Opozicija: „Situacija dėl galimo mobingo turi būti sprendžiama nedelsiant”

Politika

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijoje esančios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų bei Liberalų sąjūdžio frakcijos kreipėsi į miesto merą Arvydą Vaitkų, ragindamos nedelsiant imtis veiksmų siekiant ištirti ir sustabdyti galimo mobingo apraiškas savivaldybėje.

Klaipėdos miesto tarybos posėdis. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Raginame jus nedelsiant inicijuoti nepriklausomą tyrimą siekiant objektyviai išsiaiškinti situaciją. Viešai pasklidusi informacija apie necivilizuotą elgesį darbuotojų atžvilgiu nedaro garbės visai Savivaldybei, mažina gyventojų pasitikėjimą savivalda ir apsunkina galimybes į savivaldybę pritraukti kompetentingų specialistų“, – teigiama rašte merui.

Aptarti susidariusią situaciją opozicija kviečia savivaldybės administracijos direktorių, Personalo skyriaus bei profesinės sąjungos vadovus.

Opozicijos nariai teigia, jog iki šiol viešai išsakyta miesto vadovo reakcija į kaltinimus mobingu bei pasisakymai esą darbuotojai skundžiasi, nes nenori dirbti, menkina Savivaldybės tarnautojų pastangas ir nerodo noro pripažinti egzistuojančias problemas. Pasak opozicijos narių, anoniminiai skundai rodo, kad darbuotojai nesijaučia saugūs pranešti ir aptarti patiriamus sunkumus tiesiogiai su meru ar tiesioginiais vadovais.

„Nepriklausomas tyrimas leistų objektyviai išsiaiškinti situaciją, ar vadovai nepiktnaudžiauja savo galiomis, formuluodami užduotis ir reikalaudami rezultatų. Kurdami šiuolaikišką, stiprią valstybės tarnybą turime užtikrinti, kad joje neliktų vietos sovietmečiu vyravusiai valdžios vertikalei, reikalavimams paklusti, žeminimui ir bauginimui. Todėl darysime viską, kas mūsų galioje, kad problemos, apie kurias prabyla Savivaldybės darbuotojai, būtų sprendžiamos nedelsiant“, – sako opozicijos lyderis Ugnius Radvila.

Opozicija taip pat ragina merą kurti atvirą dialogą su darbuotojais, skirti daugiau dėmesio vidinei komunikacijai ir sveikam, pozityviam mikroklimatui įstaigoje palaikyti. Politikų teigimu, tik motyvuoti ir vertinami darbuotojai gali geriausiai atlikti savo pareigas, o to iš jų tikisi kasdien savivaldybėje besilankantys klaipėdiečiai.

3 Comments

  1. taigi

    Į Savivaldybę atėjo sovietmetis, tai ko dar galima tikėtis?

    Reply
  2. Blin

    Nelieskit konservu , galimai bus apkalta visiems .

    Reply
  3. Ačiū!

    Na pagaliau! Ačiū opozicijai, nors ir miegančiai. Tikimės, kad prabudimas įvyko!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Atnaujins Paryžiaus komunos gatvę

Klaipėdos savivaldybė skelbia pasirašiusi sutartį dėl Paryžiaus komunos gatvės atnaujinimo – artėjant vasarai čia jau startuos kapitalinio remonto darbai. Pagal ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This