėta:  dovanų kortelių vertė – nuo 70 iki 200 eurų. Tad jų užteko ir deputatams, ir svarbiausiems valdininkams apdalyti.

Spyglio moralas: nepavydėkit, pavidoooolei! Eikite dirbti santechnikais – jų labai trūksta.

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

 

4 Comments

  1. Marijus

    Taigis dirbo našiai… Vis ruso nrpamiršdami pakeksnot, kad nuotekų surinkimo grotelės užneštos, kad kolektoriai per mažo diametro. Ir visai nesvarbu juk, kad per tuos 30+ „nepriklausomos” Lietuvos metų jau viską n kartų „tobulino”…
    O nuo „tinkamai” atliktų darbų, žinia, visad lieka… Tai ko nepasimalonint?

    Reply
  2. Dov.

    Džiunglių kapitalizmo grimasos?

    Reply
  3. Vartotojas

    Kur tau nebus riebiausios kai žmonės savo lėšomis pastato pilnai tinklus ir dar įveikia aibę biurokratinių klūčių ir už dyką perduoda naudotis tokiai įmonei. Iš savivaldybės klierkų praktiškai pagalba nulinė, greičiausiai abipusiai susitarimai juos tai sieja. Kas skelbiama apie tinklų plėtrą ir pagalba visuomenei tai tik dūmas, bet realybė kita. Taip Lietuvoje vydoma centralizuotų tinklų plėtra.

    Reply
  4. Babūnė

    Na ir kas. Sumokės mokesčių mokėtojai.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Verslas

Pelningiausiai iš savivaldybės įmonių pernai dirbo „Klaipėdos vanduo“

Praėjusiais metais visos savivaldybės įmonės dirbo pelningai. AB „Klaipėdos vanduo“ grynasis ataskaitinių finansinių metų pelnas siekė 5 218 881 eurą. ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Transportas

Klaipėda perka ir senus miesto autobusus

Nors Klaipėdos savivaldybė tarp 2023–2027 metų veiklos prioritetų įrašė, kad netaršių autobusų dalis jos valdomoje UAB „Klaipėdos paslaugos” sudarys 100 ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This