Kultūros žmonės už Ligitą nebalsuoja*

Spyglys

Spyglys
2024-01-22

Komentarų: 38

Pietinių Klaipėdos rajonų į Seimą išrinkta žalioji valstietė Ligita Girskienė pirmadienį buvo sumaniusi patrolinti liberalą kultūros ministrą Simoną Kairį, kai jis nusprendė susitikti su uostamiesčio kultūros bendruomene. Pirmiausia melagingai apkaltino, kad tas esą pirmą kartą į uostamiestį atvyko, o vėliau dar ir kaip kokiam Seime paprašė ministro pateikti atsakymą, kokius Klaipėdos kultūrai naudingus darbus jis yra atlikęs.

Kai ministras paaiškino parlamentarei, kad ne su politikais čia atvyko susitikti ir ne jų šou sudalyvauti, plojimų sulaukė jis, o ne politinių dividendų susikrauti bandžiusi Ligita.

Tad Spyglys gali konstatuoti, jog šis pačios seimūnės atliktas socialinis-politinis eksperimentas atskleidė akivaizdų faktą, kad kultūros žmonės už Ligitą nebalsuoja, net jei jiems ir tenka gyventi pietiniuose miesto getuose.

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.

38 Comments

  1. Mietietis.

    A cia su spuogu ant krames,ne jau nebalsuosiu.Eiline vidutinybe.

    Reply
    • Nuomone

      Eilinė vidutinybė? Čia tai pletkininkei jau komplimentas. Jai ir nuo kiemo šlavėjos dar toli. O išvaizda: plaukai sutysę, apsmukusi…

  2. Nuomonė

    Visko yra, visko bus, bet aš noriu „įnešti” vieną pasiūlymą, gal galime Klaipėdoje išmokti skirti kultūros žmones nuo chaltūtros žmonių. Garsiai rėkti vien dėl to , kad mero komanda mano tikslinga teisingiau skirstyti lėšas , dalį „aktyvistų” įvedė į isteriją. Rėkia užsimerkę. Gana tos „klubininkų ” kultūros mieste, reikia lygiuotis į auūkštesnį lygį visiems, lėšų reikia visiems, o ne vien rėksniams. Valsčiuje sakoma, kad karvės, kurios garsiai ir daug bliauna, mažai pieno duoda.

    Reply
  3. Ona

    Net ir nežinodamas -suprastum, kad artėja rinkimai, nes p. Ligita pradeda „rūpintis” miestiečių reikalais, kuriai,šiaip jau, turėtų rūpintis savivalda. Mačiau laiptinėje kvietimą į susirinkimą, dėl automobilių statymo. O gal ruošiam įstatymas panašus į „balkoninį”?

    Reply
    • Rasa

      Girskienė visus ketverius metus ir opozicijos sąlygomis dirba ir dirba savo Rinkėjams. Palosit ir nutilsit, o mes tikrai rinksim. Labai nedaug tokių atsakingai dirbančių žmonių, kai ši aktyvi klaipėdietė… Beje dirbanti seime jau aštusntus metus.

  4. Klausimu

    del kulturos turiu … Seimo narei Girskienei. Jusu perteklininis kulturinimasis man kelia daug klausimu. Toks ispudis, kad jus nieko nedarot tik kulturinates. Kulturinates aktyviai nuo patekimo i Seima dienos. O be kulturinimosi ir saves, mielosios, linksminimo, kokiu visuomenei naudingu darbu padaret?

    Reply
  5. gėda

    seimo narei taip pigiai politikuoti, o dar save nori vadinti problemų sprendėja

    Reply
  6. tiesiog

    Kultūros žmonės paprašė nekreiptį į josios politikavimą dėmesio.

    Reply
  7. bet taip imti ir meluoti

    neva ministras pirmą kartą atvyko, ne veltui kultūros bendruomenė iš kart ją į vietą pastatė ir nesiklausė.

    Reply
    • Kultūros visuomenė

      ” pasistatė pati save į vietą ” ir viešai pademonstravo , kad išskyrus asmeninius interesus Klaipėda ir klaipėdiečiai , jų nedomina . Turite progą patikslinti , kada kultūros ministras buvo Klaipėdoje ?

  8. Seimo narė Girskienė teisi ? ! Ministras pristabdė finansavimą ? ! Eilinė liberali politinė veidmainystė .

    Tačiau V. Grubliauskas ministro vizitą tiesiai šviesiai vadina politiniu kalėdojimu ir nemato jo nuoširdaus rūpesčio Klaipėdos kultūriniu gyvenimu. Jis ministrui primena Klaipėdos senojo pašto istoriją, kai jis stabdė pašto įveiklinimo procesus.

    „Savivaldos rinkimų įkarštyje ministras pristabdė pašto projekto finansavimą. Tada kalbėjo, kad pažiūrės, kokie bus rinkimų rezultatai. Laimėjo tie ar ne tie?“ – ministro klausia V. Grubliauskas.

    Reply
  9. Ypatingai bukiems

    Šiuo metu seimo nariai dirba su rinkėjais . Kiekvienas turi savo nuomonę tam tikrais klausimais . Konservatorius Petrošius Klaipėdoje ” viešina” neva mobingo klausimą , politinės korupcijos nuteista partija Liberalų sąjūdis ir jos atstovai su ministru bando ” kelti ” Klaipėdos ” kultūros ” klausimą ir t.t. TIK KAS PASIKEIS po jo atvažiavimo? Gal kultūros ministerija skirs eurus ? Manau , ne . Todėl man šis ministro ir ” kultūrininkų ” vojažas tikrai tik pasipolitikavimas . Seimo narė Girskienė pasirūpino pašto reikalais , tuo kuris taip neva rūpėjo visai klaipėdiečių bendruomenei ir staiga ….tokia ” kultūros bendruomenės ” reakcija ? Veidmainiai ? Man taip ? Grigėjas neteršė , nedvokė ? Kodėl niekas iki Girskienės ir kitų aktyvių šiknos nepakėlėte ? Panašu jums neva ” kultūros ” nešėjams rūpi tik asmeninė kišenė , dergiate klaipėdiečius , bet jų biudžeto eurų norite . Kas eis į jūsų renginius ? Aš jau ne . Nenoriu matyti tų , kurie nori tik mano eurų , bet mane klaipėdietį – žiūrovą niekina .

    Reply
    • taip taip

      nuveikė viską ta ponia 🙂

  10. Net nemalonu

    Anksčiau turėjom Šiaulienę, kuri visur landžiodavo ir spraudavosi kur tik koks renginys, kad pasirodyti. Tik be naudos.Dabar Ligita visur painiojasi.

    Reply
    • Ligita yra seimo narė

      Kurią išrinko klaipėdiečiai . Žinoma jums tinka politinės korupcijos byloje nuteistos partijos Liberalų sąjūdis seimo narys S.Gentvilas , kuris jus sveikina per dienraščius ? Man ne . Aš noriu ir man patinka , tie kurie realiai dalyvauja klaipėdiečių reikaluose .

    • Jonas D.

      Pritariam, kaip Girskiene veidmainiauja.

    • Kaimynas

      Bingo..pataikėte į dešimtuką…..

    • marijonas

      Girskienę išrinko ne klaipėdiečiai, o pensininkai, kuriems jau galvoje migla….

  11. Nord

    Kai FB jai du kart pateikiau klausimą „Dėl naujos Šaulių sąjungos įstatymo redakcijos”, buvau užblokuotas. Pati pasiprašė į „friend list”, po „nepatogaus” klausimo užblokavo. Ar taip elgiasi tikra brandi politikė? Na, tai visi taškai virš „i” sustatyti. Ir kad miesto kultūros atstovai, dauguma tikrai jos nepalaiko. Vien tik dėl to, kad jos partijos nariai, dažnai ieško politinės paramos žemiausių sluoksnių gretose, ten kur kultūros reikalai iki lemputės.

    Reply
  12. Dov.

    Nežinau kaip Ligita, bet kultūros ministras – žemiau plintuso.

    Reply
  13. Taigis, taigis, kaipgis!

    Čia taip įprasta, prieš rinkimus tą ponią taip garbino, dievino(tik neaišku, už ką? – kad prie Grigeo su porą šimtų susirinkusių,,gėda, gėda, smirda, smirda! „parėkavo), o dabar jau tie patys,, garbintojai” jau spjaudo kaip įmanydami.

    Reply
    • Jonas

      tie „garbintojai” pagaliau pamatė, kad iš šios ponios vien tik garsas ir daugiau nieko…

  14. Skvernelis.

    Valstiečiu partija ten visi beveik nuliai,gali tik skandalintis ir kitus kritikuoti,o patys nieko konkretaus nesugalvoja nepasiulo

    Reply
  15. Rms

    Per daug kalbų pas Ligitą prieš rinkimus atsirado. Neskaniai atrodo, kur tik įmanoma dalyvauja, bet naudos iš to tik matyt pačiai, dėl reitingų.

    Reply
    • Gėda

      Rinkimai ant nosies, reikalinga reklama, todėl ir išlindo kaip pelė iš po šluotos.

  16. Jonas

    Tikrai. Buvau susitikime. Visi normalias pastabas pasakė, iškėlė klausimus, pasisakė ir štai pasieniui stovėjusi Ligita papolitikuot ir paprovokuot atėjo. Gėda. Užuot kažką naudingo padarius, sugalvojo taškų susikraut ką nors apšikdama. Jei ir smirdi kas Klaipėdoje, tai pirmiausiai ponia Girskienė.

    Reply
    • Kestas

      tai ši ponia visada lipa per kitų galvas, juos apdergdama, toks jos būdas, nes kitko ir nesugeba.

  17. Galvoju, kad

    Siaubas ir visiškas nesusipratimas ta Girskienė, lygis žemiau turgaus bobos (prašau neįsižeisti čia ne apie jus, o apie Seimo narę), Šaukdama ir intriguodama, skleizdama pletkus pateko į Seimą, ir daro gėdą Klaipėdai. Apart to, kad šaukė „smirdi”, pateko į Seimą, daugiau nieko ir nenuveikė, bet miesto pietinės dalies gyventojams to pakako. Manau šiuose rinkimuose žmonės pagalvos už ką balsuoti.

    Reply
  18. Klp4life

    Apgailėtina ji, geresnė naujiena būtų, jei grįžtų į ištakas

    Reply
    • kaimietis

      dar geriau, jei grįžtų į savo Veiviržėnų kaimą iš kur išlindo.

  19. T

    Kolūkietė visiška, apgailėtina.

    Reply
  20. Petras

    Jau šita ponia tikrai nieko gero nepadarė ir nepadarys.Kol tokios Ligitos bus seime, gero nelaukit…Tiesiog nesusipratimas

    Reply
  21. Gyventojas

    Ačiū gerb. Ligitai už rūpinimąsi Klaipėdos gyventojais, mūsų miesto gerove. Puiku, kad viešinate visus lozunginius pseudopatriotus, kurie tik pliurpia, bet nieko nedaro, kaip ir šis atvykęs ministras,kuris nelabai nesupranta kas yra kultūra ir su kuo ji valgoma.

    Reply
    • Rinkėjas

      Gyvetojui,nepliurpk nesamonių,pasimk savo ligitą,ar kitaip,kaip ją vadina kolūkiėtę, ir galit varyti kur nors į kaimą mėšlo miėžti.

  22. Aha

    Kolūkio pirmininkė

    Reply
    • Algirdas Ž.

      Į kolchozo pirmininkus tiesiog jai trūksta suvokimo …

  23. Hasts

    … kas gali balsuoti už šią kolūkietę :)?

    Reply
    • Žinoma , negi

      balsuos politinės korupcijos byloje nuteistų partijų šalininkai ? .Negi gali balsuoti jų koalicijos partneriai ? Negi gali balsuoti čekučių skandalo dalyviai ?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This