Garsiai nuskambėjusi žmogžudystės byla bus nagrinėjama neviešai

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Klaipėdos apygardos teisme antradienio rytą pradėta nagrinėti byla, kurioje kaltinimai dėl vyro nužudymo ir neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis pareikšti 44-erių nužudytojo sutuoktinei, uostamiesčio verslininkei Ramunei Alijevai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Žmogžudystė buvo įvykdyta dar 2022-ųjų rugpjūčio 31 d. ankstų rytą viename iš I. Kanto gatvės namų esančiame bute. Į įvykio vietą atvykę pareigūnai sulaikė R. Alijevą. Įvykio vietoje patikrinus moters blaivumą, jai buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Visgi teismas neleido moters suimti ilgesniam laikotarpiui – jai buvo paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei dokumentų paėmimas.

Anksčiau skelbta, kad tyrimo metu gautos ekspertų išvados atskleidė, jog į vyrą buvo šauta keturis kartus iš jo paties legaliai namuose laikyto pistoleto. Moteriai pareikšti kaltinimai dėl nužudymo pagal Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 2 dalies 3 punktą bei dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis pagal 253 straipsnio 1 dalį.

Prieš teismo posėdį kaltinamosios advokatas Romualdas Drakšas teigė, jog jo klientė kaltės nepripažįsta ir bus prašoma uždarų teismo posėdžių, nes esą yra daug neviešintinų aplinkybių. Daugiau komentarų jis sakė neduosiąs. Nekalbus buvo ir kaltinimą palaikantis prokuroras Arūnas Saunorius – jis pasidalino Baudžiamojo kodekso straipsniais ir aplinkybe, kad žmogžudystė buvo įvykdyta iš legaliai laikyto ginklo.

„Prašyčiau uždaro posėdžio, nes pateikinėsiu dokumentus, susijusius su asmens psichine sveikata. Tai dokumentai, kurie neturėtų būti visiems žinomi ir informacija, kuri neturėtų būti visiems žinoma“, – dėstė advokatas teismui.

Prokuroras teigė, kad tik išimtinai bylos nagrinėjamos uždaruose posėdžiuose, tad nemato pagrindo tokiam teismo sprendimui. Nukentėjusiomis laikomų nužudytojo motinos ir sesers advokatas Linas Belevičius savo ruožtu siūlė padaryti tik dalį proceso neviešą, kai bus kalbama apie tokius dokumentus. Tokios pačios pozicijos laikėsi ir mažametės dukters prokuroro sprendimu advokatu paskirtas Audrius Saulėnas.

Vyro mama ir sesuo yra pateikusios po 200 tūkst. eurų siekiančius neturtinės žalos ir laidotuvių išlaidas apimančios turtinės žalos ieškinius. Dukros, kuri ir dabar gyvena su mama, advokatas tokių ieškinių nėra pateikęs.

„Surinkta pakankamai duomenų, kodėl Ramunė Alijeva kaltinama tyčiniu nužudymu. Tai mūsų pozicija tokia pati. Įrodymų pakanka. Buvo ne vienas šūvis į įvairias kūno dalis: tiek į kaklą, į sėdmenį. Tyrimas, rekonstrukcija leidžia manyti, kad tai buvo padaryta tyčia“, – žurnalistams komentavo L. Belevičius.

Klaipėdos apygardos teisme bylą nagrinėja kolegija, kurią sudaro teisėjos Dalia Kursevičienė, Edita Lapinskienė ir Daiva Jazbutienė. Po keliolika minučių trukusio pasitarimo kolegija paskelbė, kad sprendimą dėl uždarų posėdžių praneš po pusantros valandos.

„Kas bus, kai aš teiksiu kitus prašymus? Šis buvo vienas iš lengviausių“, – po teismo apsisprendimo daryti gana ilgą pertrauką replikavo kaltinamosios advokatas.

Po pertraukos teismas paskelbė, kad bylos aplinkybės yra glaudžiai susijusius su šeimyniniu gyvenimu ir jų viešinimas gali turėti neigiamos įtakos mažametei dukrai, tad ji toliau bus nagrinėjama uždaruose posėdžiuose. Visuomenė jau galės sužinoti tik rezoliucinę nuosprendžio dalį.

5 Comments

  1. Taigi

    Ji neprisipažysta,lengvas girtumas ne prie ko,teks paleisti.

    Reply
  2. Česlovas

    Prie ruso iki teismo sėdėdavo kaliūzėj

    Reply
  3. Zekas

    Zonoje rurins kacapka.

    Reply
    • agentas

      Vardas Ramunė ir vyro pavardė nusako tą tautybę? Juolab pavardė nerusiška. Kvailys kaip reta.

  4. Rms

    Nušovė žmogų, ir vaikšto laisvėje. Idomu. O kodėl tada smurtautojus, kurie kumsčiais apkolioja, uždaro?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Nėra duomenų, kad Klaipėdoje trispalves išniekinęs asmuo buvo užverbuotas

Tyrimą dėl Lietuvos vėliavų išniekinimo uostamiestyje kontroliuojantis prokuroras Arūnas Saunorius teigia neturintis duomenų, kad įtarimų sulaukęs asmuo būtų užverbuotas Rusijos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

ELTA

Aukščiausiasis Teismas atvertė „MG Baltic“ politinės korupcijos bylą

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) trečiadienį pradėjo nagrinėti kasacinius skundus vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje. LAT pradėjus posėdį, vienas iš ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Kūdikį pro langą išmetęs tėvas - nepakaltinamas

Praėjusių metų lapkritį uostamiestį sukrėtusio įvykio atomazga, kai mirė pro pirmo aukšto langą tėvo išmestas 5 mėnesių kūdikis, artėja prie ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This