Senojo turgaus lankytojams dalins nemokamo parkavimo laikmačius (2)

Transportas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-01-18

Klaipėdos senasis turgus pirkėjams, atvykstantiems automobiliu į turgų, siūlo Turgaus aikštėje nemokamą parkavimą vienai valandai.

Pasirinkti valandą galima nuo 8 iki 15 val. kiekvieną dieną, tačiau nemokamas parkavimas galios tik su specialiais laikmačiais.

Penktadienį, sausio 19 d., nuo 11 iki 12 val., šiuos laikmačius potencialiems turgaus lankytojams nemokamai dalins Senojo turgaus administracija.

Žinia, Klaipėdos senamiestyje parkavimas yra mokamas ir Senojo turgaus teritorija patenka į brangiausią – raudonąją zoną. Kad tai nėra palanku turgavietės lankytojams, buvo žinoma senokai, o pernai turgavietės administracijos vykdytos Senojo turgaus pirkėjų ir pardavėjų apklausos tik patvirtino šį faktą. Daugiau kaip 83 proc. Senojo turgaus pardavėjų į klausimą „Kas padėtų pritraukti daugiau pirkėjų?“ nurodė, kad tai būtų nemokamas automobilių parkavimas. O 26 proc. apklaustų Senojo turgaus lankytojų teigia, kad čia dažniau užsukti juos paskatintų nemokama ir patogesnė parkavimo aikštelė.

Senąjį turgų administruojančios UAB „Naujasis turgus“ duomenimis, per savaitę čia sulaukiama iki 2000 lankytojų, o vasaros sezono metu, kai vyksta prekyba lauke, pirkėjų skaičius išauga kelis kartus.

Žymos: | | |

Komentarai (2):

Atsakymai į “Senojo turgaus lankytojams dalins nemokamo parkavimo laikmačius”: 2

  1. Expertas parašė:

    Vaikų darželis. Pirma savivaldybė suorganizuoja infrastruktūrą, kad apmokestinti automobilių stovėjimą, o po to suorganizuoja lipdukus, kad nereikėtų mokėti. Gal tiesiog pakeiskite apmokėjimo laiko grafiką ir nereikės lipdukų. Tai pirma. Antra – kuo senasis turgus ypatingesnis nei visos kitos senamiestyje įsikūrusios veiklos? Kodėl atvažiavus iki 15 val. pirkti bulvių į turgų nemokės už parkingą, o po 15 val. atvažiavus pirkti porceliano į šalia esantį antikvariatą – mokės? Ką apie tai galvoja konkurencijos tarnyba? Trečia – kada pagaliau savivaldybė nustos reanimuoti tą nevykusią turgaus veiklą ir perduos jį į privačias rankas?

  2. Puiku parašė:

    viskas logiška.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Atšauks turgaus pastatų aukcioną

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus antradienį pareiškė, jog savivaldybės valdomos bendrovės Naujasis turgus paskelbtas pastatų komplekso aukcionas bus atšauktas – tokį ...
2024-07-02
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Turgaus aikštės rekonstrukcijos projektas – vis dar gimdytojų įsčiose 

Dar 2017-aisiais Klaipėdos savivaldybės inicijuotas Turgaus aikštės atnaujinimo projektas iki šiol neišlipo iš popierinės stadijos.   Jau daugiau nei ketverius ...
2024-05-21
Skaityti daugiau

Spyglys

Turguje pirmauja Vėgėlė*

Kol šiltą savaitgalį mūsų miestelio centre šurmuliuoja Silkės festivalis, pietinėje miesto dalyje irgi netrūksta žuvų. Naujajame turguje taip pat vyksta ...
2024-05-04
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This