Levo Žiriakovo analoginės fotografijos parodoje – kūrėjai

Kultūra

Sausio 17 d., trečiadienį, 17.30 val., Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Baltojoje galerijoje atidaroma vilniečio fotografo Levo Žiriakovo analoginės fotografijos paroda „Kūrėjai“. Ekspozicijoje – Lietuvos ir užsienio menininkų portretai, užfiksuoti 1993–2023 metais.

„Kaip žinia, žmonės yra socialinės būtybės. Jiems yra svarbūs kiti žmonės ir santykiai su jais. Aš nesu išimtis. Man visada buvo įdomios kitos asmenybės, dėl to tiek metų jas ir fotografavau. Kuriantys žmonės nuo pat vaikystės man atrodė ypatingi ir labai įdomūs. Ilgą laiką maniau, kad jie išskirtiniai. Dabar manau, kad kūrėjai tuo pat metu yra ir paprasti, ir gebantys papasakoti kažką naujo apie pasaulį. Man tai labai įdomu”, – sako autorius. 

Jo teigimu, ekspozicijoje rodomi sidabro želatinos atspaudai (tradicinė juodai-balta fotografija). Pradėjus jam fotografuoti, tai buvo prieinamiausia fotografijos forma. Nors dabar panašių rezultatų galima pasiekti skaitmeninėmis technologijomis, autorius sako, jog jam labai svarbu kiekvieną fotografiją atspausti savo rankomis.

Paroda veiks iki vasario 17 d.

INFORMACIJA  

Levas Žiriakovas (g. 1974 m., Vilniuje) Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje 1998 m. apgynė kino ir TV operatoriaus bakalauro diplomą. Vilniaus dailės akademijoje studijavo Fotografijos ir medijos meno katedroje, 2008 m. įgijo Menų magistro kvalifikacinį laipsnį. Fotografuoja nuo 1993 metų. Nuo 1998 m. dalyvauja grupinėse parodose, nuo 2000 m. rengia savo personalines parodas. Gyvena ir dirba Vilniuje. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Konkursą vadovauti Ievos Simonaitytės bibliotekai laimėjo vienintelė buvusi pretendentė

Kultūros ministerija praneša, jog konkursą eiti Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos direktoriaus pareigas laimėjo dabartinė jos vadovė dr. Laura Juchnevič. ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

Kultūra

Kviečia Nacionalinė bibliotekų savaitė

Balandžio 23–29 dienomis Lietuvos bibliotekininkų draugija tradiciškai organizuoja Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę. Tai – svarbiausia metų savaitė visoms šalies bibliotekoms, ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Kultūra

Pirmoji moksleivės fotografijų paroda

Kovo 27 d., trečiadienį, 17.30 val., Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Nišinėje galerijoje atidaroma Angelos Danielos Skaizgirytės paroda „Laiškas ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This