Uostamiesčio pareigūnai vilniečius už didelį kiekį kvaišalų siunčia į teismą

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl neteisėto disponavimo labai dideliu psichotropinės medžiagos kiekiu. Tyrimą šioje byloje atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) pareigūnai.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas, gavus informacijos apie 23 m. ir 24 m. Vilniaus rajono gyventojų galimai vykdomą kvaišalų platinimą. 2023 m. lapkričio mėn. viduryje Raseinių rajone ties Kryžkalniu KPONTV pareigūnai sustabdė automobilį, kuriuo šie vaikinai važiavo.

Uostamiesčio pareigūnai atliko kratą pastarųjų automobilyje ir rado labai didelį kiekį psichotropinės medžiagos – mefedrono (bendra masė – daugiau kaip 500 g, gryno – beveik 300 g).

Jaunuoliai anksčiau nebuvo teisti, vienas jų, 24 m., niekur nedirbantis, o kitas, 23 m., dirbantis vienoje iš Vilniaus bendrovių. Abiem bendrininkams pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo labai dideliu psichotropinės medžiagos kiekiu.

Minėti asmenys buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau 24 m. vaikinui paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Kitam jaunuoliui paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Narkotikus nepilnamečiams platino Palangoje

Klaipėdos kriminalistai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo nepilnamečiams Palangoje. Ikiteisminis tyrimas pradėtas dar 2023 m. gegužės mėn. ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Martyno Vainoriaus nuotr. Pradėtas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This