Pagerbti originaliausių eglučių kūrėjai (3)

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu
Avatar photoMartynas Vainorius
2024-01-10

Trečiadienio vidurdienį Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje apdovanoti geriausiais pripažinti jau dešimtą kartą čia įkurdinto eglučių kiemelio dalyviai, sukūrę originalias žaliaskares.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šįkart kiemelyje buvo pastatytos 44 eglutės, 13 iš jų autoriai prie šios iniciatyvos prisijungė pirmą kartą. Originalios eglutės buvo puošiamos austrėmis, guminiais batais, džinsais ir t.t.

„Nėra ribų kūrybiškumui“, – konstatavo bibliotekos atstovai.

Įstaigos direktorė Laura Juchnevič savo ruožtu dėkojo prisijungusiesiems prie šios iniciatyvos už tai, kad jie kuria bendruomenę, puošia miestą, puoselėja tvarias idėjas ir dalinasi jomis su kitais. Pasak bibliotekos vadovės, įstaigos kiemelis buvo tikriausiai fotogeniškiausia miesto šventinė instaliacijas – čia nuo ryto iki vakaro ateidavo žmonės su šeimomis ar draugais pasifotografuoti. L. Juchenič džiaugėsi ir kiemelyje įkurdintu pasakų kupolu, sulaukusiu lankytojų iš miesto darželių.

Už originaliausias eglutes buvo galima balsuoti bibliotekos registratūroje arba interneto svetainėje www.egluciukiemelis.lt. Internetu buvo sulaukta 9441 balso, registratūroje – 471. Eglutes vertino ir komisija, skyrusi balus už estetiką, tvarumą, patvarumą lauko sąlygoms.

3 vieta (2128 balsai) atiteko „Draugų eglutei“.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Antrą vietą užėmusi Paupių bendruomenės eglutė sulaukė 2278 balsų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

O už simpatijų konkursą šiemet laimėjusią Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro eglutę buvo balsuota 2445 kartus.

Šiemet buvo įsteigti ir du specialūs prizai. Švietimo įstaigų kategorijoje jis atiteko Klaipėdos Medeinės mokykla, o tarp naujokų taip buvo pagerbta „Klaipėdos mediena“.

Žymos: | | | | | |

Komentarai (3):

Atsakymai į “Pagerbti originaliausių eglučių kūrėjai”: 3

  1. Smagu parašė:

    Labai graži tradicija. Smagu kalėdiniais vakarais pasidžiaugti šia bibliotekos kiemelio erdve ir pasidžiaugti, kokie žmonės išradingi. Tikimės pratęsimo ir kitais metais. Šaunuoliai visi dalyviai.

  2. Dokininkas parašė:

    Žodis originalus nelaipsniuojamas!

  3. Gero vėjo parašė:

    ooo, linkėjimai Ilonai nuo didžiausių jos gerbėjų iš Tauralaukio! Tokie žmonės yra Miesto Perlai. Jos pagalba sodinti augalai Auga.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Karšto vandens ir gyvatuko kaina nesikeis

Uostamiesčiui ir Gargždams centralizuotą šilumą tiekiančios bendrovės „Klaipėdos energija“ valdyba liepai nustatė tokį pat jos tarifą, kaip ir galiojantį birželį ...
2024-06-29
Skaityti daugiau

Švietimas

Startavo pojūčių stovykla „Gamtos vaikai“

Ketvirtadienį Klaipėdos „Medeinės“ mokykloje startavo kasmetinė dienos vaikų vasaros poilsio stovykla „Gamtos vaikai“, skirta pradinių klasių mokiniams. Organizatorių nuotr. Pasak ...
2024-06-13
Skaityti daugiau

Mums rašo

„Medeinės“ mokykloje - „Sėkmės diena“

Klaipėdos „Medeinės“ mokykloje gegužės 31 d. buvo švenčiama „Sėkmės diena“. Esant gražiam orui šventė vyko lauko amfiteatre. Jame susirinko gausus ...
2024-05-31
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This