Naftininkai rengiasi perkrauti ir panaudotą aliejų

Verslas

Valstybės valdoma AB „KN Energies“ (anksčiau – AB „Klaipėdos nafta”) planuoja perkrauti panaudotą aliejų. Šiuo metu bendrovė ieško rangovų tokio produkto krovos iš autocisternų infrastruktūrai projektuoti.  

Martyno Vainoriaus nuotr.

Įmonė pageidauja, kad toks projektas būtų parengtas per du mėnesius, o statybą leidžiantis dokumentas (jei jis bus reikalingas) būtų išduotas dar per 2 mėnesius po projekto parengimo. Suprojektuotų objektų projekto vykdymo priežiūros paslaugų maksimalus terminas – ne ilgiau kaip 12 mėnesių. Per tiek laiko norima pasirengti panaudoto aliejaus perkrovimui.

Tokio aliejaus krova būtų vykdoma iš autocisternų. Jai reikalinga nauja infrastruktūra (siurblys, sklendės, filtras, apsauginiai ir atbuliniai vožtuvai, vamzdynas iki talpyklos, etc.) turės būti priderinta prie jau esamos. Taip pat rengiamasi suprojektuoti vamzdyną ir vamzdyno jungtis tarp esamų vamzdynų ir siurblio, elektrinį vamzdynų šildymą.

Aliejaus perkrovimo ir perdirbimo srityje planų turi ir kitos Klaipėdos kompanijos.

„Atvira Klaipėda” dar 2022 metų pabaigoje rašė, kad vietoj neveikiančių valymo įrenginių Žuvėdrų Tako g. Klaipėdos jūrų krovinių kompanija „Bega” planuoja statyti rezervuarų parką, skirtą aliejui. Numatomi statyti du aliejaus rezervuarai po 11 000 kub. m ir devyni rezervuarai po 4300 kub. m. O pernai birželio pabaigoje buvo skelbiama, jog bendrovė „Eika“ sudarė sandorį su „Mestilla” dėl aliejinių augalų sėklų perdirbimo ir biodyzelino gamyklos projektavimo, statybos darbų valdymo. Buvo pranešta, kad nauja gamykla įsikurs greta veikiančios nuo 2007 metų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

Panaudoto kepimo aliejaus iš Rusijos „KN Energies“ tikina nekrausianti

„Klaipėdos naftos” pavadinimu anksčiau žinoma valstybės valdoma bendrovė „KN Energies” planuoja krauti ir panaudotą aliejų iš autocisternų.  Vasario pabaigoje aplinkosauginė ...
2024-04-01
Skaityti daugiau

Svarbu, Uostas ir jūra

„KN Energies” rengiasi ir metilo alkoholio krovai

Valstybės valdoma bendrovė „KN Energies”, anksčiau žinoma kaip „Klaipėdos nafta”, planuoja po pusantrų metų pradėti ir metilo alkoholio – metanolio ...
2024-03-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This