Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl Liepų gatvėje vykdomų rekonstrukcijos darbų teisėtumo

Miestas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-01-19

Penktadienį Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus (VIGS) prokuroro iniciatyva pradėtas tyrimas dėl galimo viešojo intereso pažeidimo, susijusio su Liepų gatvėje esančiu sklypu.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Uostamiestyje, Liepų gatvėje esančiame sklype stovėję gyvenamieji pastatai buvo nugriauti dėl prieš du dešimtmečius čia statyto tilto per Dangės upę. Minėtų namų gyventojai tuomet buvo priversti išsikelti, o gyvenamieji namai nugriauti.

„Atsižvelgiant į prokuratūroje gautą informaciją apie šioje teritorijoje (Liepų gatvė 73) šiuo metu vykdomus pastato rekonstravimo darbus, prokurorams kilo įtarimų dėl nesančių namų vietoje atliekamų rekonstrukcijos darbų teisėtumo ir galimo viešojo intereso pažeidimo”, – rašoma prokuratūros pranešime spaudai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Jame taip pat teigiama, jog VIGS prokuroras nutarė, kad yra tikslinga pradėti tyrimą, siekiant nustatyti, ar atliekami statybos darbai teisėti, neprieštarauja teritorijų planavimo dokumentams bei teisės aktų reikalavimams.

Sklypą, kuriame anksčiau stovėjo 1930 m. pastatytas patatas dabar valdo UAB „Energo projektas“, jį įsigijusi 2022-ųjų rugsėjį iš keturių fizinių asmenų. Leidimas rekonstrukcijos darbams buvo išduotas dar 2020-ųjų vasarą.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Buvusi bibliotekos vadovė baudos išsimokėtinai siekė nutylėdama savo turtus 

Dėl piktnaudžiavimo tarnyba nuteista buvusi Klaipėdos rajono savivaldybės bibliotekos vadovė Indra Tamašauskienė bandė pasiekti, kad teismas leistų jai paskirtą 7500 ...
2024-07-23
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Baltijos ir Taikos prospektų sankryža: nėra ir kriminalo

Dabartinės miesto valdžios, nutraukusios pernai vasarį pradėtą Baltijos ir Taikos prospekto sankryžos projektavimą, bandymai surasti kabliukų ar kriminalą baigėsi fiasko. ...
2024-07-17
Skaityti daugiau

Regionas

Telekomunikacijų salono vadovė išmaniosios įrangos pasisavino už beveik 125 tūkst. eurų

Klaipėdos apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 59-erių metų Šilutės rajono gyventoja kaltinama telekomunikacinės įrangos pasisavinimu iš salono, kuriam ...
2024-06-13
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This