Klaipėdoje – jau per daug maisto parduotuvių? Duris užvėrė „Rimi” Šilutės pl.

Svarbu, Verslas

Nors praėjusiais metais iš penkių šalyje veikiančių didžiųjų prekybos centrų (PC) net 4 atidarė naujas parduotuves uostamiestyje, vieno prekybos tinklo parduotuvė tuoj po naujųjų Klaipėdoje užvėrė duris.

Nors „Rimi” atstovė tikino, jog gyventojai apie planuojamą uždaryti parduotuvę Šilutės pl. 62 buvo informuoti dar gruodžio viduryje, nuolatinė parduotuvės lankytoja Jadvyga tvirtino jokio skelbimo nepastebėjusi. Palmiros Mart nuotr.

Šilutės pl. ir aplinkinių gatvių gyventojai buvo nustebę, praėjusią savaitę negalėdami patekti į įprastą jų gyvenamajame mikrorajone esančią „Rimi” parduotuvę.

„Išvakarėse dar maloniai pabendravau su pažįstama pardavėja, kuri net neužsiminė, jog žada išsikraustyti. Mums ta parduotuvė buvo tapusi sava, visos pardavėjos pažįstamos, labai malonios. Ir staiga – viens du užsidarė. Nebuvo jokio gyventojus įspėjančio skelbimo, viskas įvyko tyliai ir labai netikėtai”, – sakė su „Atvira Klaipėda” susisiekusi ilgametė minėtos parduotuvės lankytoja senjorė Jadvyga.

„Gal jau „Rimi” Klaipėdoje bankrutuoja? – retoriškai klausė moteris.

Su tuo nenori sutikti „Rimi” Ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė.

Pastarosios teigimu, parduotuvių atidarymai, kaip ir uždarymai – natūralus mažmeninės prekybos procesas.

„Vienos sutartys ar įsipareigojimai baigiasi, kiti pradedami. Ne visada pavyksta pratęsti bendradarbiavimo su nuomotojais dėl įvairiausių veiksnių – bendros vizijos apie ateitį, kai kurie objektai nebeatitinka mūsų aukštų kokybės standartų ir panašiai. Tačiau tai nereiškia, kad uždarant parduotuvę darbuotojai netenka darbo, jiems tikrai pasiūlome kitas darbo vietas mūsų tinklo parduotuvėse”, – raštu atsiųstame atsakyme dėstė E. Krasauskienė.

Pasak „Rimi” atstovės, esą pirkėjai apie numatomą uždaryti parduotuvę Klaipėdoje, Šilutės pl. 62, buvo informuojami jau nuo praėjusių metų gruodžio 19 dienos, nors kokiu būdu tai buvo padaryta – nedetalizavo.

„Klaipėdos regionas – vienas iš strateginių regionų plėtrai. Vien praėjusiais metais atidarėme tris parduotuves šiame regione – pirmąją parduotuvę Gargžduose, taip pat Klaipėdos rajone Ketvergiuose, kuris sparčiai besiplečia, ir naują tinklo parduotuvę Minijos gatvėje Klaipėdoje”, – teigiama portalui atsiųstame el. laiške.  

INFORMACIJA

Šiuo metu Lietuvoje veikia 86 mažmeninės prekybos tinklo „Rimi“ parduotuvės bei e. parduotuvė „Rimi.lt“. Bendrovėje dirba beveik 3300 darbuotojų. „Rimi Lietuva“ yra Švedijos mažmenininkui „ICA Gruppen“ priklausančios dukterinės įmonės „Rimi Baltic“ dalis.

13 Comments

  1. Agnija

    Esmė ne tame ,o raijonas neturi parduotuvės su būtiniausiomis prekėmis.Ira senjorų kurie sunkiai vaikšto,ir ta parduotuve buvo šalia,o dabar nėra jokios..O Kituose miesto rajonuose net po tris keturias parduotuvės stovi o čia vienintelė ir tą uždarė…Kažkoks apsurdas

    Reply
  2. Kaimynas iš simonkės

    Ši parduotuvė reikalinga buvo tik aplinkiniams namams 400 metrų nuotolio. Iš kurių žmones ateidavo su tapkutėm nusipirkti ko pritrūksta. Manau jeigu atsidarytų vietoje „Rimi” koks „Čia market” ar taip kokia mini parduotuvė su visom būtiniausiom prekėm ji pelno neštų tiek pat,tik su mažesniais praradimais dėl ploto.
    Na o Jadvygai teks senus kaulus dabar pravėdint ir pakratyt ilgiau kol nueis iki Maksimos kuri toliau 300 metrais.

    Reply
  3. Algirdas

    labai prasta parduotuve buvo, prekes sumaisytos, kad tik apsipystum ne ta paemes. Kabina desru ar zuvu „nauja partija”, o jos jau besibaigencio galiojimo. Zuvies ir mesos skyriai panaikinti seniai. Tik alkoholio skyrius didziausias. Nieko nepraradau, kad uzsidare, nes RIMI tinklas labai brangus, o moketi uz ta pati produkta nei kitur 0.5-1 euru brangiau nebuvo uz ka.

    Reply
  4. Jadvyga

    Nesvarbu, kad nepastebėjau skelbimo apie uždarymą – prašau man atsiskaityti išsamiai!

    Reply
    • Lija

      Reik truputį nuosavas smegenis judinti – didžiausiom raidėm ant lango buvo užrašas, kad nuo sausio nuomojamos patalpos. Kodėl pardavėja turėtų visiems aiškinti, jeigu jos niekas nieko neklausinėja, juk matėsi, kokia ištuštėjusi parduotuvė, dar gruodyje buvo tuščios lentynos

  5. Ikiuks su maksimuku

    Prasta vieta, brangus tinklas.. To ir buvo galima tikėtis. RT trūkumo tkrai nėra.

    Reply
  6. Violeta

    Nedidelė netektis, dėl šios parduotuvės. Labai jau vargana buvo. Po darbo net būtiniausių produktų negaudavai. Aplinkui daug geresnių parduotuvių. Ir tikrai žinojom jau nuo lapkričio mėnesio, kad po naujųjų ji užsidarys.

    Reply
  7. Bu

    Ir man buvo labai reikalinga šita RIMI. Gaila, kad uždarė

    Reply
  8. As

    Reikalinga buvo Rimi. Bet tikiu kad maziau klientu apyvartai..

    Reply
  9. Joris

    Tai šitas pastatas jau keli metai pardavinėjamas buvo (yra) ir tikrai ne RIMI priklauso, tinklas tik patalpas nuomavo. O jos uždarymas ne tokia jau ir netektis miestui- aplink parduotuvių apsčiai.

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Tai ne apie pastatą kalba, apie „Rimi” parduotuvę tik 🙂

    • Joris Palmirai

      Taip, jei pastato savininkas nenori į pastatą investuoti ar dar kokie kiti ateities planai, abipusiu sutarimu tinklo ar pastato savininkai turi galimybę sutarties nebepratęsti. Parduotuvė juk pastate, kaip čia sugebėti atskirti? Vienur užsidaro, kitur atsidaro. Taip visoj Lietuvoj ir ne tik su RIMI, prieš Naujus ar tik ne keliolika Maximų šaly užsidarė, ne mažiau atsidarė- natūralūs procesai.

    • ezys

      >>>Joris. „Kaip atskirti?” lietuviskai – pastatas liko, parduotuve issikrauste 😉

  10. Jonas

    Jau nuo lapkričio vidurio mačiau užrašą, kad užsidarius 12men 31d. Kas čia per straipsnis apie bobulytes nesąmones, kurį nesugeba pakelti galvos…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Iš Gargždų kilęs komikas: visi darbai yra svarbūs

Mantą Grimalį dažnai galima sutikti įvairiuose „stand-up“ komedijos renginiuose, pasiklausyti jo tinklalaidėse ar išvysti kituose nuotaikinguose projektuose. Nors žinomas komikas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

ELTA

Didieji prekybos tinklai mažina „Vičiūnų“ gaminių kiekį lentynose

Didieji Lietuvos prekybos tinklai tikina rimtai žvelgiantys į tai, kad dėl galimo sankcijų pažeidimo „Vičiūnų“ grupei priklausanti įmonė atsidūrė teisėsaugos ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

Verslas

Sekmadienį Klaipėdos regione dirbs tik kelios „Rimi“ parduotuvės

Iš didžiųjų prekybos tinklų paskelbtos informacijos matyti, kad Velykų sekmadienį Klaipėdos regione dirbs tik šešios budinčiomis vadinamos „Rimi“ parduotuvės. Šeštadienį ...
2024-03-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This